SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROCUP

Fabulos! U-BT Cluj s-a calificat în „sferturile” Eurocup după ce a pierdut » Detaliul care a schimbat tot

U-BT Cluj-Napoca, foto: Imago Images
U-BT Cluj-Napoca, foto: Imago Images

Articol de , - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 17:37 / Actualizat miercuri, 07 februarie 2024 22:58

U-BT Cluj-Napoca a pierdut meciul cu Lietkabelis, în Lituania, scor 87-92, dar s-a calificat în „sferturile” Eurocup la baschet masculin! Ardelenii s-au calificat după ce Gran Canaria a pierdut cu Buducnost (77-90).

Formația din Lituania a condus pe tot parcursul meciului, iar clujenii n-au mai depins de ei pentru calificarea în „sferturi”. Concret, U-BT avea nevoie ca Buducnost să o învingă pe Gran Canaria pentru a obține calificarea. Iar acest lucru s-a întâmplat!

Gran Canaria, campioană en-titre, a terminat pe locul 3 și va evolua în „optimile” competiției.

Fabulos! U-BT Cluj s-a calificat în „sferturile” Eurocup după ce a pierdut » Detaliul care a schimbat tot
Clasament grupa B Eurocup, foto: captură de ecran Flashscore

U-BT Cluj-Napoca poate visa la Euroligă

U-BT Cluj-Napoca are un parcurs european remarcabil. Victoria obținută runda trecută în sala deținătoarei trofeului Eurocup, Gran Canaria, i-a adus pe clujeni într-o postură senzațională.

Euroliga s-a transformat în ultimii ani într-o competiție asemănătoare cu cea din NBA. Marile cluburi au locurile asigurate. Singurul mod prin care o formație din România poate ajunge la „masa bogaților” este printr-un triumf în Eurocup.

Din actuala stagiune, sistemul cu Final Four a fost înlocuit în Eurocup. Semifinalele și finala se vor juca în formatul „cea mai bună echipă din trei meciuri”.

Pentru U-BT Cluj-Napoca poate fi un avantaj. Campioana României deține recordul de asistență în această ediție, 10.000 de spectatori, dar și cea mai ridicată medie din competiție. Atmosfera din Polivalentă aduce un plus de energie echipei lui Silvășan.

Lietkabelis - U-BT Cluj 92-87

FINAL DE MECI
Min. 9: U-BT Cluj ține aproape, dar are șanse minime de a mai câștiga această partidă. Lituanienii conduc, 90-86, cu câteva secunde înainte de final.
Min. 7: Dramatism pe final, lituanienii au 3 puncte în avans, 84-81.
Min. 4: Lietkabelis conduce în sfertul 4, scor 11-10. 81-77 este scortul partidei în acest moment.
A început sfertul 4.
Min. 10: S-a încheiat sfertul 3, lituanienii au întors și conduc, scor 70-67.
Min. 8: U-BT Cluj-Napoca preia conducerea după o evoluție solidă în sfertul 3, 62-65.
A început sfertul 3.
Deividas Sirvydis, jucătorul celor de la Lietkabelis, a marcat cele mai multe puncte până acum, 12. El este urmat de Jarell Eddie, jucătorul lui U-BT Cluj-Napoca, cu 11.
Min. 10: S-a încheiat prima parte, Lietkabelis conduce după primele două sferturi, scor 52-46.
Min. 3: Lituanienii se desprind în sfertul 2, 39-28, iar antrenorul clujenilor a solicitat un time-out.
Min. 1: A început sfertul 2.
Min. 10: S-a terminat sfertul 1. Lietkabelis conduce, scor 27-26.
Min. 5: U-BT Cluj-Napoca conduce, scor 14-13, la jumătatea sfertului 1.
Min. 1: A început meciul.

VIDEO. U-BT Cluj-Napoca a ajuns în Lituania, pentru duelul decisiv cu Lietkabelis

Cu siguranță nu ne așteptam la un astfel de meci. Sunt foarte mândru de jucătorii mei, de felul cum s-au luptat. Au lipsit doi baschetbaliști importanți, dar am găsit resurse pentru a înfrunta una dintre cele mai bune echipe din EuroCup. Am jucat cu mult curaj, cu inimă și am câștigat grație caracterului nostru.

- Mihai Silvășan, antrenorul lui U-BT Cluj, după victoria cu Gran Canaria

Citește și alte știri din baschet: 

Veste extraordinară din Spania! Starul retras din cauza problemelor de sănătate mintală a revenit și a semnat cu Barcelona
BARCELONA
Veste extraordinară din Spania! Starul retras din cauza problemelor de sănătate mintală a revenit și a semnat cu Barcelona
LeBron James, cu gândul la plecarea de la Los Angeles Lakers » Condițiile superstarului din NBA pentru o nouă echipă
Los Angeles Lakers
LeBron James, cu gândul la plecarea de la Los Angeles Lakers » Condițiile superstarului din NBA pentru o nouă echipă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
muzica
muzica  •  22 Februarie 2024, 21:21

Da,cu americani in echipa,suntem OK !DAR,RPOMANIA dupa ce conduce cu 21 P.(mai erau 9 min. de joc!),...SI PIERDE LA -4 P-CU LUXEMBOURG(locul 82 in lume!),la CLUJ !!RUSINE ISTORICA !!!(prel.CM ).Se vede unde am ajuns,daca platim strainii la handbal sau baschet,ptr rezultate pe echipe,IAR,APOI ,SUINTEM CU CELE DOUA SPORTURI IN MOARTE CLINICA LA NATIONALE !RUSINE,PTR ASA ZISA MINISTRA A SPORTULUI,CARE NU IA NICI O MASURA PTR SALVAREA SPORTULUI !!!Nu e posibil,sa traim numai din canotaj...iar la alte sporturi...sa ne bucuram ca suntem pe locuri de ras,in CM sau JO !!!!SALVATI SPORTUL ROMANESC,altfel suntem de rasul LUMII !!!

Draagan
Draagan  •  08 Februarie 2024, 09:17

Pentru cei care comentează doar ca să se afle în treabă, sau nu se documentează un pic 1. "Ce are asistenta cu eurocup, ce se ia si dupa nr de spectatori?". Și aici ca la euroligă nu intri automat doar dacă ai câștigat campionatul local sau nu știu ce altă performanță sportivă. Ești evaluat după cât de vandabilă e echipa ta în cadrul acestei competiții. Și clar atunci că asistența la meciuri e un factor foarte important 2. " U Cluj joacă în Liga 1, duminică, pe 11" Fals. CS Universitatea a avut secții pentru diferite sporturi, care în mod lega; s-au desprins din clubul mamă, și au format entități distincte. Prima dată fotbalul în anii 90 iar apoi baschetul, ceva mai încolo. Că apoi Vasu, cu ambițiile sale a creat din nou o echipă de baschet, e altă poveste.

tipsy
tipsy  •  08 Februarie 2024, 05:51

10.000 de spectatori. "Nu intereseaza pe nimeni altceva decat fotbalul". Cati oameni sunt la meciurile de fotbal despre care dati 50.000 de stiri la fiecare stire despre baschet? Nu merita aia 10.000 macar o stire pe zi? Hartie igienica ...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează