SPORTURI  »  BOX  »  INTERVIU

EXCLUSIV „Cu ce am greșit să fiu tăvălit în halul ăsta?” » Din Canada, Lucian Bute își strigă marele of: „Dacă aș fi știut, nu mai veneam în România”

Lucian Bute, la 43 de ani / foto: Costin Ștucan (Canada) +34   FOTO
Lucian Bute, la 43 de ani / foto: Costin Ștucan (Canada)

Articol de - Publicat sambata, 07 octombrie 2023 09:31 / Actualizat sambata, 07 octombrie 2023 11:06

Gazeta Sporturilor l-a vizitat pe Lucian Bute în Canada, într-o incursiune amplă prin viața, trăirile și poveștile fostului campion mondial stabilit în Montreal. Fostul boxer, ajuns la 43 de ani, a vorbit și despre un punct delicat al carierei, momentul „Gala Bute”, apelativ care îl deranjează pe cel mai important pugilist român din ultimele două decenii. 

- Te-ai gândit vreodată să te mai întorci în țară? Sau vrei să rămâi aici? 
- Am avut discuții pe tema asta cu soția înainte de a mă retrage. Ne-am așezat la masă. „Ce facem? Ne întoarcem, nu ne întoarcem?”. Eram îndoiți. Dar a venit primul copil pe lume, apoi la un an și ceva după a apărut și Eric, iar atunci am stat cu Elena și ne-am gândit. „Ce ne dorim? Noi avem 40 de ani, viața e făcută, dar pentru copilașii ăștia…?!”. Punem interesul lor pe primul plan. Canada ne oferă mai multe pentru viitorul lor.

- În spatele tău e un poster de la Gala care s-a numit…Chiar, cum s-a numit? 
- (Mustăcește) Campion pentru România.

- Dar în conștiința publică a devenit Gala Bute din cauza dosarului de corupție născut în urma organizării acelei gale. 
- Nu, i-au dat nume ca să facă rezonanță. Mie îmi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat cu acest eveniment. Am venit cu mare drag să boxez în România, mi-am dorit foarte mult. Dacă aș fi știut cum vor decurge lucrurile, nu aș fi venit niciodată. Nu aveam nevoie. Cu ce am greșit eu să fiu tăvălit în halul ăsta?! S-a scris doar Gala Bute. Eu mi-am făcut datoria, am venit, am boxat, am plecat. Mi-am plătit taxele, au venit și au controlat asta. Hai să închidem subiectul pentru că nu-mi face plăcere să vorbesc despre acest lucru!

+30 FOTO

- Spuneai mai demult că Rudel Obreja a fost lângă tine și în țară, și apoi în Canada. Apoi, ai declarat că te-ai răcit de el din alte motive decât Gala Bute. Când a murit în ce relații mai erați? 
- Da, am vorbit. Nu mai eram atât de apropiați. Îmi pare rău pentru ce i s-a întâmplat, e un subiect foarte sensibil. Nu vreau să intrăm în amănunte. El e acolo unde e, fie-i țărâna ușoară! AICI, interviul integral cu Lucian Bute!

Cazul de corupție din bani publici „Gala Bute” a ieșit la iveală în 2011 în urma unei investigații a ziariștilor de la „Gazeta Sporturilor”

Citește și alte știri din interviul realizat de GSP cu Lucian Bute:

Gazeta l-a vizitat pe Lucian Bute în Canada » Interviu rar cu fostul campion mondial: „Am fost foarte afectat psihic, după meciul cu Froch. Am intrat într-o mică depresie”

EXCLUSIV Depistat pozitiv în 2016, Lucian Bute vorbește în premieră despre cazul Simona Halep: „Să fie puternică! Eu am demonstrat că suplimentul era contaminat, dar imaginea rămâne șifonată”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
barabula20
barabula20  •  07 Octombrie 2023, 16:53
Postat de aquadig pe 07 Octombrie 2023, 12:54

Asta se intampla cand te amesteci cu politicul la borcanul cu miere. Se vede dupa fata de intelectual pe care o are.

Sunt curios cum arata o fata de intelectual si cum arata fata ta?

FranceRoulanie57
FranceRoulanie57  •  07 Octombrie 2023, 13:17

Tu ce ai crezut Bute! că 'politicul 'nu trebuie să te ***', puțin?Ai văzut ce ai pățit cu Udrea,***, ok ,măcar te ai ales cu ceva că i făină gagica.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Madaliques82
Madaliques82  •  07 Octombrie 2023, 13:01

Mda.....modest a fost și ca boxeur.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează