SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROCUP

VIDEO U-luitor » Condusă cu 19 puncte de deținătoarea trofeului Eurocup, U-BT Cluj a reușit cea mai tare revenire din istoria clubului! Cu un pas în „sferturi”

U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe Gran Canaria, scor 113-111, și sunt cu un pas în sferturile de finală din Eurocup la baschet masculin.
U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe Gran Canaria, scor 113-111, și sunt cu un pas în sferturile de finală din Eurocup la baschet masculin.

Articol de - Publicat joi, 01 februarie 2024 00:22 / Actualizat joi, 01 februarie 2024 03:11

U-BT Cluj-Napoca a învins-o în deplasare pe Gran Canaria, scor 113-111, și e cu un pas în sferturile de finală din Eurocup la baschet masculin. E una dintre marile victorii ale sezonului pentru sportul românesc, reușită în ultima secundă a prelungirilor, prin coșul lui Emanuel Cățe.

U-BT Cluj-Napoca are un sezon european formidabil. Campioana României a depășit deja toate așteptările și continuă să ofere meciuri memorabile.

Tensiuni înaintea duelului Minaur - Rapid, din „Liga Florilor”: „Nu am avut de ales”
Liga Florilor
Tensiuni înaintea duelului Minaur - Rapid, din „Liga Florilor”: „Nu am avut de ales”

A fost cazul și miercuri seară, în sala lui Gran Canaria, deținătoarea Eurocup și echipa care tocmai o zdrobise pe Real Madrid, scor 100-77. Cele două se află în luptă directă pentru primele două poziții din grupă, implicit pentru calificarea directă în sferturile de finală.

U-BT Cluj-Napoca, revenire epocală contra lui Gran Canaria

Primul sfert a fost cel mai prost al clujenilor din actuala ediție. Ibericii au punctat din toate pozițiile și conduceau 37-20. Avansul maxim a fost de 19 puncte!

A urmat o revenire de poveste, una dintre cele mai frumoase partide din istoria recentă a baschetului românesc. Special a fost și faptul că la „remontada” a contribuit din plin românul Emi Cățe, cel mai bun baschetbalist al primei reprize. La cabine s-a intrat cu o diferență de o posesie, 57-54.

Elevii lui Mihai Silvășan au prins curaj. S-au apărat mai precis, nu i-au mai invitat pe adversari la linia de libere și au trecut în avantaj. La intrarea în ultimele 4 minute, spectatorii din „Herbalife Gran Canaria” priveau descumpăniți. U-BT conducea 89-81. Time-out-ul cerut de sârbul Jaka Lakovic a schimbat încă o dată cursul: 93-93, cu 80 de secunde rămase.

A urmat un roller coaster al emoțiilor. U-BT a condus cu 3 puncte în ultimele 20 de secunde. Gran Canaria a egalat printr-o serie de aruncări libere. S-a intrat în prelungiri.

Victorie istorică pentru baschetul românesc

Nici repriza adițională n-a fost scutită de nervi, momente tensionate și decizii la limită. Nicolas Brussino a înscris pentru gazde un coș colosal de 3 puncte, cu 8 secunde rămase. S-a făcut 111-111. Acțiunea desenată de Silvășan n-a reușit. Mokoka a fost blocat, dar Emi Cățe a urmărit și a deviat mingea în coș pentru o victorie istorică! A urmat un dans al victoriei, pe parchet.

Cel mai bun marcator al lui U-BT a fost Jarell Eddie, cu 24 de puncte. Au mai contribuit la victorie: Cățe (23 puncte, 10 recuperări), N. Patrick (23), B. Jones (21), Mokoka (7), Stipanovic (6), Măciucă (5), Mejeris (4).

VIDEO. Rezumatul victoriei obținute de U-BT Cluj în deplasarea cu Gran Canaria

U-BT ajunge la 13 victorii și 4 înfrângeri. Urcă pe locul secund în grupă, unul care duce direct în faza sferturilor de finală. Calculele sunt extrem de simple. O victorie în ultima rundă asigură matematic poziția actuală!

În ultima rundă a grupei B din Eurocup, U-BT Cluj-Napoca se deplasează în Lituania, pentru duelul cu Lietkabelis.

Primele două clasate merg în sferturile de finală. Următoarele 4 formații se califică în „optimi”. 

Citește și alte știri din baschet: 

Sepsi și-a încheiat aventura în Euroligă cu o înfrângere
EUROLIGA
Sepsi și-a încheiat aventura în Euroligă cu o înfrângere
Veste minunată! Ricky Rubio revine pe parchet: „Am ajuns în ultima fază a recuperării”
REVENIRE
Veste minunată! Ricky Rubio revine pe parchet: „Am ajuns în ultima fază a recuperării”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
caravagio
caravagio  •  01 Februarie 2024, 09:11
Postat de moto pe 31 Ianuarie 2024, 21:13

ce vrei sa zici ?

Are cam exact atâția câți spanioli are Real Madrid sau câți turci are Fenerbahce sau câți greci are Panathinaikos , toate foste sau actuale câștigătoare a Euroligii la baschet ! ( unul e Cate , MVP-ul meciului cu 23 de puncte și 10 recuperări , celălalt Măciuca ) Azi , dacă vrei performanța la nivel înalt in baschet , îți trebuie jucatori americani cu siguranța ! ) Se poate măcar o data sa nu fim cârcotași și sa ne bucurăm de cea mai mare performanța la nivel de club de la “ Revoluție “și pana acum ??!! Felicitari si mult success in Lituania ! ????????????

nicto
nicto  •  01 Februarie 2024, 19:59
Postat de ionica007 pe 01 Februarie 2024, 13:14

Dupa primul sfert, sperante ''zero'', ma gandeam ca macar sa nu ne facem de rusine. Ce a urmat a fost fabulos! Asa ceva am trait doar in '80, la Olimpiada de la Moscova... Atunci, Rusia ne conducea la pauza cu 15-9, jucam si pe terenul lor. Ce a urmat, evident pastrand proportiile, a fost de domeniul fantasticului: am castigat cu 22-19...:)

in majoritatea jocurilor revin spre final... intorc de multe ori scorul, doar ca de data asta a fost impotriva unui adversar mai deosebit...

alucian75
alucian75  •  01 Februarie 2024, 16:57

Felicitari U Cluj! Apreciez ca mai avem si articole despre baschet! La mai multe! P0ate nu comentam atat de multi ca la alte articole, insa baschetul este practicat si urmarit de multi in Romania! Am vazut a doua repriza a meciului, foarte spectaculos de altfel! Victoria e neasteptata pentru mine mai ales ca lipseau 2 juctori de prim 5 de la Cluj. Am urmarit meciul cu bucuria spectacolului din sala si cu suferinta de a asculta probabil cel mai ciudat comentator (pe Prima a fost). Parca a ramas cu mintea la 14 ani, probabil se adreseaza celor de 14 ani. Si cred ca nici toti cei de 14 ani nu prea il apreciaza. Este acelasi comentator care e si la meciurile NBA (si pentru care am renuntat la Telekom acum cativa ani ca nu mai suportam sa il mai aud, prefer comentariul original in engleza). Nu se poate sa abuzezi in asa hal de comparatii si expresii rasuflate. In loc sa analizezi si tu ce se intampla pe teren, repeti aceleasi fraze doar ca sa nu spui direct ce se intampla. In plus, orice actiune este despre "X i-a spus lui Y", "A i-a ransmis lui B", "M i-a aratat cui N" etc. In capul lui sunt povesti cu papusi probabil. Nu i-a spus nimic, oamenii joaca baschet acolo, nu isi imagineaza povestile din capul comentatorului. Jumatate din comentariul meciului poate fi sters cu usurinta ca nefiind relevant deloc. Nu stiu daca a avut curiozitatea sa urmareasca vreun meci comentat de el (in reluare) sau poate nu are simtul ridicolului.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează