SPORTURI  »  BASCHET  »  ALL-STAR GAME

Show cu repetiție NBA » All Star Game a fost câștigat de Vest, iar MVP a fost Russell Westbrook. La fel ca în 2015

Slam dunk spectaculos reușit de MVP-ul Russell Westbrook // Foto: Reuters
Slam dunk spectaculos reușit de MVP-ul Russell Westbrook // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 16 februarie 2016 00:00

Meciul meciurilor din NBA a fost câștigat de reprezentanții Vestului. MVP a fost desemnat Russell Westbrook. Exact ca în 2015.

Probabil că "exagerat" este cel mai potrivit adjectiv care să descrie scorul înregistrat duminică seară, la Toronto. 196-173 în favoarea echipei Vestului, adică în total 369 de puncte marcate – un nou record în privința rezultatelor de la All-Star Game din întreaga istorie de 65 de ani a evenimentului.

Totodată, este prima oară când tot weekendul dedicat baschetului de nivel înalt s-a desfășurat într-un oraș din afara Statelor Unite ale Americii.

Westbrook, fundașul echipei Oklahoma City Thunder, a devenit astfel cel de-al doilea jucător care primește onorurile de MVP pentru al doilea an consecutiv, după legendarul Bob Pettit, care a fost desemnat cel mai valoros jucător din All-Star Game în edițiile din 1958 și 1959.

Westbrook, care are 27 de ani, a reușit 31 de puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive și tot 5 intercepții. Cele mai multe puncte, 41, au fost însă înscrise în partida de duminică de George Paul, din echipa Estului.

Bye, bye, Kobe!

Cei prezenți la marea întîlnire dintre cei mai buni baschetbaliști din NBA vor ține minte acest moment mai cu seamă pentru că a însemnat ultimul All-Star Game din cariera strălucită a lui Kobe Bryant. Adică al 18-lea.

Vedeta lui LA Lakers, de cinci ori campion în NBA, a debutat în meciul vedetelor în 1998 și a fost de patru ori MVP. Cei peste 18.000 de spectatori i-au scandat numele în cor și l-au aplaudat la scenă deschisă, indiferent de formația lor favorită.

Jucătorii mai tineri prezenți la show, cei cărora Kobe consideră că le-a predat ștafeta în baschetul profesionist, l-au salutat și ei, cu câteva cuvinte dulci-amărui, în semn de omagiu.

"Sunt mândru că sunt prietenul și fratele tău, Kobe"
Pau Gasol, Chicago Bulls

"Nu se nasc mulți jucători așa cum e Kobe. Sportul ăsta o să-i ducă dorul"
Chris Paul, Los Angeles Clippers

"Încă nu m-a lovit drama faptului că acesta este ultimul meu sezon din carieră. Încă nu mi se pare că lucrurile au ajuns la final"
Kobe Bryant, Los Angeles Lakers

Cifrele unei seri magice:

  • 37 de victorii are echipa Conferinței de Est în toată istoria, în vreme ce Vestul are doar 28
  • 41 de puncte a marcat Paul George (Indiana Pacers) duminică seară, pentru Est. Recordul celor mai multe puncte înscrise într-un All-Star Game este de 42 și îi aparține lui Wilt Chamberlain
  • 26 de minute a stat pe teren Kobe Bryant în ultimul său All-Star Game din carieră, înscriind 10 puncte
  • 38 este numărul total al intercepțiilor realizate de Bryant în toate edițiile ASG. Este un record la acest capitol, stabilit duminică seară, depășindu-l pe Michael Jordan, care avea 37
  • 4 titluri de MVP în All-Star Game are Bryant în carieră, cele mai multe, la egalitate cu Bob Pettit. Amîndoi însă au cîte un trofeu pe care l-au împărțit cu un alt baschetbalist
  • 15 este numărul edițiilor de All-Star Game în care Kobe Bryant a fost titular

NBA All-Star Game 2016

Vest-Est 196-173 (40-43, 52-47, 53-46, 51-37)

Vest: Bryant 10, Leonard 17, Durant 23, Curry 26, Westbrook 31, Thompson 9, Harden 23, Davis 24, Paul 14, Aldridge 4, Green 4, Cousins 11.
Antrenor: Gregg Popovich (San Antonio Spurs)

Est: James 13, George 41, Anthony 13, Wade 8, Lowry 14, DeRozan 18, Wall 22, Millsap 3, Thomas 9, Gasol 9, Drummond 16, Horford 7.
Antrenor: Tyronne Lue (Cleveland Cavaliers)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează