SPORTURI  »  BOX  »  MECI DE TITLU

Controverse după lupta dintre Lucian Bute și Badou Jack: "A fost o porcărie!”

Lucian Bute (dreapta) a încasat mulți pumni grei
Lucian Bute (dreapta) a încasat mulți pumni grei

Articol de - Publicat marti, 03 mai 2016 00:00

Lupta lui Lucian Bute contra campionului mondial Badou Jack a stârnit uriașe controverse în America după ce doi dintre cei trei arbitri judecători au dat scor egal: 114-114.

Lucian Bute a urcat din nou în ring duminică, la Washington. A făcut-o petru un meci de titlu mondial, contra suedezului Badou Jack, campionul mondial WBC la categoria supermijlocie.

Românul a început slab disputa și a boxat anemic în primele runde. S-a trezit doar pe finalul întâlnirii, când a dat impresia că e mai bine pregătit fizic. În aceste condiții, toată lumea se aștepta la o victorie la puncte a campionului mondial. Decizia arbitrilor a fost însă alta.

Unul l-a dat câștigător pe Badou, iar doi au decis egalitate: 114-114. Meciul s-a încheiat astfel egal. Centura a rămas la suedez, dar tabăra campionului mondial WBC a luat foc.

"A fost o porcărie. Eu am câştigat lupta, cred că ştie şi Bute asta. M-a lovit o singură dată mai puternic. Recunosc că am fost slab în ultimele reprize, dar am dominat în rest. După aprecierea mea, cred că am câştigat 8 runde şi am pierdut 4. N-a fost lupta lui Bute, a fost decizia arbitrilor", a spus Badou.

Promotorul său, renumitul Floyd Mayweather, a părut și el vizibil iritat. "Toată lumea a văzut cine a câştigat. Avem nevoie de arbitri noi în box, avem nevoie de corectitudine!".

"Cred că a fost un rezultat echitabil din punctul meu de vedere, au fost foarte multe reprize strânse. El a avut centura, a fost un avantaj, iar arbitrii au înclinat balanţa către el. Am un singur regret, că nu am fost agresiv mai devreme, să dau drumul mai mult la braţe, asta i-a permis să câştige primele reprize. Am terminat meciul în forţă, dar nu a fost suficient pentru a-i lua centura"
Lucian Bute

278-179a fost scorul loviturilor care și-au atins ținta în favoarea lui Badou Jack. Bute a lovit mult mai mult, a trimis 857 de lovituri, față de 703 ale adversarului, dar procentajul de reușită a fost foarte slab: 21%

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
vasilepopa
vasilepopa  •  03 Mai 2017, 11:47

*** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vasilepopa
vasilepopa  •  03 Mai 2017, 11:44

alt ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vasilepopa
vasilepopa  •  03 Mai 2017, 11:22

un ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează