SPORTURI  »  BASCHET  »  BARCELONA

OFICIAL Veste extraordinară din Spania! Starul retras din cauza problemelor de sănătate mintală a revenit și a semnat cu Barcelona

FOTO: Facebook @FCBbasket
FOTO: Facebook @FCBbasket

Articol de - Publicat marti, 06 februarie 2024 17:56 / Actualizat marti, 06 februarie 2024 20:11

Ricky Rubio (33 de ani) a semnat un contract cu Barcelona până la finalul sezonului. Baschetbalistul spaniol încă se recuperează după o pauză lungă luată pentru gestionarea problemelor de sănătate mintală.

UPDATE 20:00 / Rubio, anunțat oficial la Barcelona

Clubul catalan a oficializat mutarea: „Bine ai revenit acasă, Ricky!”.

Veste extraordinară din Spania! Starul retras din cauza problemelor de sănătate mintală a revenit și a semnat cu Barcelona
FOTO: Facebook @FCBbasket

Rubio este un talent imens al baschetului european. MVP-ul Campionatului Mondial din 2019 s-a retras temporar din cauza unor probleme de sănătate mintală.

La sfârșitul lunii ianuarie 2024, Ricky a venit cu o veste minunată. A revenit pe parchet, la antrenamentele Barcelonei. Lucrurile devin și mai bune!

Ricky Rubio a semnat cu Barcelona

Baschetbalistul în vârstă de 33 de ani a semnat un contract cu gruparea oficială. A fost înscris inclusiv în lotul pentru Euroligă, informează Marca.

Rubio nu va juca în perioada imediat următoare. Conducerea noii formații înțelege situația și i-a transmis că îl așteaptă la joc când va fi pregătit.

Vreau să vă transmit că am ajuns în ultima fază a recuperării. Am analizat situația în ultimele săptămâni, mă simt suficient de puternic încât să țin din nou mingea în mână. Următorul pas a fost să îi rog pe cei de la Barcelona să mă primească la antrenamente. Le mulțumesc, mi-au înțeles situația. Vreau să îmi manifest gratitudinea pentru modul în care mi-ați respectat intimitatea în această perioadă.

- Ricky Rubio, pe 30 ianuarie 2024

Ricky Rubio, legendă a baschetului spaniol

Ricky Rubio are un CV fantastic. A cucerit aurul mondial alături de Spania la Mondialul din 2019. Tot cu „Furia Roja” a câștigat două Campionate Europene (2009 și 2011), dar și două medalii la Jocurile Olimpice, argint în 2008 și bronz în 2016.

În 2019, Ricky era numit cel mai bun baschetbalist al turneului final mondial.

Rubio deține un palmares impresionant și la nivel de club. Pe 15 octombrie 2005, la vârsta de 14 ani, devenea cel mai tânăr baschetbalist din istoria primei ligi spaniole. Juca atunci pentru Joventut Badalona.

În Europa a mai îmbrăcat doar tricoul Barcelonei, făcând pasul spre NBA, la Minnesota Timberwolves, Utah Jazz, Phoenix Suns și Cleveland Cavaliers.

Citește și alte știri din baschet: 

Fostul jucător de la Real Madrid, după revenire fantastică a lui U-BT Cluj: „Sunt foarte mândru”
U-BT CLUJ
Fostul jucător de la Real Madrid, după revenire fantastică a lui U-BT Cluj: „Sunt foarte mândru”
„A luat legătura cu avocații!” » Ultimele noutăți de la Sepsi-SIC, după ce antrenorul echipei a fost acuzat că a lovit peste fund o jucătoare: „Care a fost raționamentul?”
REACȚIE
„A luat legătura cu avocații!” » Ultimele noutăți de la Sepsi-SIC, după ce antrenorul echipei a fost acuzat că a lovit peste fund o jucătoare: „Care a fost raționamentul?”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează