SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET/FINALA/ICIM ARAD-LMK SF. GHEORGHE 68-43 (SCOR GENERAL 3-2)

Titlu de export

Articol de - Publicat joi, 22 mai 2008 00:00

Jucătoarele de culoare Sheena Moore şi Alicia Gladden au contribuit decisiv la cîştigarea campionatului de către ICIM Arad.

Echipa ICIM Arad a devenit, de mier­curi seară, noua cam­pioană a României. Deşi după pri­mele 4 etape ale play-off-ului, şan­sele păreau a fi de partea for­maţiei LMK Sf. Gheorghe, ară­den­cele au evoluat cu curaj par­tida de­ci­sivă şi au cucerit trofeul fără e­moţii. În schimb, revelaţia cam­pio­na­tului, Sf. Gheorghe, a jucat, poa­te, cel mai slab meci din sezon.

La Arad, americancele Sheena Moore şi Alicia Gladden s-au aflat me­reu în prim-plan. Investiţiile fă­cute de finanţatorul clubului în cele două jucătoare de culoare s-au do­vedit a fi unele de succes. Sheena (24 de ani) a explodat în toate cele cinci meciuri ale finalei. Mai mult, pri­­ma victorie chiar i se d­a­to­rea­ză ei, conducătoarea de joc reu­şind în ul­tima secundă să marcheze un coş important, de 3 puncte. “E un vis de­venit realitate. Sînt foarte bu­cu­roasă”, a spus She­­ena după fluierul final de mier­cu­ri, înclinîndu-se apoi în faţa fanilor.

Alicia Gladden a sosit la Arad din 2006. Baschetbalista, în vîrstă de 23 de ani, a jucat în trecut pentru Uni­versitatea din Florida şi este con­siderată de americani una din­tre cele mai talentate jucătoare. Mier­curi a cucerit titlul la Arad, iar ieri a luat avionul spre casă. “Voi ple­ca imediat pentru că nu mi-am văzut familia de atîta timp şi îmi e dor de ea. Acesta este probabil cel mai dificil lucru, să stau departe de prieteni şi de familie. Cu tatăl meu reuşesc să comunic doar prin mail şi procedez ca un ziarist. Îi povestesc fiecare meci şi fiecare fază. Acum sînt sigur că va fi foarte fericit”, a explicat Gladden imediat după meci, în care a reuşit să înscrie 12 puncte.

7 titluri de campioană a cucerit ICIM Arad

14 puncte a marcat Sheena Moore în meciul care a decis campioana României

În numele tatălui
Alicia Gladden s-a apucat de baschet cu ajutorul tatălui său: “Nu sîntem o familie de sportivi. Doar fratele meu mai joacă baschet, dar nu la nivel profesional. Tatăl meu s-a ocupat de mine încă de mică. La vîrsta de 8 ani m-a dus pentru prima dată într-o sală de bas­chet şi m-am îndrăgostit de panou pe loc. La început vroiam doar să mă distrez, dar cu timpul nu am mai scăpat de microb”, a explicat cu zîmbetul pe buze Alicia Gladden.

“Necăjită” după meci
La finalul meciului cu Sf. Gheorghe, Alicia Gladden a rămas minute bune pe parchetul “Sălii Sporturilor” alături de Sheena Moore. Ea a primit mai multe garoafe, dar a fost îmbrăţişată de un suporter înfocat, iar florile s-au rupt. Alicia a avut totuşi puterea să glumească cu Moore: “Sheena, uite ce a mai rămas din florile pe care le-am primit. Am cîştigat titlul şi mă duc acasă cu nişte flori rupte”, a spus amuzată baschetbalista.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
 •  23 Mai 2008, 15:59

socrates, la icim, pe langa americance, mai sunt maria kovacic, dragana zoric si suzanna milovanovic. asta e 5-ul de baza. alte probleme? stii ca lui socrates ii placeau tinerii, nu?

 •  23 Mai 2008, 03:08

incredibil ce titlu...rusine sa va fie!!

 •  23 Mai 2008, 01:43

Cum adica titlu de export? Doreati sa castige cumva Sfantu Gheorghe? Halal articol! Au dus titlul in strainatate cumva cele doua sportive din SUA, repet 2 doua, din tot lotul? Se pare ca autorul articolului e putin xenofob, si mai grav e ca nu se poate abtine.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează