SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

LA Lakers, campioana NBA după 10 ani! LeBron, a 4-a oară MVP » Titlu dedicat lui Kobe Bryant

Los Angeles Lakers a învins-o pe Miami Heat în al 6-lea meci al finalei NBA // foto: Instagram @ Lakers
Los Angeles Lakers a învins-o pe Miami Heat în al 6-lea meci al finalei NBA // foto: Instagram @ Lakers

Articol de - Publicat luni, 12 octombrie 2020 14:54 / Actualizat luni, 12 octombrie 2020 15:09

Los Angeles Lakers a învins-o pe Miami Heat în al 6-lea meci al finalei, 106-93 (4-2 la general), cucerind al 17-lea titlu din istorie și egalând recordul lui Boston Celtics. „Îngerii” nu l-au uitat pe Kobe Bryant, dispărut în ianuarie într-un accident de elicopter în care și-a pierdut viața și fiica sa Gianna. Kobe a fost de 5 ori campion cu Lakers.

Primul play-off de NBA în pandemia, disputat integral la Walt Disney World, în Florida, s-a încheiat azi-noapte cu un rezultat așteptat. Triumful lui Los Angeles Lakers! 

Cu LeBron James irezistibil - cele mai multe puncte (28) și cele mai multe assisturi (10) ale echipei sale (plus 14 recuperări) -, susținut excelent de Anthony Davis, Rajon Rondo, Kentavious Caldwell-Pope și Danny Green, „îngerii” au învins-o încă o dată pe Miami Heat, 106-93, cucerind trofeul „Larry O'Brien” după 4-2 la general. Un superb premiu pentru antrenorul Frank Vogel, 47 de ani, venit la Los Angeles în 2019.

„King” LeBron James, deasupra tuturor

Acesta a fost cel de-al 17-lea titlu al lui Lakers (a egalat recordul lui Boston Celtics), dar la un deceniu de la precedentul succes. MVP-ul finalei nu putea fi altul decât LeBron, 35 de ani, „regele” NBA pentru a patra oară (2012 și 2013 cu Heat, 2016 cu Cavaliers și 2020 cu Lakers), de fiecare dată fiind cel mai valoros jucător al actului decisiv (primul MVP al finalei cu trei formații diferite). Acum, cu cea mai bună medie de puncte (29,8).

Vanessa Brynat: „Ce frumos ar fi fost ca Gianna și Kobe să vadă totul”

Lakers i-a dedicat victoria lui Kobe Bryant. Unul dintre cei mai mari baschetbaliști din istorie, care a evoluat numai la Lakers (1996-2016), de cinci ori campion NBA, și-a pierdut viața pe 26 ianuarie într-un accident de elicopter, în care a pierit și fiica sa Gianna (14 ani). „Ce frumos ar fi fost ca Gianna și Kobe să vadă totul”, a fost mesajul Vanessei, soția legendei.

Cele 6 meciuri ale finalei NBA

  1. Heat - Lakers 98-116 
  2. Heat - Lakers 114-124 
  3. Lakers - Heat 104-115 
  4. Lakers - Heat 102-96 
  5. Heat - Lakers 111-108 
  6. Lakers - Heat 106 - 93

Citește mai multe știri din sporturi:

Meci de handbal jucat cu mască în Spania! „Nu am văzut ceva mai absurd în viața mea!”

Cum a fost modificată pagina de Wikipedia a turneului Roland Garros, după ce Rafael Nadal a câștigat un nou titlu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
morzadobflicster
morzadobflicster  •  12 Octombrie 2020, 17:18

Iata, se demonstraza ca in baschetul actual, o echipa are nevoie de minim 2 jucatori de mare valoare, cu atitudine de campioni. Fiind pasionat de baschet, si traind in SUA, am urmarit intregul campionat, iar Lakers a avut intotdeauna tupeul acela de echipa invingatoare, chiar si atunci cand LeBron a lipsit din teren. Anthony Davis, Dwight Howard sau Rajon Rondo, si el campion cu Boston Celtics in 2008, au insuflat coechipierilor superioritatea si siguranta de sine necesara unor campioni. Am vazut nenumarate partide in care jucatori din linia a doua, cum ar fi Kyle Kuzma, Alex Caruso, sau Caldwell Pope au jucat cu o nonsalanta de mari campioni impotriva unor jucatori mai bine cotati, precum Khawi Leonard, James Harden, Giannis Antetokounmpo. Exista cateva alte echipe in NBA conduse de un power duo, cum ar fi Houston Rockets (James Harden-Russell Westbrook), LA Clippers (Khawi Leonard-Paul George) sau Golden State Warriors (Steph Curry-Draymond Green), insa acestora le lipseste exact acel tupeu de campion insuflat intregii echipe de catre lideri. In aceasta serie de meciuri finale, am vazut un Miami Heat timorat parca de propria performanta. Jimmy Butler a jucat sub nivelul la care o facuse pe parcursul sezonului regulat, Iguadola a fost doar amintire triplului campion cu Warriors, iar Goran Dragic (dupa parerea mea cel mai subestimat guard din NBA) a jucat mult sub posibilitatile lui, probabil timorat de importanta meciului.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează