SPORTURI  »  BASCHET  »  CUPA LICEELOR 3 LA 3

GALERIE FOTO Bogdan Stelea şi Virgil Stănescu şi-au amintit la Sport Arena despre perioada în care erau liceeni

Articol de GSP - Publicat luni, 14 aprilie 2014 00:00 / Actualizat luni, 14 aprilie 2014 14:03

Prezenţi la meciul vedetelor de la Cupa Liceelor la baschet 3x3, organizată de Sport Arena săptămîna trecută, Bogdan Stelea, fostul portar al naţionalei, Virgil Stănescu, pivotul echipei Steaua şi rapper-ul DOC şi-au adus aminte de perioada liceului şi de cum au început să joace baschet.

Virgil Stănescu are amintiri placute legate de baschet din perioada liceului. “Poate lumea nu ştie, dar eu m-am apucat de baschet în clasa 12-a, a fost primul meu an de juniorat. Jucam şi în curtea liceului, la Cantemir şi acel an a avut un rol important în cariera mea, pentru că după aceea am plecat în Statele Unite la colegiu”.

Singurul dintre cei trei care s-a îndrăgostit mai târziu de baschet a fost Bogdan Stelea. “În liceul în care eram se juca mai mult fotbal. De baschet m-am îndrăgostit mai târziu, când ajunsesem să joc în Spania. Era perioada anilor 90 şi urmăream toate meciurile din NBA. Mi-am luat o minge de baschet şi în momentele libere încercam să execut ceea ce vedeam la televizor. Aşa am învăţat, fără profesor, pe stradă, şi acum îmi place mult şi joc baschet ori de câte ori am ocazia”, a spus Stelea.

“În liceu am început să fac primele rime dar m-am apucat şi de baschet. Jucam mult în curtea liceului, mi-a plăcut şi s-a lipit de mine. Acum a devenit o parte din mine. Nu trece o săptămână fără să joc măcar o dată sau de două ori. Am jucat şi organizat, la juniori, la CSS 4 iar apoi în Divizia B la Granitul, dar streetball-ul îmi place mai mult. E o evadare pentru mine, mă descarc de energiile negative într-un mod constructiv”, a povestit DOC.

Cei trei au jucat în meciul vedetelor de la Cupa Liceelor alături de baschetbalistul american Robert Nyakundi de la Steaua. Văzând agitaţia din curtea Colegiului Naţional Sfântul Sava, acesta şi-a adus aminte şi el de perioada liceului. “Jucam baschet de dimineaţă până seara, la liceu, pe stradă. În primul an de liceu am făcut şi fotbal american, dar apoi am crescut în înălţime şi am continuat doar la baschet. Meciurile 3x3 erau cele mai crâncene, fiecare voia să demonstreze ce calităţi are şi ieşeau bătălii grele”, şi-a amintit şi Nyakundi.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează