SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE-GLEN JOHNSON, 6 NOIEMBRIE

Confruntarea adevărului » Bute îşi apără pentru a noua oară centura, în faţa lui Glen Johnson

În iulie Bute și-a apărat titlul în
București, fiind susținut de peste 10.000 de români. FOTO Raed Krishan
În iulie Bute și-a apărat titlul în București, fiind susținut de peste 10.000 de români. FOTO Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 27 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 26 octombrie 2011 19:52

Lucian Bute se află în faţa celei mai mari provocări a carierei, după opt meciuri consecutive în care şi-a apărat cu succes titlul mondial IBF la supermijlocie


Pe 5 noiembrie, în faţa a peste 15.000 de spectatori, la Quebec, Lucian Bute va urca din nou în ring, în faţa lui Glen Johnson, "cel mai bun adversar pe care l-am avut pînă acum", aşa cum l-a caracterizat românul pe cel care atentează la centura sa.
Parteneri de sparring în 2009, cei doi pugilişti vor lăsa deoparte legătura de prietenie care s-a creat între ei şi vor da totul în meciul care are o semnificaţie aparte pentru amîndoi. Pe de o parte, Glen Johnson caracterizează confruntarea drept "lupta care va decide soarta carierei", în timp ce pentru Lucian Bute duelul va fi "un moment decisiv pentru viitorul meu".

Un pas înainte
"Este cel mai dificil adversar pe care l-am avut pînă acum. Nimeni nu îi poate contesta valoarea. O victorie clară în faţa lui îmi va aduce mai multă credibilitate. Mă simt ca şi cum aş face parte din SuperSix. Este un pas mare pentru mine să lupt împotriva lui Glen Johnson, un pugilist care a văzut aproape tot ce se putea în boxul profesionist şi care s-a confruntat cu multe nume mari", a explicat Lucian, care consideră că un succes împotriva jamaicanului de 42 de ani le-ar închide gura contestatarilor, mai ales că Johnson a ajuns pînă în semifinalele SuperSix, unde a fost învins la puncte de Carl Froch, campionul mondial WBC.

Victoria, pe primul loc
Recunoscut pentru numărul mare de victorii pe care le-a obţinut înainte de limită, românul nu şi-a fixat ca obiectiv principal un succes prin knock-out, pe primul loc fiind dorinţa de a încheia învingător marele meci. "Dacă pot să-l opresc înainte, o voi face, dar planul meu este să mă impun în fiecare rundă. Dacă voi reuşi să arăt în ring tot ceea ce pot, cu siguranţă va fi o seară frumoasă, altfel va fi una lungă şi dificilă", a recunoscut campionul mondial.

"Nu mă gîndesc să urc în categorie, mai am multe de demonstrat la supermijlocie. Mai am cîteva afaceri de încheiat aici"
Lucian Bute, campion mondial IBF

"Acesta e meciul meu, nu simt nici un fel de presiune. Nu contează că Froch l-a învins atît de greu pe Johnson"
Lucian Bute, campion mondial IBF

"De această dată nu vor mai fi reprize de sparring, ci o adevărată luptă, un război în toată regula"
Glen Johnson

"Sînt sigur că sînt cel mai puternic adversar pe care l-a avut Lucian pînă acum"
Glen Johnson

7 din 8 meciuri în care şi-a pus în joc titlul mondial a cîştigat Lucian Bute prin KO

51-15-2 este recordul lui Glen Johnson la profesionism


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
renegatul_
renegatul_  •  28 Octombrie 2011, 05:31

Mai baieti, daca Lucian il face KO pe jamaican, celor din super pix le cam intra morcovul adanc, cel putin Froch la o emisiune era foarte degajat cand raspundea la intrebari...cand i s-a pus intrebarea daca va juca cu Bute intr-un viitor...i s-a schimbat culoarea fetzei si incepea sa se balbaie...pana la urma isi revenise si devenise putin ingamfat cica il asteapta...vom vedea ce-o fi, la fel si Ward, insa negraciul a fost un pic diplomatic, cert este ca la meciul asta va fi urmarit de cei din super pix.

sandmann
sandmann  •  27 Octombrie 2011, 12:22

Titlul articolului e inspirat: e un moment al adevarului. Daca Bute il va invinge pe Johnson mai clar decat a facut-o Froch , cred ca va convinge pe toti contestatarii ca isi merita locul in primii 3 boxeri ai categoriei si va fi deplin justificat sa ceara meci cu castigatorul super 6(eu m-as multumi si cu invinsul din finala ) Personal nu cred ca il poate face KO pe Johnson , si prevad un meci foarte strans, Cat priveste televizarea, e intr-adevar jenant , dar bine ca exista alternativa live-streaming ,pe internet.

stancuvlad
stancuvlad  •  27 Octombrie 2011, 11:52
Postat de antonio25 pe 27 Octombrie 2011, 10:19

SI IL TELEVIZEAZA CINEVA SAU IARASI NU AU BANI ???

pai da...noi platim abonament televiziunii nationale pentru acoperirea salariului Andreei Marin, nu pentru o competitie de prestigiu in care perticipa un roman.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează