SPORTURI  »  BASCHET  »  VICTORIE

România a învins în Belarus, 80-79, în preliminariile CE 2011

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 august 2010 00:00

Naţionala masculină a României a învins sâmbătă, la Minsk, reprezentativa similară a Belarus, scor 80-79 (35-46), în meci contând pentru grupa B din preliminariile CE din 2011 (Divizia B). 

După ce a dominat categoric primul sfert, echipa României s-a văzut depăşită la fel de clar în următorele 10 minute, ieşind la pauza mare cu un handicap de 11 puncte. Belarus a continuat să aibă avantaj şi în sfertul trei, dar ultimul a fost mult mai echilibrat, cu tricolorii revenind la conducere 58-587în minutul 32, respectiv 64-61, după o triplă a lui Silvăşan, când mai erau cinci minute. România se afla la conducere şi cu trei minute înaintea finalului, 69-66, graţie finalizărilor lui Vlad Moldoveanu, iar în ultimele 20 de secunde, tabela arăta dramatic egalitatea, 77-77. Gazdele au avut însă ultimul atac, Kuzmin a fost faultat şi a transformat ambele libere, 79-77, meciul părând jucat. S-a opus însă Tudor Dumitrescu, în ultima secundă, care a marcat de la trei puncte, pentru stabilirea scorului final, 79-80. 

Marcatorii tricolori au fost Moldoveanu 16 puncte, Silvăşan 15, Căpuşan 13, Mandache 10, Nicoară 8, Chetreanu 8, Drăguşin 3, Dumitrescu 3, Jucan 2, Guţoaia 2, în timp ce gazdele l-au avut în prim-plan pe Ulyanko, autor a 17 puncte. Tot sâmbătă este programat meciul dintre Azerbaidjan şi Suedia, care va decide ierarhia grupei B, la finalul partidelor tur. După patru meciuri disputate (două victorii şi două înfrângeri), România a acumulat 7 puncte în grupa B şi va relua campania în august 2011, cu meciurile retur. 

Tricolorii antrenaţi de americanul Carl John Neumann au debutat cu dreptul în campania de calificare în primul eşalon european, învingând în 11 august, la Cluj, favorita grupei Suedia, scor 70-54, iar trei zile mai târziu, s-au impus în deplasare, cu Albania, scor 93-74. A urmat dezastrul de la Timişoara, în compania echipei azere, scor 86-101. Noua campanie de calificare în primul eşalon european va fi ultima de acest fel, având în vedere că FIBA Europe a anunţat că pentru CE din 2013 se va schimba sistemul de calificare, fără două divizii valorice, după ce numărul echipelor participante a fost mărit de la 16 la 24. 

Cîştigătoarea fiecăreia din cele trei grupe se va califica automat în preliminariile Campionatului European din 2013, Divizia A valorică. (Mediafax)

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close