SPORTURI  »  BASCHET  »  INTERVIU CU GHIŢĂ MUREŞAN

Big Ghiţă: "Antrenorii trebuie să-i facă pe copii să iubească baschetul"

Articol de - Publicat sambata, 06 februarie 2010 00:00

Cel mai înalt baschetbalist român din toate timpurile, Gheorghe Mureşan, a făcut o scurtă vizită în România şi a oferit un interviu site-ului FR Baschet. Cel mai cunoscut român care a evoluat pînă acum în NBA a vizitat şi sala de baschet din CSNB Lia Manoliu, pe care federaţia a inaugurat-o în decembrie 2009, şi a oferit şi sfaturi copiilor care vor să devină profesionişti.


- Cum ţi s-a părut sala cea nouă de baschet?
- Îmi place. N-am văzut aşa parchet în România! Sper să existe o astfel de sală în fiecare oraş, iar în Bucureşti ar trebui să fie cel puţin 10-12. Ştiu că este greu, dar nimic serios nu se face uşor.
- Cum îşi merge Academia de Baschet din America?
- Acolo organizez ligi de baschet şi camp-uri. Sînt foarte mulţi copii interesaţi, iar în momentul acesta am peste 50 pe lista de aşteptare.
- Ce sfat le-ai da copiilor din România care visează să devină baschetbalişti?
- În America sînt milioane de copii care visează să ajungă să joace în NBA. Dintre aceştia, ajung însă doar cîteva sute. Pentru ceilalţi, viitorul îl reprezintă şcoala. Ca să ajungi în elită, trebuie muncă multă şi niciodată să nu te consideri cel mai bun. Un alt aspect important este cel legat de antrenori, care trebuie să-i facă pe copii să iubească baschetul. Începi pregătirea cu o mie de copii şi doar zece ajung profesionişti.
- Ce părere ai de un Hall of Fame al jucătorilor importanţi din baschetul românesc?
- Este o idee bună, dar sper să fie în viitor să se găsească aici şi amprentele unor sportivi care să aducă şi medalii pentru baschetul românesc. Nimic nu e imposibil.
- Cum vei sărbători pe 14 februarie a 39-a aniversare a ta?
- Cu familia la All Star Game!


 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează