SPORTURI  »  BOX  »  ALEGERI FRB

Chemaţi la DNA » Rudel Obreja e cercetat pentru cinci capete de acuzare

Bute, alături de Obreja după meciul cu Jean Paul Mendy.
Bute, alături de Obreja după meciul cu Jean Paul Mendy.

Articol de - Publicat duminica, 28 octombrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 27 octombrie 2012 20:39

Cinci membri ai Biroului Federal al FR Box vor merge, marţi, la DNA, pentru a da declaraţii în dosarul "Gala Bute 2011".

Cinci dintre membrii Biroului Federal al Federaţiei Române de Box au fost citaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie. Sursele Gazetei spun că între aceştia se află vicepreşedintele FRB, Fănel Trandafir, antrenorul federal Vali Vrînceanu, secretarul general al FRB, Cristi Constantinescu, dar şi Titi Tudor, fostul antrenor al lui Doroftei.

DNA vrea să afle, din cîte se pare, dacă în şedinţa Biroului Federal din 8 aprilie 2011 s-a votat ca firmei deţinute de preşedintele FRB, Rudel Obreja, SC Europlus Computers SRL, să-i fie acordată licenţa pentru organizarea galei profesioniste de box din 9 iulie 2011. În acea gală, în care mainevent a fost disputa dintre Lucian Bute şi francezul Jean Paul Mendy, o parte din bani au venit din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus la acel moment de Elena Udrea.

DLAF a sesizat DNA în legătură cu Rudel Obreja
Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) a verificat în urmă cu un an modul în care s-a realizat Gala de box Lucian Bute din 2011, iar în aprilie 2012 a sesizat DNA privind posibile acte de corupţie si alte fapte penale comise în principal de Rudel Obreja.

În nota de control întocmită de inspectorii DLAF şi înaintată DNA este descris modul în care preşedintele FRB a dat dreptul de exclusivitate în organizarea galei "Campion pentru România" firmei care îi aparţinea tot lui: Europlus Computers SRL. Firma a obţinut, prin negociere directă de la MDRT, condus la acel moment de Elena Udrea, un contract de 10.175.168 de lei, avînd ca obiect "Promovarea brandului turistic al României", program finantat cu fonduri europene.

Inspectorii DLAF au ajuns la concluzia că firma lui Obreja "nu avea în nici un caz capacitatea tehnică şi profesională de a organiza o asemenea gală sau de a presta servicii de promovare a României".

Cinci capete de acuzare
DLAF a reţinut în raportul trimis la DNA cinci posibile infracţiuni săvîrşite de Rudel Obreja: tentativă la obţinerea ilegală de fonduri din bugetul Uniunii Europene, trafic de influenţă în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fals în înscrisuri, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi primire de foloase necuvenite.

"Nu-mi aduc aminte ca în şedinţa Biroului Federal din aprilie 2011 să se fi votat pentru organizarea galei Bute de către firma domnului Rudel Obreja. Sînt şi eu curios să văd procesul verbal" (Titi Tudor, antrenor, membru Biroul Federal al FR Box)

239.493,82 de lei e suma care nu poate fi considerată ca fiind efectuată pentru organizarea galei. Între aceste cheltuieli se regăseşte un bilet de avion pentru Denisa Obreja, haine la comandă pentru Rudel Obreja

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
mares870
mares870  •  29 Octombrie 2012, 08:35

Daca Biroul Federal a dat aprobarea organizarii galei Bute la Bucuresti, in numele Federatiei Romane de Box, firmei lui Obreja, are intreaga responsabilitate si va raspunde de modul in care s-a desfasurat gala din punct de vedere financiar alaturi de Obreja ! Aviz si altor Birouri Federale care aproba orice solicitare a Presedintilor de federatii sau a secretarilor generali de federatii ! Organismele internationale nu glumesc, si bine fac ! Trebuie sa ne obisnuim cu aceasta mentalitate .

serban_ionescu
serban_ionescu  •  28 Octombrie 2012, 15:33

manareala Pedelista la meciul lui Bute se va lasa cu dosare penale! Obreja a dat parandaratul si a obtinut contractul! De ce DNA nu a descoperit nici un parandarat in nici o manarie!la autostrada comarnic brasov parandaratul cerut a fost o suta de milioane si pentru ca nu s_a dat licitatia a cazut, fara cercetarea parchetului!!

zarqa
zarqa  •  28 Octombrie 2012, 15:08

Domnilor, trebue sa stitzi ca "blonda" lu' Basescu este direct implicata in aceste manevre. Toate falsurile (in acte si vorbe) sunt facute de Obreja avand asigurat "spatele" de catre E. Udrea. Nu exagerez cu nimic cand fac aceste afirmatzii. Trandafir, Vranceanu si Constantinescu (nu Niky) sunt principalii sustinatori in "operatziile" lui Obreja. Lucian Bute este o "victima" colaterala in aceasta afacere de milioane de euro , bani pushi la "batae" de blonda de la Cotroceni. Mai degraba sau mai tarziu vom afla adevarul adevarat.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează