SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE-GLEN JOHNSON, 5 NOIEMBRIE, QUEBEC

FOTO şi VIDEO/Bute, pregătit pentru Johnson » Mesajul românului pentru adversari: ”Sînt aici pentru toţi”

Lucian Bute se află în plină perioadă de pregătire pentru meciul cu Glen Johnson  foto: lejournaldequebec.canoe.ca +8   FOTO
Lucian Bute se află în plină perioadă de pregătire pentru meciul cu Glen Johnson foto: lejournaldequebec.canoe.ca

Articol de GSP - Publicat marti, 04 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 04 octombrie 2011 14:36

Pe 5 noiembrie, la Quebec, Lucian Bute îşi va pune în joc pentru a noua oară titlul mondial IBF la categoria supermijlocie. Aflat în faţa celei mai importante partidei din carieră, aşa cum o numeşte chiar pugilistul romăn, Lucian se află în plină perioadă de pregătire pentru confruntarea cu jamaicanul Glen Johnon.

Alături de întreaga echipă, Lucian Bute se află la Florida, locaţia preferată de pregătire a campionului mondial. Cu două antrenamente pe zi, şase zile pe săptămînă, românul a vorbit despre provocarea de la începutul lunii noiembrie, dar şi despre finala SuperSix şi posibilii săi adversari.

”O să-l surpind pe Johnson”

Lucian Bute îl consideră pe Glen Johnson cel mai important adversar din carieră. Se pregăteşte ca atare pentru această confruntare, îşi respectă adversarul, dar are încredere în propriile forţe. Este sigur că pe 5 noiembrie, la Quebec va fi un adevărat spectacol şi este hotărît să-l surprindă pe jamaican, chiar dacă nu are ca obiectiv o victorie prin KO.

Vezi mai jos video de la antrenamentul lui Lucian Bute!

Obiectivul pentru meciul din 5 noiembrie este să cîştig. Să cîştig fiecare rundă şi să ies din ring tot campion mondial. Asta îmi propun. Această partidă este foarte importantă pentru mine. Toată atenţia, toată concentrarea mi le îndrept spre ea. Mesajul meu pentru ceilalţi boxeri de la categoria supermijlocie este: «Vin!»”, a declarat Lucian Bute în cadrul antrenamentului deschis pentru media, potrivit fightnews.com.

M-am antrenat destul de des cu Glen, dar totul va fi diferit în ring. Va fi surprins. Ştiind ce experienţă şi ce palmares are, pot spune că este cea mai mare luptă a mea de pînă acum. Vom vedea pe 5 noiembrie dacă  este aşa sau nu”, a adăugat pugilistul român

”Mă pregătesc foarte bine din punct de vedere psihologic. Am parte de cele mai bune condiţii de antrenament, parteneri buni de sparring, unul dintre ei fiind chiar Alejandro Berrio (Bute l-a învins în 2007 în meciul pentru centura mondială), muncesc din greu. Ştiu că în următoarele două săptămîni va fi din ce în ce mai dificil. Antrenamentele vor creşte iâîn intensitate. Cu cît se apropie lupta, cu atît mă pregătesc mai mult”, a spus campionul mondial.

Glen are multă experienţă, a boxat împotriva multor pugilişti importanţi. A fost la două categorii, are o mînă dreaptă foarte bună. Îl iau în serios şi mă antrenez ca atare”, a explicat Lucian, potrivit canoe.ca

Ward, favoritul lui Bute

Chiar dacă toată atenţia şi-o îndreaptă spre meciul cu Johnson, Lucian Bute urmăreşte şi noutăţile din lumea boxului, mai ales că următoarea sa ţintă este o confruntare cu cîştigătorul turneului SuperSix.

”Finala SuperSix va fi una foarte interesantă. Ambii pugilişti sînt foarte buni. Froch este puternic, are lovituri grele, în timp ce Ward este deştept, rapid şi atent. În mod normal, Andre Ward va cîştiga acest meci, dar acesta este box şi apar mereu surprize”, a afirmat Bute.

Următoarele ţinte: cîştigătorul SuperSix şi Kessler

Pugilistul român a vorbit şi despre problemele pe care le-a întîmpinat în această vară în găsirea adversarilor. Refuzat de Kessler şi de Pavlik, Lucian îşi doreşte ca în 2012 să le închidă gura tuturor celor care l-au criticat de-a lungul vremii.

Nu am ce să comentez. Eu sînt boxer, mă antrenez în sală. Promoterii mei se ocupă de negocieri, deci nu ştiu ce s-a întîmplat. Aştept meciuri mari, sînt încă aici pentru toată lumea. Nu ştiu cînd o să lupt cu Kessler şi Pavlik. Poate anul viitor”, a spus Bute.

”Nu cunosc soluţia pentru a scăpa de critici. Contra cui trebuie să boxez pentru a obţine mai multă credibilitate? Criticile se vor termina în 2012 cînd vreau să lupt împotriva cîştigătorului finalei SuperSix. Apoi, sper că Mikkel Kessler nu se va mai da la o parte. Nu e vina mea că s-au întîmplat toate astea. Johnson e un adversar redutabil, iar lumea va vedea acest lucru”, a afirmat românul.

”Lucian trebuie să fie el însuşi”

Stephan Larouche, antrenorul lui Lucian Bute are încredere în protejatul său şi ştie care este soluţia cîştigătoare. Este conştient de puterea lui Johnson, de aceea a pregătit o serie de antrenamente speciale pentru meciul din 5 noiembrie.

”I-am explicat cum să lovească, ce combinaţii să folosească la un moment dat. Dacă va fi să facă knock-out, îl va face. Cînd un boxer nu luptă doar pentru a face KO, de cele mai multe ori acesta apare. Cînd obiectivul este acesta, nu-ţi iese. Trebuie doar să fie el însuşi, să fie inteligent, să îţi respecte adversarul atît cît trebuie.  Dacă Lucian continuă să arate în ring ceea ce are cel mai bun, în mod normal va veni şi victoria. Dar să nu uităm că Glen Johnson este un boxer competitiv. Pare mult mai tînăr. Munceşte foarte mult”, a explicat canadianul.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
doctorvlad
doctorvlad  •  06 Noiembrie 2011, 02:48

Fratilor,nu e posibil asa ceva! Cota de 1.08? Asta e bataie de joc! E prima oara cand il inteleg pe Doroftei ca acest Bute face figuratie. Stiti ce inseamna o cota de 1.08,si tocmai de aceea va zic ca merita sa dormiti linistiti ,si sa nu va pierdeti timpul cu aceasta minciuna.Si cica e cel mai greu meci al lui...deci ceilalti probabil aveau cota sub 1??? RUSINE!!!

clausos
clausos  •  15 Octombrie 2011, 02:11

Donking ai o ura pe Bute de nu se poate.Locuiesc la Montreal si urmaresc toate meciurile lui Bute si ce se scrie despre el, nu e chiar asa de slab cum il consideri tu.Lasal sa boxeze cu invingatorul de la super 6 si pe urma vom trage concluziile.

milurapid
milurapid  •  06 Octombrie 2011, 05:50

da ce va f...grija de Bute asa?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează