SPORTURI  »  BASCHET  »  FAMILII CELEBRE

Nepotul lui Michael Jordan face senzaţie » Povestea viitorului Air Jordan

Justin Jordan calcă pe urmele unchiului său. +1   FOTO
Justin Jordan calcă pe urmele unchiului său.

Articol de - Publicat duminica, 23 decembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 22 decembrie 2012 20:48

Justin Jordan este un baschetbalist talentat. El este fiul lui Larry, fratele mai mare al lui Michael Jordan.

Michael Jordan are doi fii. Jeffrey şi Marcus au jucat baschet în colegiu şi amîndoi au renunţat. Din familia marelui jucător se mai ridică însă un baschetbalist. Justin este fiul lui Larry Jordan, fratele mai mare cu un an al lui "Air" Jordan.

Toată lumea îl descrie ca un tînăr foarte pasionat şi muncitor. În prezent, joacă pentru echipa liceului Davidson Day din oraşul Davidson, Carolina de Nord. Are 18 ani şi toată lumea se întreabă dacă se va putea ridica la valoarea celui mai bun jucător de baschet din istorie, cu care împărtăşeşte cîteva secvenţe genetice.

Evoluţia sa a fost rapidă, întrucît anul trecut, cînd era în clasa a 11-a, Justin (1,89 metri) este deja căpitanul echipei. Cifrele sale sînt impresionante. Are o medie de 17,5 puncte pe meci, 4,6 recuperări şi 2,5 pase decisive. În cele mai bune partide ale sale a înscris 26-28 de puncte.

Numele greu
Lumea se gîndeşte cum se descurcă Justin cu numele pe care îl poartă şi cum îşi spune cuvîntul, în cazul său, presiunea care decurge din comparaţia cu celebrul său unchi. "Această presiune a fost una dintre principalele mele cauze de îngrijorare. Dar am constatat că Justin o gestionează foarte, foarte bine. El şi Michael au o relaţie foarte bună şi vorbesc tot timpul. Bineînţeles că Michael a fost o sursă valoroasă de informaţii pe care Justin a folosit-o", a spus pentru site-ul MaxPrep tatăl lui Justin, Larry.

Ce spune Michael, de şase ori campion NBA cu Chicago Bulls, despre nepotul său? "Nu cred că presiunea îl apasă în vreun fel. Nu se identifică deloc cu mine ca persoană şi nici nu m-a pus pe un piedestal. Părinţii lui l-au învăţat că sîntem două persoane diferite şi mă vede drept ceea sînt, adică unchiul Michael. Este foarte echilibrat şi valorile lui de bază sînt foarte solide", a spus mîndru marele unchi.

Justin l-a văzut jucînd pe Michael doar în cîteva meciuri, cînd era foarte mic, dat fiind faptul că Jordan s-a retras definitiv în 2003. "Uneori mă simt puţin tensionat pentru că oamenii aşteaptă diverse lucruri de la mine. Eu am însă propriile mele obiective şi ştiu foarte clar ce aştept de la mine. Vreau să devin cel mai bun Justin Jordan care se poate", a spus şi puştiul.

Şi fratele Larry a jucat baschet
Larry şi Michael au jucat împreună baschet în liceu. "Nu m-am simţit niciodată eclipsat, pentru că vedeam clar diferenţa dintre noi. Şi eu am practicat sporturi, dar nu am fost niciodată atît de pasionat de baschet cum a fost Michael. Apoi am crescut şi am devenit mai tehnic, exact ca tata", spune Larry Jordan. La 26 de ani, Larry s-a întors totuşi la acest sport, activînd un an la o echipă dintr-o ligă inferioară. O accidentare la umăr care nu s-a vindecat timp de trei ani l-a scos însă din joc.

Justin, antrenat de mic
Larry şi-a luat însă fiul, l-a dus la meciuri şi l-a antrenat timp de opt ani. Cînd Justin avea 3 ani, a învăţat singur să se dea pe skateboard în mai puţin de o oră, deşi membrii familiei strigau, îngrijoraţi, de pe margine că o să cadă. "Cea mai bună metodă de a-l ambiţiona e să-i spui că nu poate face ceva", spune tatăl său. La început, nu era aşa de bun la baschet. "Dar deveneam din ce în ce mai bun. Cînd eram mic, trăgeam bine la coş, dar nu controlam deloc mingea. Tatăl meu m-a învăţat", îşi aminteşte adolescentul.

Sfaturi de unchi
Legenda NBA i-a dat, de-a lungul anilor, toate sfaturile de care Justin a avut nevoie. I-a vorbit despre încredere, muncă, dribling, aruncări la coş. "Justin trebuie să vadă multe meciuri şi să studieze", a spus Michael. Tot el a spus că fiii săi au preferat să joace la nivel de amatori, în timp ce la Justin s-a văzut, din copilărie, ambiţia de a exersa mult.

"Cînd am văzut pasiunea lui Justin pentru baschet, m-a convins. Era primul semn. Dacă iubeşti ceva, vei munci mult în acel domeniu" (Michael Jordan, fost baschetbalist)

"Îmi plac provocările. Îmi place să creez faze şi pentru colegii mei de echipă. Nu prea îmi place apărarea. Dar o să muncesc şi la asta, căci vreau să devin un jucător complet" (Justin Jordan)

"Scopul meu este să ajung la colegiu, indiferent dacă voi juca sau nu baschet" (Justin Jordan)

"Este un atlet incredibil. Are o detentă ecepţională şi dorinţa de a deveni mai bun. Cred că va fi un lider de echipă perfect" (Joel Justus, antrenor)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  27 Ianuarie 2013, 13:54
Postat de ovidiu_3003 pe 23 Decembrie 2012, 10:11

Un articol foarte bine scris ...Acest pusti are calitati ...sa vedem unde o sa ajunga peste 5 ani ...

la steaua, unde...))

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  23 Decembrie 2012, 10:11

Un articol foarte bine scris ...Acest pusti are calitati ...sa vedem unde o sa ajunga peste 5 ani ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează