SPORTURI  »  BOX  »  CAMPIONATELE EUROPENE

Juratoni a pierdut finala Europeanului » A luat argintul

Articol de - Publicat sambata, 08 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 08 iunie 2013 16:15

Juratoni a fost învins de Quigley în finala Campionatului European.


LiveTEXT:

Repriza 3: Quigley a cîştigat repriza a treia, doi arbitri l-au indicat pe irlandez şi unul pe Juratoni. Boxerul nostul a obţinut doar medalia de argint.

Repriza 2: Juratoni a cîştigat această repriză, doi arbitri l-au indicat pe Juratoni şi unul pe irlandez.

Repriza 1: Irlandezul cîştigă prima repriză, toţi cei trei arbitri indică 10-9.

UPDATE 16:00 / A început meciul.

UPDATE 15:50 / În cîteva minute începe finala în care va boxa Bogdan Juratoni.

UPDATE / Lupta lui Juratoni va începe după 15:15, este programată a 7-a din 10.

Medaliat cu bronz la Mondialul din 2011, din Azerbaidjan, oprit pe nedrept de arbitri la Olimpiada de la Londra, deşi cîştigase clar, în ring, meciul cu uzbekul Atoev, Bogdan Juratoni şi-a demonstrat valoarea la Campionatele Europene de la Minsk.

Ieri, în semifinalele categoriei 75 de kilograme, Bogdan l-a învins pe ungurul Zoltan Harcsa. Maghiarul s-a luat la pumni cu românul în prima repriză, dar loviturile lui Juratoni şi-au atins mult mai clar ţinta. În debutul reprizei a doua, maghiarul s-a accidentat la mîna stîngă şi a abandonat, nemaiputînd continua. Juratoni va lupta astfel pentru aur, azi, de la ora 14:00, finalele CE de la Minsk putînd fi urmărite în direct pe GSP TV.

În finală, hunedoreanul îl va înfrunta pe irlandezul Jason Quigley. Britanicul a furnizat o mare surpriză în semifinale, învingîndu-l la puncte pe campionul mondial, ucraineanul Evghen Hitrov. Juratoni e mulţumit, deşi Quigley e un pugilist care se mişcă foarte bine în ring. Românul pierduse însă în faţa ucraineanului Hitrov în semifinalele CM 2011, de la Baku.

România nu a mai avut un campion european de 15 ani. Ultimul pugilist pentru care s-a cîntat imnul la Europene a fost Dorel Simion, tot la Minsk, în 1998. La ediţia următoare, la Tampere, în 2000, Bogdan Dobrescu şi Claudiu Rîşco au disputat finala, dar au coborît ringul învinşi. La ultimele şase ediţii, România nu a mai contat la aur, reuşind să cîştige doar medalii de bronz!

"Sperăm să redevenim ce am fost!"
Relu Auraş, antrenorul coordonator al României, cel de numele căruia se leagă multe din succesele boxului românesc, speră ca România să redevină din nou o forţă în boxul mondial. "Avem o echipă tînără, de mare perspectivă. În jurul lui Juratoni şi al lui Mihai Nistor putem clădi", a declarat Auraş.

Tehnicianul avertizează însă că finala de azi va fi una foarte grea. "Irlandezul e foarte tare, puternic, îi place bătaia. Juratoni are de partea lui viteza, tehnica. Nu trebuie să stea la bătaie. Meciul e deschis, dar sperăm să ne întoarcem cu aurul", a încheiat Auraş.

14 titluri europene a cucerit România la cele 29 de ediţii ale Campionatelor Europene

"Îmi doresc enorm să devin campion european. Mă simt bine, în formă, voi da totul în ring pentru a-mi îndeplini visul" (Bogdan Juratoni)

Citește și:

Nelu Varga a dezvăluit cine e noul președinte de la CFR Cluj: „Abia îl așteptăm în club”
Superliga
Nelu Varga a dezvăluit cine e noul președinte de la CFR Cluj: „Abia îl așteptăm în club”
S-a disputat ULTIMA partidă pe Stadionul Dinamo, iar fuziunea dintre FC și CS este extrem de aproape » Ionuț Popa a făcut marele anunț
Superliga
S-a disputat ULTIMA partidă pe Stadionul Dinamo, iar fuziunea dintre FC și CS este extrem de aproape » Ionuț Popa a făcut marele anunț
Adrian Mititelu, despre plecările vedetelor FCU» S-a înțeles cu CFR Cluj pentru transferurile lui Bauza și Baeten: „Am ajuns la o înțelegere!”
Superliga
Adrian Mititelu, despre plecările vedetelor FCU» S-a înțeles cu CFR Cluj pentru transferurile lui Bauza și Baeten: „Am ajuns la o înțelegere!”

„Te ridică sau te bagă în pământ” » Horațiu Moldovan a povestit cum a cucerit-o pe Aza Gabriela: „Prima noastră întâlnire a fost la asigurări”

Iubita unui jucător cu 400 de meciuri în Seria A i-a mărturisit Dilettei Leotta: „De asta dormim în camere separate”


Comentarii (50)
sorineldumitru
sorineldumitru  •  08 Iunie 2013, 21:58

Astazi s-a mai demonstrat odata ca la procedeul de arbitraj actual, rezultatele de la amatori nu au nicio valoare. Cred ca orice handicapat putea aprecia cine a castigat finala de azi, arbitrii delegati n-au putut.

nusu_d
nusu_d  •  08 Iunie 2013, 20:19
Postat de imperator pe 08 Iunie 2013, 19:39

Cordos la ce te referi ? Si de ce ti-ai pus Presedintele ?

Mihai Leu a fost campion mondial de juniori la amatori odata cu Vastag. Apoi si-a construit o cariera la amatori in Germania inainte de a trece la profesionism si a deveni campion mondial WBO, primul boxer roman campion mondial la pro. Leu un baiat modesc si cu mult bun simt. Ca nici el nu a intalnit crema categoriei sale din vremea aceea e adevarat, dar Mihai Leu s-a retras neinvins si macar nu s-a facut de ras ca Bute. Si oricum cand a cucerit titlul ne-a oferit un meci extraordinar cu Samaniego care era un boxer puternic.

imperator
imperator  •  08 Iunie 2013, 19:39
Postat de presedintele pe 08 Iunie 2013, 17:02

95% la aia din Germania sunt fabricati. Leu a fost un fel de Hernandez.

Cordos la ce te referi ? Si de ce ti-ai pus Presedintele ?

Vezi toate comentariile (50)
Comentează