SPORTURI  »  BASCHET  »  CALIFICĂRI CE

România, încă o victorie în preliminariile pentru Europene

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 august 2010 00:00

Naţionala de baschet masculin a României a învins sîmbătă, la Tirana, reprezentativa  Albaniei, cu scorul de 93-74 (38-44), în cel de-al doilea meci din grupa B a preliminariilor CE din 2011 (Divizia B).

 

Marcatorii tricolori au fost Silvăşan 17, Nicoară 16 puncte, Drăguşin 13, Moldoveanu 12, Dumitrescu 10, Mandache 8, Chetreanu 8, Căpuşan 7, Lazăr 2, în timp ce gazdele l-au avut în prim-plan pe Karaj, autor a 19 puncte. 

Bastchetbaliştii antrenaţi de americanul Carl John Neumann au debutat cu dreptul în campania de calificare în primul eşalon european, învingînd pe 11 august, la Cluj, favorita grupei Suedia, scor 70-54. 

Meciurile tur din grupa B ale României se vor mai juca în compania Azerbaidjan, în 17 august, la Timişoara, respectiv a echipei Belarus, la Minsk, în 21 august. Partidele retur vor avea loc în 2011. 

Noua campanie de calificare în primul eşalon european va fi ultima de acest fel, avînd în vedere că FIBA Europe a anunţat că pentru CE din 2013 se va schimba sistemul de calificare, fără două divizii valorice, după ce numărul echipelor participante a fost mărit de la 16 la 24. 

Cîştigătoarea fiecăreia din cele trei grupe, plus echipa cu cea mai bună linie de clasament de pe locul secund, vor evolua apoi în Turneul Final Four, finalistele urmînd să promoveze în Divizia A valorică. (sursa: mediafax)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
cipri_arbitru
cipri_arbitru  •  15 August 2010, 12:11

BRAVO BAIETI TINETI-O TOT ASA !VA ASTEPTAM LA TIMISOARA LA INCA O VICTORIE CU AZERBAIJANU HAI ROMANIA!!!!!!!!!!!!!!!

marce
marce  •  15 August 2010, 11:44

bravo baieti!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează