SPORTURI  »  BASCHET  »  DRAMĂ ÎN BASCHET

Doar o lovitură, nici un tomograf

Documentele oficiale nu pomenesc nimic despre clanul ”Butoane” şi nici despre alţi agresori, în afara arestatului Tănăsoaia
Documentele oficiale nu pomenesc nimic despre clanul ”Butoane” şi nici despre alţi agresori, în afara arestatului Tănăsoaia

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2011 10:48

Medicii de la Giurgiu susţin că diagnosticul de comă alcoolică pus americanului a fost provizoriu. Lipsa aparaturii i-a împiedicat pe doctori să-i facă investigaţii craniene, trimiţîndu-l la Bucureşti. Prezenţa altor lovituri ar trebui să apară pe raportul final al IML, nu mai devreme de două săptămîni


Sub acuzaţiile de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, Ionuţ Tănăsoaia se află în arestul Poliţiei Giurgiu pentru 29 de zile, riscînd o pedeapsă cu închisoarea între 5 şi 15 ani. Cercetările în cazul baschetbalistului ucis continuă, conduse de procurorul criminalist Aurel Soare. Surse din anchetă spun că "s-au realizat planşe foto după fotografiile realizate în clubul în care a avut loc incidentul", urmînd ca procurorii să audieze în aceste zile persoanele din imagini. Iar încheierea de şedinţă a Tribunalului Giurgiu de la arestarea celui supranumit Gypsy vorbeşte clar despre existenţa unei singure lovituri, fără să conţină nici o referire la implicarea altor persoane în eveniment.

În acest timp, felul în care au decurs procedurile medicale la Spitalul din Giurgiu, unde Hardy a ajuns duminică dimineaţă, sînt investigate de Ministerul Sănătăţii. Paznicii care au chemat ambulanţa la clubul giurgiuvean, în jurul orei 04:00, i-au spus medicului de pe ambulanţă, Mihaela Făiniţă, că Hardy "este beat". Iar Spitalul Giurgiu, unde a ajuns la 04:25, a preluat aceeaşi informaţie.
"Stare comatoasă, hematom deasupra obrazului drept"

Purtătorul de cuvînt al Spitalului din Giurgiu, dr. Elisabeta Bene, a făcut precizări privind starea în care se afla Chauncey Hardy în momentul în care ambulanţa l-a lăsat la spital: "A venit în stare comatoasă, cu un hematom deasupra obrazului drept, cu escoriaţii la buza superioară, cu o plagă, fără semne neurologice de focar. La început au fost suspiciuni de comă alcoolică. Cei care l-au adus au declarat că acesta consumase băuturi alcoolice. A fost monitorizat pe cord, tensiune, respiraţie, diureză, iar la un moment dat starea acestuia s-a îmbunătăţit. Coma alcoolică a fost un diagnostic de etapă".

Potrivit unor surse medico-legale, în urma investigaţiilor făcute ieri la IML, "sportivul avea o alcoolemie de doar 0.03%, însă nu e un rezultat relevant, cîtă vreme alcoolul se elimină într-un procentaj de 0.15% pe oră, şi trecuseră aproape 12 ore de la incident". Prin urmare, alcoolemia nu i-a fost stabilită în spital nici la Giurgiu, nici la Bucureşti, ci doar cînd trupul neînsufleţit a ajuns la IML!
Raportul IML va indica dacă au existat mai multe lovituri

Evoluţia stării sportivului şi lipsa dotărilor la Spitalul din Giurgiu au impus transportarea lui la Bucureşti, potrivit medicilor giurgiuveni. "La 07:45, la o nouă evaluare, starea lui s-a înrăutăţit. A făcut brahicardie, s-a rărit pulsul, după care a prezentat semne de sufocare, iar în acel moment, în condiţiile în care spitalul nostru nu are tomograf, s-a decis transportarea pacientului la Spitalul «Bagdar-Arseni» din Capitală", completează dr. Bene pentru Mediafax.

Deşi rezultatul probelor toxicologice ale lui Hardy, prelevate de IML, va fi cunoscut peste circa două săptămîni, concluziile preliminare ale autopsiei sînt clare: baschetbalistul a murit în urma unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură craniană. Acestea au fost precedate de "contuzie, dilacerare cerebrală (substanţa cerebrală s-a rupt) şi traumatism cranio-cerebral". Prezenţa unor alte eventuale lovituri pe trupul lui Chauncey Hardy ar putea fi menţionată în raportul final al IML. În mod normal însă, aceste semne ar fi fost în mod obligatoriu prezente în observaţiile medicilor de la Spitalul Giurgiu şi în raportul preliminar al IML, dacă ar fi fost vorba de mai multe lovituri.

Parchetul Giurgiu pus sub anchetă
Procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dispus efectuarea de verificări la Parchetul Giurgiu, miza fiind dosarele cu infracţiuni săvîrşite cu violenţă. Cazul baschetbalistului american decedat în urma unei lovituri primite de la un giurgiuvean, care se pare că are legături cu lumea interlopă, a declanşat această acţiune. Operaţiunea a pornit oficial "ca urmare a suspiciunilor vehiculate în mass-media referitoare la modul de soluţionare a unor dosare în care au fost implicate persoane suspectate că ar avea legătură cu cazul sportivului de la CSS Giurgiu, decedat duminică".

100 de persoane au fost sîmbătă noapte în clubul unde a fost lovit Chauncey Hardy şi 22 de martori au fost audiaţi în acest caz, se precizează în motivarea de arestare a agresorului Ionuţ Tănăsoaia

"Nici unul din martorii audiaţi nu s-a declarat oripilat de cele întîmplate. Faptul că inculpatul se află într-o stare de relaxare nu înseamnă că nu realizează şi nu regretă ce s-a întîmplat"
Emil Vucă, avocatul lui Tănăsoaia, în faţa instanţei

"Producerea rezultatului grav al faptei de lovire a victimei, respectiv decesul acesteia, a creat un impact negativ asupra acestei colectivităţi şi nu numai, cazul fiind puternic mediatizat, astfel încît pentru o bună perioadă de timp va exista starea de teamă că riposta legii nu este fermă dacă inculpatul este lăsat în stare de libertate"
pasaj din încheierea şedinţei prin care Tribunalul Giurgiu a dispus arestarea lui Tănăsoaia

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu

Rochia Serenei Williams a aruncat în aer Met Gala! Sharapova a scos telefonul: „Unde e?”


Comentarii (10)
reddnex
reddnex  •  12 Octombrie 2011, 11:18

diagnostic de etapa !!!!!!!!! my ass!..... doctori tineri si total nepregatiti......asa am fost si eu la urgenta si iti injecteaza calmantsi te minitorizeaza......tomografe din pix.....doar un marile spitale......

ultras.st
ultras.st  •  12 Octombrie 2011, 11:01

Pai daca la Giurgiu la spital a ajuns la 4 si ei pe la 7 au decis sa-l trimita la bucuresti, pana a ajuns la bucuresti s-a facut ora 8. Deci 4 ore in care nu i s-a acordat nici un ajutor. Si asta fiindca medicii credeau ca este beat. Oare nu ar trebui anchetati si medicii, personalul ambulantei, etc pentru ca l-au lasat sa moara ?

bozgor
bozgor  •  12 Octombrie 2011, 10:16

pai cum sa aminteasca de clanuri? ce veri sa intre toti la apa/ mai au de terminat vile. de scolit copii prin stainataturi de luat spagi .. ce credeti voi ca ii doare undeva de natiune?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează