SPORTURI  »  BASCHET  »  ACUZAŢII

Mircea Cristescu, preşedinte executiv "U" Mobitelco Cluj: "Pe noi ne-a interesat întotdeauna sportul, dar sportul curat"

Articol de GSP - Publicat joi, 20 mai 2010 00:00

"U" Mobitelco Cluj susţine că motivul pentru care a solicitat efectuarea unor controale antidoping la meciul al treilea din finala Diviziei A este agresivitatea şi combativitatea sporită a jucătorilor formaţiei CSU Ploieşti în a doua partidă.

"Personal, am declarat că nu clubul nostru a comandat tot controlul antidoping de după meciul de la Ploieşti, de miercuri. Noi am cerut printr-o adresă către Agenţia Naţională Anti-Doping testarea a cinci jucători ploieşteni, la care ni s-a răspuns că nu este posibil să fie testaţi doar cinci jucători de la o echipă, ci cîte cinci de la ambele, aleatoriu. Am fost de acord, am trimis o noua adresă, în care specificam despre testarea a cîte cinci jucători, deci în total 10. Am luat această decizie după meciul doi al finalei, de la Cluj, în care am văzut o agresivitate şi combativitate sporite ale jucătorilor adverşi, o atitudine pe care nu am văzut-o până atunci la echipa din Ploieşti în campionat. Nu am avut niciodată nimic de ascuns şi am aflat şi noi cu 20 de minute înainte de meci, ca şi adversarii, că vor fi testaţi toţi jucătorii, ca urmare, toţi jucătorii echipei noastre au rămas să fie testaţi. Nu considerăm că trebuie să avem ceva de ascuns în sportul românesc, nu mi se pare o problemă că jucătorii să fie testaţi anti-doping, iar cine protestează la asemenea măsuri legale, probabil are ceva de ascuns. Pe noi ne-a interesat întotdeauna sportul, dar sportul curat", se arată în comunicatul semnat de preşedintele executiv "U" Mobitelco Cluj, Mircea Cristescu, potrivit mediafax. 

Secretarul general al Federaţiei Române de Baschet, Dan Berceanu, a declarat, joi, la ieşirea de la sediul ANAD, că jucătorul echipei CSU Ploieşti, Cătălin Burlacu, investigat pentru dopaj, se află în continuare în stare de suspendare provizorie, cazul său nefiind deocamdată rezolvat. 

Baschetbalistul echipei campioane la baschet masculin CSU Ploieşti, Cătălin Burlacu, se află sub investigaţie de dopaj. La finalul meciului trei, de miercuri, din finala Diviziei A la baschet masculin, cîştigată pe teren propriu de CSU Ploieşti în faţa formaţiei "U" Mobitelco Cluj (scor 83-77), jucătorii ambelor echipe au intrat la testarea antidoping, fapt unic în istoria sportului românesc.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (6)
 •  21 Mai 2010, 14:43

Bai cantona, sa ne sugggi pe toti clujenii, bineeeeeeee??? N-ai observat ce negri sunteti voi, toti ploieshtenii? Prietenii stiu de ce...

 •  21 Mai 2010, 08:58

Pe linga dopaj se remarca relatia lui Iacobescu cu arbitrii.Pentru noi doar "U" conteaza .Restul e rahat.Felicit Sibiul , Timisoara, Muresul si Mediasul.Echipe adevarate !

 •  21 Mai 2010, 08:47

cand aiin 7 ani 7 titluri si 6 cupe ...mai ca ti se face mila de pisaciosii aia care tot timpul sunt pe locul doi. ce de lamentari...., ce cuvinte razboinice la sfarsitul sezonului regulat....si nici macar nu ati putut lua un meci. v-am batut cu toti deputatii , spagarii , smenarii si prim-ministrii care va sustin pe voi. ciocul mic si ne vedem la anul. nu stiu daca in finala pt ca s-ar putea sa nu ajungeti. noi vom fi acolo. PS am trimis un tir de batiste la cluj. puteti plange linistiti.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează