SPORTURI  »  BOX  »  BUTE ŞI-A PĂSTRAT A 9-A OARĂ CENTURA

Campion în orice condiţii » Bute a luptat cu o mînă accidentată jumătate din meci

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Articol de GSP - Publicat luni, 07 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 06 noiembrie 2011 22:42

Chiar dacă mai bine de jumătate din meci a evoluat cu dureri foarte mari la mîna stîngă, Bute a cîştigat disputa cu Johnson fără dubii

Lucian Bute a trecut cu bine peste cel mai important test al carierei. L-a învins pe Glen Johnson prin decizie unanimă, şi-a păstrat centura de campion mondial după un meci în care a dat dovadă de răbdare şi inteligenţă, performanţa reuşită fiind cu atît mai importantă cu cît românul a boxat opt reprize cu mîna stîngă accidentă! Se gîndeşte deja la viitor şi speră ca visul de a boxa în America să i se îndeplinească la anul. Consideră că succesul cu Johnson reprezintă un prim şi puternic răspuns pentru cei care l-au criticat în ultima perioadă şi aşteaptă următoarele provocări.

Click aici pentru VIDEO cu imagini din meciul lui Bute cu Johnson!

- Lucian, cum a fost meciul cu Glen Johnson? Care a fost cheia succesului?
- M-am pregătit foarte mult pentru acest meci, ştiam la ce să mă aştept. Johnson îmi cunoştea stilul de luptă, aşa că am fost nevoit să-l surprind. Am avut o viteză de reacţie mult mai bună, m-am mişcat aşa cum îmi doream, iar lucrurile s-au legat. Sînt mulţumit de performanţa mea. Este o etapă importantă în carieră. De acum doar viitorul contează.

Meci perfect

- A reuşit să te surprindă cu ceva jamaicanul?
- Nu chiar. Am pregătit la antrenamente toate situaţiile la care bănuiam că mă pot aştepta în ring. Johnson este un boxer agresiv, dar dacă îl obligi să dea înapoi, nu mai ştie să ofere replici pe măsură. Tactica a fost să mă mişc cît mai mult, pentru a nu-l lăsa să atace şi pentru a nu mă prinde descoperit. Am fost mai inteligent şi am avut multă răbdare. Am ştiut cu cine am de-a face.

- Cum caracterizezi evoluţia pe care ai avut-o în acest meci?
- A fost o partidă perfectă, în care am dat tot ce am avut mai bun şi m-am descurcat foarte bine. Mi-am respectat planul şi asta a contat cel mai mult. Sînt mulţumit de performanţa mea, chiar dacă de această dată nu a fost o victorie prin knock-out. Trebuie să ştiţi că nimeni nu a reuşit să-l învingă pe Johnson la o diferenţă atît de mare!

"Nu a contat durerea"

- Ai întîmpinat vreo problemă pe parcursul confruntării?
- Da, din repriza a patra am boxat accidentat, însă am lăsat deoparte orice durere. Am încercat să dau tot în ring, nu m-a interesat dacă nu mă simt perfect. Sper să nu fie nimic grav, o să fac mai multe investigaţii în următoarele zile.

- Cum ai simţit atmosfera din sală?
- A fost incredibilă, ca de fiecare dată. Mereu simt susţinerea fanilor şi a celor care vin la meciurile mele. La partida asta am avut parte şi de o premieră. Nu ştiam că o mă aştepte o fanfară la intrarea în ring. A fost inedit. Astfel de emoţii nu le poţi descrie în cuvinte. Vreau să boxez la Quebec cel puţin o dată pe an!

Froch, în topul preferinţelor

- Ce urmează acum pentru tine? Pe cine vrei în ring?
- Mai vreau să mai boxez încă trei-patru ani. Îmi doresc să înfrunt adversari din ce în ce mai puternici. Următorul meu obiectiv e să urc în ring împotriva celui care se va impune în SuperSix. Voi merge la finală şi apoi vom vedea cum decurg discuţiile. Sînt gata să lupt cu oricine.

- Andre Ward sau Carl Froch?
- Amîndoi sînt doi boxeri experimentaţi. Cred că Ward va cîştiga, dar eu mi-aş dori să fie Froch. Totuşi, nu contează învingătorul. Este visul meu să merg în SUA şi să lupt cu oricare dintre ei. Atît eu, cît şi cei de la Showtime mizăm pe acest meci. Dar nu depinde doar de mine.

- Ce vei face dacă nu acceptă nici unul dintre ei?
- Există şi alte opţiuni. Chiar dacă m-a refuzat de două ori, mi-aş dori să-l înfrunt şi pe Kessler, ca să terminăm odată pentru totdeauna cu polemicile! Am văzut că Pavlik a revenit asupra deciziei de a renunţa la box şi a declarat că vrea un meci cu mine. Nu o să-l refuz dacă de această dată e serios.

"Le mulţumesc românilor! Sînt convins că au fost foarte mulţi cei care s-au trezit de dimineaţă pentru a vedea meciul"
Lucian Bute, campion mondial IBF

"Pentru emoţiile de la finalul unui astfel de meci, merită orice sacrificiu şi toată munca pe care am depus-o"
Lucian Bute, campion mondial IBF

"În repriza a 12-a am fost mai ponderat, am lăsat deoparte entuziasmul, pentru că nu am mai vrut să repet experienţa cu Andrade"
Lucian Bute, campion mondial IBF

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
renegatul_
renegatul_  •  07 Noiembrie 2011, 04:30

Pe ra-ta-tul ala de Pavlik nu-l mai baga in seama, a avut sansa de a boxa cu tine insa a refuzat-o, acum cred ca s-a gandit bine si si-ar dori sa ia bataie macar pentru niste "alune"... lasa-l sa moara de oftica...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează