SPORTURI  »  BOX  »  BUTE VS BADOU, DUMINICĂ, DIGI, ORA 06:00

A treia șansă » Bute va boxa duminică la Washington pentru titlul WBC la supermijlocie

Lucian Bute și Badou Jack în fața Casei Albe alături de un actor care-l întruchipează pe Abraham Lincoln // FOTO AFP
Lucian Bute și Badou Jack în fața Casei Albe alături de un actor care-l întruchipează pe Abraham Lincoln // FOTO AFP

Articol de - Publicat sambata, 30 aprilie 2016 00:00

Lucian Bute şi-a pierdut centura de campion mondial IBF acum patru ani, la Nottingham, în faţa britanicului Carl Froch. De atunci românul tot caută să cucerească o nouă centură cu diamante, dar până acum nu a reuşit.

A boxat în ianuarie 2014 pentru titlul mondial WBC în faţa canadianului Jean Pascal, dar a pierdut lupta la puncte. În noiembrie 2015, a sperat că-şi va lua titlul IBF, pe care l-a deţinut aproape cinci ani, după meciul cu britanicul James De Gale. A pierdut însă la puncte.

Mâine dinmineaţă, în Armory Arena din Washington, Lucian are a treia şansă. La 36 de ani, gălăţeanul îl va înfrunta într-un meci de titlu mondial WBC pe suedezul Badou Jack, cel care trăieşte însă de ani buni la Las Vegas. Cu patru ani mai tînăr, Badou a luat centura WBC acum un an, după ce l-a învins la puncte pe americanul Anthony Dirrell.

Superîncrezător în boxul său

"Mă simt foarte puternic, abia aştept meciul, îmi doresc să devin campion mondial a doua oară. Am muncit mult pentru asta, e visul meu. Veţi vedea un nou Lucian Bute", a declarat pugilistul român.
Dacă va câştiga, Bute va deveni primul român care a deținut titlul mondial la două versiuni diferite.

Bute s-a pregătit în continuare cu fraţii Grant, Howard şi Otis. Bute şi adversarul său de mâine dimineaţă au pozat cu centura pe care se vor bate în faţa Casei Albe din Washington.

Românul i-a spus atunci suedezului. "Fă-ţi poze cu centura, pentru ca e ultima data când o vezi!". Lucian a încheiat într-o notă încrezătoare. "Românii să aibă încredere în mine. Duminică dimineaţă, acasă, le voi transmite «Hristos a înviat!» şi «Lucian Bute a câştigat»", a încheiat gălățeanul.

Vrea o unificare

Tot în gala de duminică, de la Washington, va mai fi un meci pentru titlul mondial la supermijlocie. E vorba de lupta pentru centura IBF între James De Gale şi mexicanul Rogelio Medina. "Se preconizează ca învingătorii celor două meciuri să facă o partidă de unificare. Aş fi în al nouălea cer să am posibilitatea să-mi iau revanşa în faţa lui De Gale", a declarat Bute. Românul îşi termină şi contractul cu clubul canadian Interbox, dar în cazul în care va câştiga cu Badou Jack, îşi va prelungi înţelegerea.

1.29e cota de victorie a suedezului Badou Jack, indiferent de modalitate. 3.75 e cota pentru un succes al românului. Un meci egal e cotat la 19.00

Lucian Bute:

  • 36 de ani
  • 32 de victorii (25 prin KO), 3 înfrângeri (1 prin KO)

Badou Jack:

  • 32 de ani
  • 20 de victorii (12 prin KO), o înfrângere, un meci egal

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
nusu_d
nusu_d  •  30 Aprilie 2016, 16:19

Badou Jack nu este Andre Ward sau Carl Froch, dar totusi a batut 2 boxeri buni, pe Groves si pe Dirrel. Bute nu a batut pe nimeni. Pe nimeni care sa conteze, nu bucatari. Si la meciul cu DeGale, desi spune ca este alt boxer acum, a fost tot ezitant, l-a urmarit pe DeGale prin ring, dar a fost ineficient si nu a dat drumul la brate. Ca si cu Pascal. Scurcircuitul pe care i l-a produs Froch acum 4 ani inca isi produce efectele.

andrei.33
andrei.33  •  30 Aprilie 2016, 15:13

Urmeaza un titlu marca gsp: "Veste mare pentru Lucian: Badou Jack s-a retras si Lucian are cale libera catre centura!!"

Vezi toate comentariile (2)
Comentează