SPORTURI  »  BOX  »  BOX

JoJo Dan după victoria cu Kevin Bizier: ”Am revenit mai puternic”

Articol de - Publicat duminica, 21 decembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 20 decembrie 2014 21:55

Ionuţ Ion, alias JoJo Dan, a devenit ieri challenger obligatoriu la titlul mondial IBF, la categoria semimijlocie, după ce a trecut la puncte de canadianul Kevin Bizier.

Ionuţ Ion, cunoscut în lumea boxului profesionist cu numele de ring JoJo Dan, ar putea deveni al cincilea român campion mondial la profesionism, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Adrian Diaconu şi Lucian Bute.

La 33 de ani, pugilistul care se pregăteşte de ani buni în Canada, a mai avut două tentative de a cîştiga titlul mondial, în versiunea WBC, dar a fost învins de fiecare dată de turcul Selcuk Aydin. Sînt singurele înfrîngeri ale lui Ionuţ în 36 de meciuri la profesionism.

Decizie-split cu Bizier
Pentru a deveni challenger obligatoriu la titlul mondial IBF, JoJo Dan l-a învins vineri noaptea, la Quebec, pe canadianul Kevin Bizier. A fost o decizie de 2-1 pentru român, aşa cum se întîmplase şi pe 30 noiembrie 2013! Doi dintre arbitri l-au dat învingător pe JoJo, 115-112 şi 114-113, iar unul singur i-a dat cîştig de cauză lui Bizier, 114-113.

"A fost un meci foarte greu, Kevin Bizier este un războinic. Ne-am luptat, am dat totul în ring pentru a cîştiga, cred că am controlat disputa în marea majoritate a timpului. Şi cred că am cîştigat-o. S-a schimbat mult faţă de primul meci, n-a luptat mai direct, s-a mişcat mult, m-a surprins cu acest lucru. Dar am revenit mai puternic", a declarat imediat după meci JoJo Dan.

Trimis la podea în runda a 7-a, românul şi-a păstrat încrederea. "El a fost mai disperat decît mine cînd m-a prins, şi-a folosit toată energia să mă trimită din nou la podea, dar nu a reuşit acest lucru. Mi-am păstrat calmul, m-am mişcat, ştiam că nu mă va mai surprinde dacă respect ceea ce am pregătit", a adăugat Ionuţ. El îl va întîlni pe campionul IBF Kell Brook într-un meci care va avea loc anul viitor.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
hristac
hristac  •  31 Decembrie 2014, 09:59

la limita ! mai mult nu poate !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează