SPORTURI  »  BOX  »  REVENIRE

Bute se întoarce acasă » Campionul vine să pună la punct meciul din România

Dupa lupta cu Brian Magee, Lucian Bute vrea o confruntare in fata suporterilor romani
Dupa lupta cu Brian Magee, Lucian Bute vrea o confruntare in fata suporterilor romani

Articol de - Publicat vineri, 25 martie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 25 martie 2011 11:35

Lucian Bute va sosi azi, la ora 14:15, pe aeroportul Henri Coandă, acolo unde va susţine şi o conferinţă de presă. Sosirea campionului mondial va fi transmisă în direct de GSP TV şi va putea fi urmărită LIVE şi pe www.gsp.ro. La doar şase zile după ce l-a învins la Montreal pe nord-irlandezul Brian Magee, apărîndu-şi pentru a şaptea oară titlul mondial IBF, Lucian Bute vine în România. Campionul mondial IBF se va întîlni săptămîna viitoare cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, pentru a stabili detaliile viitoarei sale partide.

"Vreau să boxez în România"

"Abia aştept să vin acasă! Mi-e dor de familie, de prieteni", a spus Bute, imediat după disputa cu Magee. El nu va rămîne în România însă decît două săptămîni, timp în care se va şi antrena. "Îmi doresc foarte mult să boxez în România. Sper să se perfecteze viitoarea dispută şi să urc pe ring, în faţa românilor, în luna iunie", a declarat Bute.
El va avea săptămîna viitoare o întîlnire cu Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, cea care i-a promis că va finanţa viitoarea luptă a lui Bute. Bute şi ministerul Turismului au semnat un contract prin care românul se obligă să promoveze imaginea României în lume, primind în schimb finanţare pentru un viitor meci în România.

Îşi apără titlul pentru a opta oară

Lucian Bute are stipulat în contractul cu televiziunea americană Showtime faptul că poate să boxeze un meci în România. Cel mai probabil, dacă partida va fi perfectată, Bute îşi va pune centura în joc în faţa challengerului obligatoriu, francezul Jean Paul Mendy. La 37 de ani, Mendy e neînvins la profesionişti, avînd 29 de victorii, dintre care 16 realizate înainte de limită.
Mendy l-a învins pe australianul Sakio Bika şi a devenit challenger la titlul IBF la categoria supermijlocie.

Unde va avea loc meciul?

Cea mai mare problemă a viitoarei dispute a lui Bute e legată de locul de desfăşurare. Cum pînă în luna iunie Naţional Arena nu va fi finalizată, viitoarea confruntare a lui Bute se va desfăşura cel mai probabil tot în bătrîna Sală Polivalentă din Bucureşti. Mai există şi varianta stadionului "Cotroceni", dar e greu de crezut că IBF va accepta ca un meci de titlu mondial să aibă loc în aer liber.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
soopafly
soopafly  •  25 Martie 2011, 13:01

Uitati aici un exemplu pentru sportul romanesc, nu fotbalistii aia betivi si drogati!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează