SPORTURI  »  BOX  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE TINERET

Calificat în semifinalele Campionatului European de tineret, Robert Jitaru nu uită de unde a plecat: "Îi dedic medalia lui Feri Vaștag!”

Robert Jitaru (dreapta, pe podium), alături de rusul Serghei Stregin, anul trecut, la Zagreb
Robert Jitaru (dreapta, pe podium), alături de rusul Serghei Stregin, anul trecut, la Zagreb

Articol de - Publicat vineri, 27 noiembrie 2015 00:00

Fostul mare campion mondial l-a trimis anul trecut la Europenele de la Zagreb pe Robert Jitaru, deși acesta pierduse meciul de selecție cu un sportiv de la Reșița!

Robert Jitaru (56 kg) s-a calificat miercuri în semifinalele Campionatului European de box pentru tineret, care se desfășoară în Polonia, la Kolobrzeg.

Pugilistul brăilean a făcut un meci extraordinar și l-a învins la puncte, decizie 3-0, pe rusul Serghei Stregin, campionul european din 2014.

După meci, puștiul de 18 ani i-a dedicat medalia fostului mare campion de box al României, Francisc Vaștag. Brăileanul nu a uitat că, anul trecut, înainte de Europenele de tineret de la Zagreb (Croația), federația a organizat o selecție, iar Jitaru a pierdut la puncte în fața lui Marian Ruta, de la CSM Reșița, clubul pe care Vaștag îl conduce! Surprinzător sau nu, Vaștag a spus după meci că Jitaru merită să meargă la Europene, pentru că "e mai boxer, are mai multe calități". Jitaru nu i-a înșelat așteptările și s-a întors acasă cu bronz.

"A fost un lucru normal!"

Francisc Vaștag a împlinit chiar ieri 47 de ani și a fost impresionat de gestul lui Robert Jitaru. "Am făcut atunci un lucru normal. Putea să fie și fiul meu, vorbim aici de performanță. Îi doresc să iasă acum campion european pentru că e talentat. Am văzut în el un talent", a spus Vaștag.

Jitaru îl va întîlni azi, în semifinale, pe Rafaelle di Serio (Italia), pe care l-a mai învins în două rînduri, la diverse turnee. În cealaltă semifinală se vor duela georgianul Gagik Pozoian și finlandezul Arslan Khatayev.

Pe banii antrenorilor

Robert Jitaru este produsul Centrului Olimpic de la Brăila, acolo unde este pregătit de George Perțea și Gigi Moise. Pentru că federația de box nu a avut bani pentru pregătirea sportivilor, tehnicienii au plătit din propriul buzunar ca să ducă sportivii în cantonamente. Le-au plătit micilor boxeri stagii de pregătire, chiar și în străinătate!

"Am plecat în Polonia cu gîndul la o medalie. Dacă nu m-am oprit în sferturi în fața rusului, acum mă gîndesc la aur"
Robert Jitaru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează