SPORTURI  »  BASCHET  »  3 LA 3

Sport Arena Streetball a ajuns la sezonul 10 » Ediţie eveniment în 2014 la cel mai tare turneu de baschet 3 la 3 din România

Articol de GSP - Publicat marti, 14 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 14 ianuarie 2014 12:00

S-a intrat deja în anul care marchează cel de-al 10-lea sezon din istoria Sport Arena Streetball şi chiar dacă mai sunt câteva luni până la debutul oficial al competiţiei, organizatorii au început pregătirile pentru o nouă vară de neuitat.

În cele nouă sezoane care au trecut, baschetul 3x3 din România a ajuns în atenţia întregii lumi. Finalul anului trecut a adus încă o confirmare că turneul este pe drumul cel bun, prezenţa ţării noastre ajungînd într-un material despre baschetul 3x3 publicat în ediţia on-line a prestigioasei reviste americane Sports Illustrated: “Bucureştiul este un inedit Mecca al baschetului 3×3, un loc unde streetball-ul are parte de mai multă popularitate decât baschetul tradiţional 5×5. Tabloul de la Sport Arena Streetball aduce la un loc o mare varietate de jucători, de la veterani la adolescente”.

Această nouă recunoaştere internaţională vine după un sezon 2013 cu adevărat spectaculos, marcat de două evenimente de nivel mondial, 3x3 EuroTour Wizz Air Sport Arena Streetball şi Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, organizate în centrul Bucureştiului, alături de tradiţionalul nostru campionat Sport Arena Streetball care este găzduit de Universitatea Politehnică Bucureşti.

Ce s-a întîmplat în 2013 la Sport Arena Streetball: Turneul 1: DETALII AICI » GALERIE FOTO AICI
Turneul 2: DETALII AICI »  GALERIE FOTO AICI
Turneul 3: DETALII AICI » GALERIE FOTO AICI
Bucharest Challenger: DETALII AICI » GALERIE FOTO AICI
Turneul  4: DETALII AICI » GALERIE FOTO
Turneul Master: DETALII AICI » GALERIE FOTO

Piaţa Constituţiei a găzduit în luna iunie cel mai important eveniment al baschetului 3x3 din acest an în întreaga lume, etapă din 3x3 EuroTour, un turneu care a adunat la Bucureşti întreaga conducere a Federaţiei Internaţionale de Baschet, reprezentanţi ai forului similar european ( FIBA Europe), alături de Walter Sieber, reprezentant al Comitetului Internaţional Olimpic, venit să monitorizeze această disciplină în vederea introducerii ei în programul olimpic.

Turneul din faţa Palatului Parlamentului a adunat, în cele trei zile, peste 10.000 de spectatori, care au urmărit un număr-record de 311 echipe, respectiv peste 1.200 de jucători. Legende ale sportului românesc, precum Gheorghe Hagi, Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Georgeta Andrunache, Nicu Vlad, Stefan Birtalan, Laura Badea, Andreea Raducanu, Octavian Bellu, Violeta Beclea, Ana Maria Branza, Mihai Covaliu, Miodrag Belodedic, Bogdan Stelea, Daniel Prodan, comentatorul Cristian Topescu, alaturi de soprana Felicia Filip si de baschetbaliştii Virgil Stanescu si Virgil Carutasu au susţinut campania “Din stradă, la Jocurile Olimpice”.

Trei monştri sacri ai baschetului european, Vlade Divac – fost campion mondial şi european, Jorge Garbajosa – fost campion mondial şi european şi Sarunas Marciulionis – fost campion olimpic şi european, au fost prezenţi la Bucureşti, primul dintre ei încântându-ne cu evoluţia sa în Meciul Celebrităţilor alături de primul-ministru al României, Victor Ponta si membrii generaţiei de aur a fotbalului românesc. |n plus, cei mai buni dunkeri din lume au făcut spectacol în Piaţa Constituţiei, acolo unde s-a decernat titlul de World King of Dunk, cucerit de canadianul Justin Darlington.

Cu patru jucători printre primii 20 în lume în FIBA 3x3 World Ranking, România se menţine în elita baschetului 3x3, iar Sport Arena Streetball este considerat în continuare unul dintre cei mai buni promotori ai acestei discipline la nivel mondial.

În 2014 va avea loc sezonul 10 al Sport Arena Streetball, o aniversare care trebuie sărbătorită aşa cum se cuvine!

Citește și:

Jucătorul lui Dinamo, oprit de Poliție la 4 dimineața » Reunirea echipei avea loc la 8:30
Superliga
Jucătorul lui Dinamo, oprit de Poliție la 4 dimineața » Reunirea echipei avea loc la 8:30
Ce se întâmplă cu FC Botoșani, după ce Valeriu Iftime a câștigat alegerile locale
Superliga
Ce se întâmplă cu FC Botoșani, după ce Valeriu Iftime a câștigat alegerile locale
CFR s-a dezlănțuit! » Clujenii au anunțat al doilea transfer în 100 de minute
Superliga
CFR s-a dezlănțuit! » Clujenii au anunțat al doilea transfer în 100 de minute

Cota i s-a PRĂBUȘIT! » Revine la FCSB după un sezon foarte slab, Becali îi schimbă postul

Leonard Doroftei explică cum a slăbit 20 de kilograme într-un timp record: „Alcoolul schimbă vieți. Am avut un moment în care am luat-o razna”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează