SPORTURI  »  BOX  »  CUM A DECURS MECIUL

Cum a decurs meciul lui Bute » Cronica unei victorii anunţate

Bute şi-a dominat clar adversarul +3   FOTO
Bute şi-a dominat clar adversarul

Articol de - Publicat luni, 07 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 07 noiembrie 2011 00:00

Lucian Bute l-a ţinut la respect pe Glen Johnson, bătrînelul de 42 de ani care are în spate însă o carieră senzaţională. Nu degeaba a fost supranumit "The Road Warrior"


În faţa a 15.306 spectatori, Lucian Bute şi-a pus, duminică dimineaţa, în joc, pentru a noua oară, centura de campion mondial IBF. Cel care atenta la titlul său, jamaicanul Glen Johnson, un pugilist hîrşit, experimentat, care a debutat în boxul profesionist atunci cînd Bute avea doar 13 ani. Lucian boxa doar în joacă pe uliţele din Pechea în faţa copiilor de seama sa.

Click aici pentru VIDEO cu imagini din meciul lui Bute cu Johnson!

Johnson era familiarizat cu astfel de întîlniri. Fost campion mondial IBF la semigrea, jamaicanul lupta pentru a unsprezecea oară pentru un titlu. Nume grele din boxul mondial precum Roy Jones jr. sau Antonio Tarver făcuseră cunoştinţă cu dreapta fenomenală a lui Glen.

Un meci tacticizat
Lucian Bute îl cunoştea foarte bine. "Sîntem prieteni. Am făcut sparringuri cu el pentru al doilea meci cu Librado Andrade. Ştiu ce poate", a declarat gălăţeanul. Îl văzuse ultima dată în Super Six, la disputa cu Carl Froch, în faţa căruia Glen a pierdut la puncte, pe 5 iunie. Ştia că trebuie să stea la distanţă. Să se ferească de lovitura de dreapta, dar în acelaşi timp să-l ţină şi sub presiune. În primele cinci runde, cei doi abia dacă s-au atins. Bute a trimis loviturile mai clare, dar a fost foarte circumspect. Din runda a şasea şi-a făcut curaj. S-a apropiat mai mult şi Glen. Bătrînelul de 42 de ani a început să gîfîie. Ritmul impus de Lucian a fost unul mult prea rapid.

Aproape de KO
În runda a noua, Lucian a fost aproape de a-şi trimite adversarul la podea. Un croşeu de stînga l-a nimerit pe Glen, dar acesta a rezistat senzaţional. S-a dezechilibrat şi şi-a revenit repede, terminînd în picioare. E, de altfel, recunoscut pentru rezistenţa sa, în cele 69 de partide disputate, din care a pierdut 16, o singură dată fiind învins înainte de limită! "Sînt foarte fericit. Am avut nevoie de 12 runde pentru a cîştiga. Nu am urmărit neapărat să-l fac KO pentru că ştiam că va fi foarte greu, dar am vrut să nu-i dau nici o şansă, să nu capete încredere", a declarat Bute.

Bucuria românului nu a fost însă una exacerbată. A petrecut cu fanii, le-a mulţumit în stilul său, cocoţat pe corzile ringului. Doar atît. Poate şi pentru că şi-a bătut un prieten.

Lucian Bute vine vineri acasă, în România. “Mi-e dor de casă. După şase săptămîni de carceră, în SUA, în care am pregătit meciul cu Johnson, vreau acasă!”, a spus Bute. Va rămîne trei săptămîni

Cariera unui boxer care a ştiut ce a vrut în imagini. Vezi mai jos o supergalerie foto cu Lucian Bute!


Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Superliga
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (5)
spartandinamovist
spartandinamovist  •  07 Noiembrie 2011, 14:27

am vazut meciul si parerea mea de telespwectator nu de profesionist e ;glen a adoptat o strategie defensiva precum a cavalerilor in lupta puneau armura sa nu fie atinsi de adversari sau imaginea lasata de glen e aceia unewi banci care tine toate usile si geamurile inchise si de frica rar dezchide una din ele dar foarte putin si pe perioada foarte mica ....intr-un cuvint IA FOST FRICA AVEA CRED CHILOTI MARO LA FINALUL MECIULUI ..din cauza frici si a loviturilor lui LUCIAN glen boxer f bun a fost naucit de ,valoarea,forta,talentul lui Lucian si sa nu para o gaina in fata titanului a cotcodacit si el ca iepurele in bancul in care se credea regele junglei, a fost feriucit ca na fost facut KO.

renegatul_
renegatul_  •  07 Noiembrie 2011, 04:15

Lucică, ia-i intr-o ordine pe toti, iar apoi poti sa faci pi.pi pe super pix-ul lor.

dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  07 Noiembrie 2011, 03:08

BUTE! BUTE!! BUTE!!! Mult succes in continuare! Suntem alaturi de tine!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează