SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROCUP

VIDEO ABSOLUT FABULOS! U-BT Cluj continuă să scrie istorie în Eurocup » Cea mai mare victorie din istoria recentă a baschetului românesc

U-BT Cluj-Napoca a zdrobit-o pe Trento, chiar în Italia, scor 98-60, în runda cu numărul 7 a grupei B din Eurocup la baschet masculin.
U-BT Cluj-Napoca a zdrobit-o pe Trento, chiar în Italia, scor 98-60, în runda cu numărul 7 a grupei B din Eurocup la baschet masculin.

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 22:54 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 23:05

U-BT Cluj-Napoca a zdrobit-o pe Trento, chiar în Italia, scor 98-60, în runda cu numărul 7 a grupei B din Eurocup la baschet masculin.

Parcursul campioanei României în Eurocup tinde spre perfecțiune. Fanii baschetului european credeau că le-au văzut pe toate din partea elevilor lui Mihai Silvășan: revenire la -14 puncte în Polonia, contra lui Slask, și lecție predată lui Ulm, campioana Germaniei.

U-BT Cluj-Napoca, prestație absolut uluitoare duelul cu Trento din Eurocup

Astăzi, în sala lui Trento, U-BT Cluj-Napoca a făcut cel mai bun meci din istoria participărilor în cupele europene. Primul sfert, antologic, s-a încheiat 34-14 în favoarea reprezentantei României, cu un procentaj ireal al aruncărilor de 3 puncte.

85,7%a fost procentajul aruncărilor de 3 puncte reușite de U-BT Cluj-Napoca în primul sfert, 6 din 7 tentative cu succes

În sfertul 3, diferența a fost făcută de apărarea „șepcilor roșii”. Elevii lui Mihai Silvășan s-au ținut scai de adversari, nu le-au oferit spațiu de manevră, iar cadrele cu antrenorul Paolo Galbiati erau elocvente. Italianul privea în gol, șocat de ce se întâmplă pe parchet.

Diferența a tot crescut, punctul maxim fiind atins chiar la final, nu mai puțin de 38 de puncte! U-BT obține cea mai clară victorie a sezonului, iar calificarea direct în sferturile de finală nu mai este deloc un vis. Campionii României ajung la 6 victorii în primele 7 runde și sunt depășiți în ierarhia grupei B doar de Gran Canaria, deținătoarea trofeului.

Cele două se vor înfrunta marțea viitoare, de la ora 19:00, în sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Atmosfera se anunță una entuziasmantă.

MVP-ul meciului Trento - U-BT Cluj a fost americanul D.J. Seeley, cu 21 de puncte și 9 recuperări. Au mai contribuit la victoria campioanei României: Guzman (14 puncte, 12 recuperări, 5 pase), B. Jones (14 puncte), N.R. Patrick (12), Mejeris (11), Cățe (9), Mokoka (9), Stipanovic (5) și J. Eddie (3).

U-BT Cluj-Napoca atacă primele două locuri în grupa de Eurocup

U-BT Cluj-Napoca le are adversare în grupa B din Eurocup pe Gran Canaria (Spania), JL Bourg (Franța), Buducnost (Muntenegru), Ulm (Germania), Turk Telekom (Turcia), Aris Salonic (Grecia), Lietkabelis (Lituania), Trento (Italia) și Slask Wroclaw (Polonia).

Primele două clasate din grupă avansează în sferturile de finală. Următoarele 4 merg în „optimi”.

VIDEO. Rezumatul victoriei obținute de U-BT Cluj-Napoca în fața lui Ulm

Citește și alte știri din baschet: 

Scandal la meciul Golden State Warriors – Minnesota Timberwolves » Trei eliminați după nici două minute
NBA
Scandal la meciul Golden State Warriors – Minnesota Timberwolves » Trei eliminați după nici două minute
Atmosferă de neegalat în Euroligă! Scenografie cu 20.000 de fani implicați și o victorie imensă
Euroliga
Atmosferă de neegalat în Euroligă! Scenografie cu 20.000 de fani implicați și o victorie imensă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
dinamo100
dinamo100  •  16 Noiembrie 2023, 12:24

Avem si noi un "Cate" :)

AlaBala4
AlaBala4  •  16 Noiembrie 2023, 11:33
Postat de turbozero pe 16 Noiembrie 2023, 10:09

circ ieftin in sporturi care nu conteaza cu jucatori straini.. apropo nationala de baschet masculin a Romaniei mai exista?

Echipa asta de sport ce nu conteaza are mai multi spectatori fizic la meciuri ca unele echipe de fotbal din prima liga.

AlaBala4
AlaBala4  •  16 Noiembrie 2023, 11:30
Postat de belane pe 16 Noiembrie 2023, 10:35

E un lucru ciudat cu aceasta echipa. U. Cluj chiar face niste lucruri extraordinare avand in vedere conditia baschetului din Romania dar in acelasi timp nu-mi trezeste niciun sentiment de apreciere profunda sau vreun interes de-ai urmari indeaproape. Si asta fiindca echipa sau ma rog primul 5 e format exclusiv din mercenari, Guzman, Seeley, Jones, Richard, Jarell Eddie, Stipanovic, Mokoka, 90% straini si cateva rezerve de juc. romani. Ok pe clujeni ii inteleg, ca-s fani U. Cluj, le este drag clubul, au sansa sa traiasca emotii in sala de baschet etc. dar ptr. restul tarii, in opinia mea, e un meh fiindca reteta asta poate fi adoptata practic de oricine atata timp cat investeste bani, ii poti lua pe toti stranierii astia si sa-i pui la o echipa albaneza sa zicem si aproape tot la fel de bine vor juca si vor bate recorduri ptr. baschetul din Albania, pe ei nu-i leaga cu nimic de baschetul romanesc, nu sunt un produs al baschetului romanesc, macar de-ar creste 1 juc. roman in acel mediu care sa fie pe jumatatea astora sau poate ma insel, n-o spun cu rautate ci cum ma raportez la acest fenomen.

Sunt si romani, nu joaca prea mult in europa, cu exceptia lui Cate, e adevarat, dar nu e ca si cum nu au academie si nu cresc jucatori. Dati un ochi la meciurile din liga nationala/cupa, acolo joaca destul romanii, uneori sunt chiar 4-5 pe parchet la U. Si Guzman a fost adus de tanar si joaca de mult in Romania, Richard are nationalitate si joaca pentru pentru Romania, unde chiar a ajutat mult, asa ca nu putem sa spunem ca sunt doar mercenari(parca la alte sporturi nu sunt).

Vezi toate comentariile (10)
Comentează