SPORTURI  »  BASCHET  »  CSM TÎRGOVIȘTE - SEPSI SFÎNTU GHEORGHE 55-66

UPDATE Incidente la Tîrgoviște » Poziția FR Baschet: "N-a fost vorba de incitare, fanul s-a dus direct spre crainic" » Crainicul: "A vrut să mă lovească"

Fanul de etnie maghiară, prins de forțele de ordine (încercuit)
Fanul de etnie maghiară, prins de forțele de ordine (încercuit)

Articol de - Publicat duminica, 18 octombrie 2015 10:23

Ionuț Marin, oficial al echipei de baschet feminin CSM Tîrgoviște și crainic al sălii, spune că un fan sosit din Covasna a încercat să-l lovească aseară, la meciul dintre cele două echipe, 55-66, jucat în Dîmbovița. "Probabil pentru că am dezvăluit în Gazetă că la meciurile lor se intonează imnul secuiesc", a punctat Marin.

13:30

UPDATE: Poziția FRB, prin comisarul prezent la meci, Stelian Bănică:

"N-a fost vorbă de incitare. Cînd au intrat fanii de la Sf. Gheorghe, unul dintre ei s-a dus direct spre Ionuț Marin. Jandarmeria încă îi controla, el s-a repezit la crainic, dar n-au fost pumni, numai niște împingeri. Managerul Doba a calmat spiritele, apoi a intervenit și Jandarmeria", a declarat Bănică.

13:30

UPDATE: Marius Dobă, managerul CSM Tîrgoviște, a povestit punctul său de vedere pentru GSP.RO.

"N-are cum să provoace Ionuț Marin. El e crainicul oficial al sălii! Galeria de la Sfîntu Gheorghe a stat în afara sălii pînă au fost controlați de jandarmi și firma de pază, după care au intrat în sală. 20-30 persoane.

Totul era OK, civilizat. Pînă cînd o persoană din grupul lor a ieșit și a făcut jumătate de sală să-l alerge pe Ionuț Marin. Fără să zică ceva, fără să zică absolut nimic. Ionuț a văzut că vine spre el și a fugit spre galeria noastră. Acolo, omul din Sfîntu Gheorghe a apucat să-i dea un șut în fund.

După care au sărit 5-6 inși de la noi să îl apere. Inclusiv eu am văzut toată scena. Persoana respectivă, cu toate că era singură într-un mare grup de tîrgovișteni, tot insista să facă ceva. Mi s-a părut totul programat, totul aranjat. Era singurul din grup care nu avea verde pe el. M-a frapat că nimeni de pe banca tehnică a lor n-a venit să aplaneze conflictul. Nu era în atribuțiile lor, dar nu i-a surprins cu nimic.

Au urmat scandări jignitoare către suporterii noștri. Automat, au replicat și fanii noștri. M-am dus la ei, le-am spus să nu mai răspundă. "Din auzite știm că suporterul a luat interdicția de un an și acea amendă. Mîine vom avea situația completă", a spus Dobă.

13:00

UPDATE: Ionuț Marin a comentat acuzațiile suporterilor: "Nu am arătat nici un semn, că nu eram nebun să pun clubul in pericol. Am colaborat cu arbitrii și comisarul FRB tocmai pentru a evita scandările xenofobe. Stelian Bănică, comisarul FRB, poate confirma", e replica lui Ionuț Marin.

12:50

UPDATE: Portalul jurnaldedambovita.ro arată o altă poziție: "Suporterii de la Sf. Gheorghe au ţinut să ne precizeze faptul că au fost incitaţi de crainicul sălii, care le-ar fi arătat semne obscene. Chiar şi observatorul partidei i-a avertizat pe organizatori în legătură cu discursul crainicului sălii, spunîndu-le că "este la limită", dar şi să nu mai provoace şi să inflameze suporterii.

Spectatorii din Covasna au reclamat faptul că nu li s-a permis să pătrundă în sală decît în momentul în care s-a dat startul meciului şi nici măcar nu le-a fost asigurat accesul la toalete.

Suporterii de la Sf. Gheorghe s-au arătat deranjaţi de faptul că steagul secuiesc a fost călcat în picioare în mod ostentativ de crainicul sălii".

 

12:45

UPDATE: Fanul din Covasna a fost contactat de Gazetă pe o rețea de socializare. Nu a dat un răspuns concret. "Lasă-mă. O să vedem la tribunal. Puteți să scrieți și asta liniștit", a punctat acesta.

Știrea inițială:

Incidentul a avut loc chiar înainte de începutul partidei, iar Ionuț spune că "totul a fost premeditat".

"Suporterii de la Sf. Gheorghe au ajuns tîrziu la Tîrgoviște și au intrat în sală aproape de începutul meciului. 

Tocmai prezentasem cele două echipe, ne pregăteam de startul jocului, cînd am văzut un tip clătinîndu-se, care venea direct spre mine, pe parchet.

Am făcut cîțiva pași în spate, el s-a prăvălit spre mine, a încercat să mă lovească, dar a fost blocat, într-un tîrziu, de forțele de ordine. Din tribună au vrut să sară cîțiva suporteri. Sala a luat foc. 1.500 de oameni au început să scandeze <România, România>, în timp ce fanii din Covasna cîntau în limba maghiară", povestește Marin pentru GSP.ro.

NU ÎL CUNOAȘTE PE FAN

Marin spune că l-a văzut pentru prima oară pe bărbat. "Nu înțeleg de ce a făcut asta, singurul motiv ar fi, probabil, fiindcă am făcut dezvăluirile legate de intonarea imnului secuiesc înaintea meciurilor lor", dezvoltă crainicul.

Care dezvoltă tema premeditării. "După meci, am vorbit cu mai mulți susținători locali, care spuneau că au fost amenințați pe rețelele de socializare, în mediul virtual, de acel bărbat. De exemplu, Mihai Toboșaru, liderul galeriei Commando Dracula".

În plus, adaugă Marin, "95% din fanii covăsneni veniseră îmbrăcați în verde. Individul era în gri, pentru a se furișa neobservat pe parchet!".

INTERZIS UN AN

Fanul agresiv a primit un an de interdicție conform Legii 4 și o amendă de 500 de lei. N-a putut fi contactat încă de Gazetă. Pe teren, formația oaspete s-a impus, scor 66-55.

Ionuț Marin a fost unul dintre cei care au povestit în ziar și pentru GSP.ro cum, la mecurile de baschet feminin de la Sfîntu Gheorghe, se intonează imnul Ținutului secuiesc.

Fanul de etnie maghiară, prins de forțele de ordine (încercuit)

12169909 811896078919624 668089383 o 1

Gazeta a abordat subiectul pe larg luna trecută.

De 10-12 ani sînt la microfon, nu am pățit niciodată așa ceva. De ce să mă întorc acasă cu vînătăi, acolo unde mă așteaptă soția și un copil de un an?!
Ionuț Marin

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (8)
10155278279447009
Attila Bányai  •  13 Aprilie 2017, 01:33

Bravo pentru câștigători.. Mă gândesc dacă nimeni nu a marcat că în afară de scandal totuși este important că a ciștigat cel care era mai bun! Este vorba despre sport sau nu? Nici cum despre un război între secui care merită respect pentru câștigul partidei? În Belgia dacă o echipa de etnie Valonă câștigă nu este batjocorit de Flamanzi, sau de Germani care trăiesc în Belgia. Oare de ce se bucură toată țara la un câștig de fotbal?

drdr3
drdr3  •  18 Octombrie 2015, 12:15

Si-a luat-o ungurul

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  18 Octombrie 2015, 12:03

...nu avem cum sa ripostam ...o sa stam si o sa ne uitam ...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează