SPORTURI  »  BOX  »  FR BOX

Doroftei, rugat să demisioneze » Antrenorul principal al lotului olimpic feminin îi cere preşedintelui FRB să plece

Articol de - Publicat marti, 29 septembrie 2015 00:00

Federaţia Română de Box are finanţarea de la MTS blocată din primăvară. Neregulile din hîrtii şi lipsa banilor au amplificat din ce în ce mai mult nemulţumirea celor implicaţi în activitatea de zi cu zi a pregătirii sportivilor.

Ultimul care a răbufnit este Adrian Lăcătuş, antrenorul principal al loturilor olimpice feminine. Acesta a adresat, ieri, o scrisoare deschisă preşedintelui Leonard Doroftei prin care-i cere demisia lui şi a membrilor Biroului Federal.

"După cum bine ştiţi, sînt cel care a cerut în Adunarea Generală demiterea conducerii federaţiei pentru a da unor oameni posibilitatea de a veni la timonă şi de a salva boxul românesc", îşi începe Lăcătuş epistola. Tehnicianul îi reproşează campionului mondial noua criză pe care o traversează FRB. "Aţi acceptat în continuare sfaturile celor care vă folosesc în loc să vă preţuiască, pentru că eu nu concep un Birou Federal fără Alec Năstac şi Francisc Vaştag". Lăcătuş explică şi motivul pentru care a redactat această scrisoare. "La mine acasă locuiesc din 2013 două sportive valoroase. Pentru una din ele, care a acuzat dureri la genunchi, am suportat din banii mei cheltuielile cu analizele medicale şi operaţia, pentru ca apoi plata facturii să fie respinsă de către Biroul Federal". Lăcătuş îi atrage atenţia lui Doroftei că pentru situaţiile de încălcare a regulamentului, de indisciplină, de furt şi delapidare există organe abilitate să facă lumină, şi nu Biroul Federal.

După ce îi mai solicită încă o dată demisia şefului FRB şi a celor din echipa acestuia, Lăcătuş încheie scrisoarea cu respect: "Pentru mine sînteţi şi rămîneţi marele campion Leonard Doroftei!".

Nemulţumiri şi la Reşiţa

Lui Adrian Lăcătuş i s-a alăturat ieri şi Traian Georgia, antrenorul principal al lotului de la Centrul Olimpic de la Reşiţa. Acesta acuză FRB de indiferenţă faţă de pregătirea pugiliştilor, susţinînd că federaţia nu le-a decontat cheltuielile cu medicaţia, susţinătoarele de efort, transport şi echipamentul sportiv. "Boxerii nu au primit nici măcar un tricou de la FRB. Sînt multe de spus, dar eu sper că Doroftei va înţelege că a fi un mare campion nu e de ajuns pentru a fi şi un bun manager", a spus Georgia.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează