SPORTURI  »  BASCHET  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Încă o înfrângere usturătoare pentru SUA! Americanii au pierdut și finala mică, în fața Canadei + Mesajul lui LeBron James care le dă speranțe fanilor

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 10 septembrie 2023 15:42 / Actualizat duminica, 10 septembrie 2023 17:14

Eliminată surprinzător de Germania în semifinale, naționala de baschet a Statelor Unite ale Americii a pierdut și finala mică a Campionatului Mondial de baschet masculin, 118-127 contra Canadei.

Canada a dat peste cap calculele hârtiei, deși era cotată la pariuri cu șansa a doua. Conduși de Dillon Brooks (39 de puncte) și Shai Gilgeous-Alexander, canadienii au reușit să învingă SUA, după prelungiri, și au obținut prima medalie la Campionatul Mondial.

SUA, învinsă de Canada în finala mică a Campionatului Mondial de baschet

SUA era marea favorită a Mondialului, deși nu a venit cu marile vedete din NBA. Înfrângerea surprinzătoare cu Germania i-a afectat pe americani, care au pierdut și finala mică, împotriva Canadei.

Canadienii au început bine și au câștigat primul sfert, 34-25. Americanii au recuperat însă, Canada conducea la pauză, 58-56, și și-a mărit avansul după ce a luat și sfertul al treilea, 91-82.

Canada putea câștiga meciul încă din timpul regulamentar. Cu 4,2 secunde rămase pe ceas, Bridges a ratat intenționat o liberă, a recuperat mingea și a trimis-o din colțul terenului în coș. 3 puncte care au împins meciul în prelungiri, 111-111. Canadienii au dominat copios cele 5 minute și au cucerit bronzul, 127-118.

Încă o înfrângere usturătoare pentru SUA! Americanii au pierdut și finala mică, în fața Canadei + Mesajul lui LeBron James care le dă speranțe fanilor

Revine LeBron pentru Jocurile Olimpice?

Răniți de înfrângerea din semifinale, americanii au început să se gândească la Jocurile Olimpice de la Paris, sperând că naționala își va lua revanșa și va cuceri aurul, repetând scenariul din 2008, când echipa supranumită „Redeem Team” spăla rușinea din 2004, când SUA a terminat pe 3.

Pe pagina de Instagram Sports Center a fost postată o fotografie cu posibila echipă de baschet a americanilor pentru JO din 2024. Echipa cuprindea vedete precum LeBron James, Steph Curry, Kevin Durant, Jayson Tatum, Jimmy Butler, Devin Booker, Anthony Davis, Damian Lillard sau Kawhi Leonard, iar mesajul era „Imaginați-vă”.

Iar LeBron a postat un mesaj enigmatic, care i-a făcut pe fani să creadă că visul fanilor ar putea deveni realitate. El a postat un emoticon, „👀”, care a adunat peste 83.000 de aprecieri.

Încă o înfrângere usturătoare pentru SUA! Americanii au pierdut și finala mică, în fața Canadei + Mesajul lui LeBron James care le dă speranțe fanilor

LeBron a fost la Jocurile Olimpice din 2004 (bronz), dar și la cele din 2008 și 2012, când a luat aurul.

Citește și: 

Alexandru Țiriac s-a fotografiat alături de Aryna Sabalenka după finala US Open » Mesaj pentru noul lider WTA

Coco Gauff și-a îndeplinit visul! A învins-o pe Aryna Sabalenka în finala de la US Open și a cucerit primul titlu de Grand Slam din carieră

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
securinamo89
securinamo89  •  10 Septembrie 2023, 16:08

Echipa Canadei ucigasa de granzi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează