SPORTURI  »  BASCHET  »  ROMÂNIA

John Neumann vrea să ducă echipa României în elita baschetului european » Salvarea americană

Carl John Neumann
Carl John Neumann

Articol de - Publicat marti, 29 iunie 2010 00:00

Noul antrenor al "naţionalei" masculine de baschet, americanul Carl John Neumann, a declarat ieri că obiectivul impus de Federaţia Română de Baschet, calificarea în primele 24 de echipe ale Campionatului European, reprezintă o provocare pentru cariera sa.

"Îmi doresc să fiu foarte apropiat de antrenorii din campionatul României, care sper să mă ajute, şi chiar dacă am antrenat în NBA, cu siguranţă am ce să învăţ şi de aici. Atunci cînd nu voi mai avea dorinţa să mai învăţ ceva în baschet, îmi voi încheia cariera" a fost prima declaraţie a tehnicianul în vîrstă de 59 de ani. Acesta îşi doreşte să colaboreze cu toţi antrenorii din România. "Este o adevărată provocare pentru mine să pregătesc această echipa, pentru că, în ciuda problemelor din baschetul românesc, va trebui să ne clasăm între primele 24 de echipe de la Campionatul European. Aceste lucruri nu vor fi realizate numai de mine, ci de antrenorii cu care voi lucra şi, mai ales, de jucători", a spus Neumann.

Tehnicianul este conştient că misiunea sa nu va fi una uşoară. "Cred că pentru a fi antrenorul unei echipe naţionale trebuie să fii foarte selectiv. Acest sentiment trebuie să-l împărtăşească şi jucătorii, care trebuie să fie onoraţi că evoluează pentru ţara lor. Nimeni să nu se aştepte la minuni peste noapte, pentru că sînt multe lucruri de pus la punct!".

Carl John Neumann
- 59 de ani;
- a jucat începînd din 1976 în NBA la Chicago Bulls, Indiana Pacers şi Los Angeles Lakers; în Europa, la echipe din Italia şi Germania;
- în 1980 a trecut pe banca tehnică, pregătind cluburi din Belgia, Grecia, Cipru, Israel, Kuweit, Arabia Saudită, Liban, China şi Japonia;
- la CM din 2002, Neumann a condus "naţionala" Libanului (locul 16);

"Cînd m-am calificat cu echipa Libanului la Cupa Mondială nu aveam cei mai buni jucători din acea ţară în echipă, dar aveam cei mai buni jucători care lucrau împreună"
Carl John Neumann, antrenorul României

"Mentalitatea de învingători pe care o au americanii ar putea să schimbe mentalitatea noastră, care sîntem, de regulă, oameni aflaţi într-o stare de suficienţă"
Carmen Tocală, preşedinte FRB

"În acest moment, noi sîntem o echipă tînără, iar dacă îl vom asculta pe noul antrenor, nu cred ca va ieşi rău pentru noi"
Vlad Moldoveanu, jucător în NCAA

"Sînt foarte optimist că federaţia a venit cu un program nou, pe o durată mai lungă şi a adus un antrenor cu un CV impresionant"
Mihai Silvăşan, jucător Mobitelco Cluj

Antrenori străini în România
Peter Kovacs (Ungaria) handbal -  feminin Oltchim Rm. Vîlcea
Istvan Kovacs (Ungaria) polo - "naţionala" României
Tom Skinner (Canada) hochei - "naţionala" României
Darko Zakoc  (Serbia) volei - "naţionala" feminină a României
Radovan Gacic (Slovenia) volei - Remat Zalău
Vladimir Arnautovic (Bosnia) baschet - Asesoft Ploieşti

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează