SPORTURI  »  BASCHET  »  CSM TÎRGOVIŞTE

Invitate în Euroligă » Premieră în baschetul românesc: CSM Tîrgovişte va evolua în cea mai puternică competiţie intercluburi

CSM Tîrgovişte a cîştigat în ultimul sezon şi cupa şi campionatul României
CSM Tîrgovişte a cîştigat în ultimul sezon şi cupa şi campionatul României

Articol de - Publicat vineri, 29 iunie 2012 00:00 / Actualizat joi, 28 iunie 2012 20:00

Pentru prima oară în istoria baschetului românesc, o formaţie, CSM Tîrgovişte, va evolua în cea mai puternică competiţie intercluburi din Europa.

Acum un an, echipa de baschet feminin CSM Tîrgovişte nu se reinventase încă. Multiplă campioană a României, gruparea se desfiinţase în urma unei poveşti ciudate, în care se înlănţuiau orgolii politice.

Pe ultima sută de metri, gruparea din Tîrgovişte a fost înscrisă vara trecută în campionat. A fost un fel de "Tîrgovişte Phoenix", fiindcă gruparea de sub Turnul Chindiei a cîştigat Cupa şi campionatul ediţia 2011-2012.

Ieri, la exact un an de la reînfiinţarea echipei, Gabriel Boriga, preşedintele onorific al acesteia, a declarat: "Fac un anunţ care e important pentru oraşul nostru, pentru baschetul din România şi pentru tot sportul nostru: echipa CSM Tîrgovişte a fost admisă în Euroligă, o premieră pentru orice grupare de baschet din ţara noastră!".

Gabriel Boriga a manageriat în mai multe rînduri echipa de baschet feminin din Tîrgovişte şi a cîştigat un nou mandat de primar al oraşului, la alegerile de la începutul lunii.

Euroliga feminină se compune din 21 de formaţii împărţite în 3 grupe de cîte 7 echipe. "Am fost acceptaţi pentru performanţele pe plan intern, 3 campionate şi 3 Cupe ale României, şi pentru parcursul din cadrul FIBA Cup, unde am ajuns în «sferturi» în sezonul 2009-2010. Şi pentru faptul că ne-am achitat obligaţiile faţă de jucătoarele pe care le-am avut", a declarat Ciprian Iugulescu, preşedintele executiv al CSM.

Deşi oficialii echipei din Tîrgovişte n-au vrut să dezvăluie detalii despre componenţa viitoarei echipe, se pare că noul antrenor al formaţiei va fi grecul George Dikeoulakos, cîştigător al FIBA Cup cu Athinaikos Atena în 2010, anul în care CSM Tîrgovişte a fost eliminată în "sferturi" de Dinamo Kursk. În sezonul recent încheiat, George Dikeoulakos a antrenat Fenerbahce Istanbul, echipă cu care a cucerit campionatul Turciei şi a obţinut locul 4 în Euroligă.

"Tîrgovişte va fi în această toamnă Mecca baschetului românesc" (Ciprian Iugulescu, preşedinte CSM Tîrgovişte)

"Vom întîlni formaţii care au în componenţă cel puţin două jucătoare care au evoluat în Womens NBA. Unde s-a mai văzut aşa ceva în România?" (Gabriel Boriga, preşedinte onorific)

2.200 de locuri pe scaune are Sala Polivalentă din Tîrgovişte

1 milion de euro sînt garanţiile financiare cerute de federaţia europeană echipelor din Euroligă

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (4)
r0c
r0c  •  29 Iunie 2012, 03:10
Postat de cordos_eu pe 29 Iunie 2012, 01:31

sala e ok ca la feminin nu sunt cerintele de la masculin. bugetul e totusi mare, cam greu de realizat. dar intrebarea e, vor putea aduce din nou jucatoare de nivelul Tinei Thompson legenda WNBA-ului, israeliancei Doron sau capitanului nationalei Germaniei Froehlich?

pretene esti matochist ,traiesti tu cu tine !! CUM ADICA? E RAU CA E BINE?

dreamer123
dreamer123  •  29 Iunie 2012, 02:27

wtf ?

cordos_eu
cordos_eu  •  29 Iunie 2012, 01:35

oricum nu-i asa mare lucru. performanta e daca o faceau la masculin. totusi e bine, ca la volei si handbal avem reprezentante in Liga si la baieti si la fete. dar zic, ca in baschetul feminin la nivelul Euroligii feminine sunt si vreo 3 cluburi din Polonia, 2 din Ungaria, 1 din Croatia, 1 din Cehia, etc. dar na, e un inceput si ceva sa fii in alea 24 cele mai bune din Europa!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează