SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Campion la limită

Articol de , - Publicat duminica, 20 aprilie 2008 00:00

Adrian Diaconu a cîştigat la puncte în faţa americanului Chris Henry, dar românul a avut emoţii mari în ultimele runde.

5.000 de spectatori au fost aseară la Polivalenta bu­cu­reş­­teană pentru a-l încu­ra­ja pe Adrian Diaconu în tentativa sa de a-l bate pe americanul Chris Henry şi de a deveni campion mon­dial interimar la categoria se­mi­grea, în versiunea WBC.

“Rechinul” şi-a ascuţit colţii în peste 120 de reprize de sparring, a tras din greu la antrenamente, dar titlul a venit mult mai greu decît se aştepta. Henry a fost mult mai bine pregătit şi a fost la un pas de a-l face KO pe român în ultimele trei reprize. Diaconu a strîns însă din dinţi şi a rezistat în ultimele nouă minute, agăţîndu-se cu disperare de braţele, capul sau picioarele americanului. Pînă atunci însă, Diaconu a dat tonul în ring, a lovit mult mai clar, dar niciodată decisiv.

În runda a opta românul a fost foarte aproape de a-şi face el, la rîndul său, adversarul KO. Un croşeu de dreapta la ficat l-a clătinat pe Henry. Seria de­vas­ta­toare a lui Dia­co­nu a fost oprită însă doar de gon­gul de final al re­prizei, care l-a sal­vat pe american. La final, Diaconu nici nu mai putea vorbi. “Vă mul­ţu­mesc din suflet că aţi fost alături de mine. Nici nu ştiţi ce emoţii am avut şi ce sentimente trăiesc acum”, a declarat Diaconu. Ro­mânul a fost îmbrăţişat de pre­şe­dintele Ro­mâ­niei, Traian Bă­sescu. “Am avut emoţii foarte mari, i-am ţinut pum­nii strînşi tot timpul şi mă bucur că a dovedit că e pu­ter­nic pînă la final”, a spus pre­şe­dintele.

600.000 de euro a fost bursa lui Adrian Diaconu în meciul cu Chris Henry.

“Adrian a luptat pînă la capăt şi nu a cedat în momentele grele. Asta înseamnă să fii campion, să te sacrifici în ring”
Leonard Doroftei, fost campion mondial WBA

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (37)
 •  21 Aprilie 2008, 18:51

Fatza luptatorilor la final...Asta spune tot... inainte sa fim romani sau boxieri..trb sa fim fair play... americanu' s-a miscat tare bine,tot timpul...mai ducea cel putin 3 reprize.. Am urmarit de curiozitate ,cateva meciuri ..in nici unul...diaconu,nu lupta jos! eu personal am fost dezamagit... ma asteptam la ceva fulminat... din pacate...nu a fost asa. Sper sa vad un viitor meci cu el,care sa-mi faca placere.

 •  21 Aprilie 2008, 07:03

PENRTU CUNOSCATORUL DE SORIN . DE MOMENT CE HENRY RECUNOASTE INFRANGEREA NU VAD LA CE TE AGITI ATAT..ORI AI CEVA PERSONAL CU DIACONU ORI ESTI UN CUNOSCATOR DE K@KAT.. HAI ROMANIA!!!

 •  20 Aprilie 2008, 15:04

cati tampiti DOAMNEE>...daka nu va pricepeti la box taceti makar in pm..de ratati...diaconu a dominat primele 9 reprize..clar..daka avea orice alt adversar cadea ala demult..insa asta din pacate kiar a dus multe...lovituri puternice...in repriza a 10 11 atunci sa vazut clar ca nu mai putea...dar la ajutat D-zeu si a rezistat...repz a 12 iar fost cam egali..in fine..a meritat cu prisosintza victoria si ar trebui sa fim toti mandri de el...bv DIACONU!!!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează