SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA MIAMI HEAT-SAN ANTONIO SPURS 95-88 (SCOR GENERAL 4-3)

VIDEO Heat din nou » Echipa din Miami şi-a păstrat titlul de campioană în NBA

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 21 iunie 2013 11:42

Echipa din Miami şi-a păstrat titlul de campioană, după un meci 7 în care LeBron James a fost, încă o dată, cel mai bun de pe teren.

Vezi AICI VIDEO

A mai trecut un sezon de NBA, iar la capătul lui campioana este aceeaşi cu cea de anul trecut. Miami Heat, formaţia lui James, Bosh şi Wade, a reconfirmat că are chef de o dominaţie lungă şi autoritară în liga profesionistă nord-americană de baschet.

În meciul decisiv al finalei, disputat joi spre vineri noapte la Miami, LeBron James a înscris 37 de puncte şi şi-a trecut în cont 12 recuperări. L-a secondat Dwyane Wade, cu 23 de puncte marcate şi 10 recuperări. Pentru San Antonio Spurs, Tim Duncan, veteranul care a strîns 16 ani în NBA, a reuşit 24 de puncte şi 12 recuperări.

James şi Wade au înscris 10 din ultimele 13 puncte ale echipei lor. Performanţei lor excepţionale i s-a adăugat cea a lui Shane Battier, care a marcat 18 puncte, adică 6 aruncări din spatele marcajului de 3 puncte. Din triada celebră, Chris Bosh a realizat însă o contraperformanţă, neînscriind nici măcar un punct în ultimul act al finalei, dar făcîndu-şi bine treaba în apărare.

MVP-ul aşteptat

Tot vedeta LeBron James a plecat acasă cu trofeul de MVP al finalei de anul acesta. Acum se poate mîndri cu faptul că este campion şi MVP în doi ani consecutivi. Secretul lui este constanţa şi faptul că ştie să controleze meciurile mari. "Am venit la Miami să cîştig campionate la rînd şi asta fac acum. Pînă acum am cîştigat două în trei ani. Este foarte bine", a spus LeBron James.
Înainte de meci, James spunea că acesta este cel mai important meci din viaţa lui. Nu s-a înşelat şi nici nu a dezamăgit.

60 de puncte au înscris împreună James şi Wade în ultimul meci al finalei NBA

"Este o mare dezamăgire. A fost greu, dar problema noastră a fost că am luat nişte decizii foarte proaste şi am ratat exact atunci cînd ar fi trebuit să înscriem. Trebuie să recunoaştem că Miami Heat merită titlul"
Tim Duncan, San Antonio Spurs

Vedete în tribune
Printre celebrităţile care au fost prezente în arena de la Miami s-au numărat rapperul Drake şi compozitorul şi producătorul Timbaland. Imnul Statelor Unite a fost cîntat de o fetiţă de 12 ani, Julia Dale. După terminarea partidei cu numărul 7 a finalei, fanii echipei din Miami s-au dezlănţuit, cîntînd, dansînd şi petrecînd pe străzi pînă în zori.

Miami Heat-San Antonio Spurs 95-88
Miami Heat
LeBron James 37 p, Mario Chalmers 14, Dwyane Wade 23, Chris Andersen 3, Shane Battier 18. Antrenor: Erik Spoelstra
San Antonio Spurs
Tim Duncan 24, Kawhi Leonard 19, Tony Parker 10, Manu Ginobili 18, Danny Green 5, Boris Diaw 5, Tiago Splitter 2, Gary Neal 5. Antrenor: Gregg Popovich

Citește și:

Stanciu, declarații șocante după România - Liechtenstein
Nationala
Stanciu, declarații șocante după România - Liechtenstein
Florinel Coman a remarcat singurul detaliu pozitiv, după ce România s-a făcut de râs cu Liechtenstein: „E cel mai important lucru”
Nationala
Florinel Coman a remarcat singurul detaliu pozitiv, după ce România s-a făcut de râs cu Liechtenstein: „E cel mai important lucru”
Prima reacție a lui Edi Iordănescu, după rușinea din România - Liechtenstein: „I-am atenționat!”
Nationala
Prima reacție a lui Edi Iordănescu, după rușinea din România - Liechtenstein: „I-am atenționat!”

Avem lista de rezervă a selecționerului României! Cele 4 nume de back-up pentru Euro 2024 + termenul pentru închiderea listei

Povestea României la primul Euro, din 1984: am lăsat Italia acasă! » Fără niciun stelist, cu cel mai tânăr selecţioner pe bancă şi debutul lui Hagi la un turneu final la doar 19 ani


Comentarii (4)
marius0208
marius0208  •  22 Iunie 2013, 05:21
Postat de red77 pe 21 Iunie 2013, 14:21

meciul ala a fost castigat de heat impinsi si de la spate de arbitri ! pe final in mom tensionate au fost cateva decizii pro miami ! cel putin aia cu faultul la ginobili !

Relaxeaza-te, ca nu esti in liga lui Mitica la procesul etapei.

mihrp
mihrp  •  21 Iunie 2013, 14:29

dupa cum se vede, de la scorul de 2-1 la partide pt Spurs, nu s- a mai scris nimic pana azi, cand Miami a batut la general cu 4-3 !!!!!!!!!!!! pacat gsp !

red77
red77  •  21 Iunie 2013, 14:21
Postat de aleosa pe 21 Iunie 2013, 12:46

Am vazut toate meciurile, ca fan al celor de la Spurs. Imi pare rau de finala pierduta pe mana favoritului meu, Ginobili, dar si pe greselile unui mare antrenor, Popovich. In meciul sase, care trebuia sa fie ultimul, Allen a marcat cos de 3 in ultimele secunde, extra time si de Spurs s-a ales praful. Asta e, au fost sapte partide pe cinste.

meciul ala a fost castigat de heat impinsi si de la spate de arbitri ! pe final in mom tensionate au fost cateva decizii pro miami ! cel putin aia cu faultul la ginobili !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează