SPORTURI  »  BOX  »  CAMPIONATUL EUROPEAN UNDER 22

Bate gongul! Brăila se pregătește pentru cea mai importantă competiție sportivă

Robert Jitaru e una din speranțele României la medalii în întrecerile de la Brăila +1   FOTO
Robert Jitaru e una din speranțele României la medalii în întrecerile de la Brăila

Articol de - Publicat vineri, 10 martie 2017 00:00

Brăila se pregătește pentru cea mai importantă competiție sportivă pe care a organizat-o vreodată și vrea să se ridice la cote înalte.

Boxul românesc e în moarte clinică. Federația Română de Box aproape că nu mai există de câțiva ani, după ce a rămas fără finanțare de la buget. Loturile naționale s-au desființat, iar puținii pugiliști care se încăpățânează să urce în ring se pregătesc pe unde apucă, pe banii cluburilor și ai diferiților sponsori.

În acest peisaj sumbru, o competiție a fost acordată României pentru a fi organizată, după ce mai mulți oameni de afaceri din Brăila s-au angajat că vor suporta cheltuielile. Campionatele Europene sub 22 de ani vor debuta pe 14 martie în orașul de pe Dunăre, cea mai importantă competiție găzduită vreodată de Brăila.

246de sportivi din 31 de țări vor participa la întrecerile continentale de la Brăila între 14 și 21 martie

"Orașul meu natal, Brăila, va sărbători anul viitor 650 de ani de atestare documentară. Vreau să dăruiesc și eu ceva urbei în care m-am născut și am crescut. Mi-am dorit enorm această competiție, am obținut-o, iar acum vreau ca organizarea să fie una fără cusur", a declarat Vali Priceputu, președintele Patronatului Oamenilor de Afaceri din Brăila.

"La vizita de monitorizare a supervizorului competiției, Darry Smith din Țara Galilor, am primit calificativul «first class», maximum. Îmi doresc același calificativ și la sfârşit. Încercăm ca, la final, sportivii prezenți la Brăila să vorbească la superlativ de aceste Europene", a adăugat Priceputu.

220.000 €e bugetul CE U22 de box, sumă obținută exclusiv din mediul privat. Autoritățile din Brăila pun la dispoziție bazele sportive din oraș

Pe un singur ring

Europenele de la Brăila vor debuta pe 14 martie, în Sala Polivalentă, acolo unde ieri a fost montat ringul, dar și ecranele uriașe pe care vor putea fi vizionate reluări din meci.

Deși astfel de competiții se dispută, de regulă, pe două ringuri, din fazele preliminare până în semifinale, la Brăila competiția va avea loc pe un singur ring.

"Sunt cheltuieli mai mici, avem nevoie de o singură instalație de iluminare, plus că oamenii vor vedea mai multe meciuri", a declarat Vali Priceputu. Vor fi zile cu 32 de meciuri, un regal pugilistic care nu a mai avut loc de mult în România.

40 de lei abonamentul

Organizatorii deja au pus în vânzare tichetele de intrare la competiție. "Am gândit pentru iubitorii boxului un abonament cu care să poată intra în toate zilele. Acesta este unul transmisibil, nu va fi nominal, și va costa doar 40 de lei. Practic, fiecare spectator va plăti un euro pe zi pentru a vedea box de calitate", a declarat Vali Priceputu, președintele Comitetului de Organizare.

Oficialul a adăugat că la finale, pe 21 martie, tichetele se vor vinde separat și vor costa 25 de lei.

Lotul României la CE
Dragoș Manu (49 kg), Sebastian Arbuz (52 kg), Robert Jitaru (56 kg), Ștefan Marcu (60 kg), Daniel Costea (64 kg), Marian Pița (69 kg), Dănuț Ionescu (75 kg), Paul Arădoaie (81 kg), Roland Berciu (91 kg), Daniel Burciu (+91 kg)

Șanse la medalii

România va avea, după mult timp, echipă completă la o competiție continentală. Astfel, antrenorul coordonator Vali Vrânceanu, dar și tehnicienii George Perțea și Dumitru Dorobanțu vor avea pugiliști la toate cele 10 categorii ale CE U22.

Obiectivul echipei noastre este cucerirea a una-două medalii, cei mai îndreptățiți la a urca pe podium fiind sportivii de la Steaua, Robert Jitaru (56 kg) și Marian Pița (69 kg), dar și dinamovistul Paul Arădoaie (81 kg).

Arădoaie e campion european de tineret în 2014, la Zagreb, în timp ce Jitaru are două medalii de bronz, la tineret și juniori.

  • TVR va transmite galele semifinale și finalele. Vor fi in total 9 ore de box la postul public pe 20 si 21 martie

2competiții de seniori a organizat România la box de-a lungul timpului. Europeanul de seniori în 1969 și întrecerile continentale feminine în 2014, ambele la București

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează