SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE RĂMÎNE CAMPION MONDIAL

Lucian Bute a boxat accidentat din repriza a patra: ”Le mulţumesc românilor că s-au trezit să mă vadă”

Lucian Bute și-a păstrat titlul mondial IBF foto: reuters +6   FOTO
Lucian Bute și-a păstrat titlul mondial IBF foto: reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 06 noiembrie 2011 13:36

Lucian Bute şi-a păstrat titlul de campion mondial IBF la categoria supermijlocie. Românul şi-a apărat pentru a noua oară centura într-un meci pe care l-a cîştigat în faţa lui Glen Johnson, prin decizie unanimă: 119-109, 120-108 şi 120-108.

Click aici pentru VIDEO cu imagini din meciul lui Bute cu Johnson!

Lucian Bute şi-a păstrat titlul de campion mondial IBF la categoria supermijlocie. Românul şi-a apărat pentru a noua oară centura într-un meci pe care l-a cîştigat în faţa lui Glen Johnson, prin decizie unanimă: 119-109, 120-108 şi 120-108.

Click aici pentru VIDEO cu imagini din meciul lui Bute cu Johnson!

- Cum a fost meciul cu Glen Johnson? Unde a fost cheia-succesului?

-M-am pregătit foarte serios pentru acest meci. Îl cunoşteam bine pe adversar. Am avut o viteză foarte bună, mi-a intrat foarte bine lovitura de stînga. M-am mişcat foarte bine, sînt mulţumit de peformanţa mea. Este o etapă importantă în cariera mea.

-A reuşit să te surprindă jamaicanul cu ceva?

-Nu chiar. Johnson este un boxer agresiv, dar dacă îl obligi să dea înapoi, nu mai ştie să dea replică. Sînt într-o formă fizică extraordinară, iar acest lucru m-a ajutat foarte mult. Tactica a fost să mă mişc cît mai mult, pentru a nu-l lăsa pe Johnson să atace.

-Cum caracterizezi evoluţia pe care ai avut-o în acest meci?

-A fost un meci perfect, în care m-am descurcat foarte bine. Mi-am respectat planul şi asta a contat cel mai mult. Trebuie să ştiţi că nimeni nu a reuşit să-l învingă la o diferenţă atît de mare.  În repriza a patra m-am accidentat, însă am lăsat deoparte orice durere. Sper doar să nu fie ceva grav.

-S-a zvonit chiar că ar fi vorba de fractură.

-Spre să nu fie atît de grav. Însă chiar şi aşa am încercat să dau totul în meci

-Ce urmează acum pentru tine?

-Îmi doresc să mai boxez încă trei-patru ani. Vreau să îi înfrunt pe toţi de la categoria mea, să am adversari din ce în ce mai puternici. Îmi doresc meciul de unificare cu cîştigătorul SuperSix, voi fi prezent la finală şi apoi vom vedea cum decurg discuţiile. Sînt gata să lupt cu oricine.

Le mulţumesc românilor. Sînt convins că au fost foarte mulţi cei care s-au trezit în această dimineaţă pentru a vedea meciul. Asta contează foarte mult pentru mine. Merită orice sacrificiu, merită toată munca pe care am depus-o pentru aceste emoţii”, a mărturisit campionul mondial.

Vezi aici o galerie foto de la meci şi cum s-au desfăşurat ostilităţile pe parcursul celor 12 reprize!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (50)
alfar
alfar  •  06 Noiembrie 2011, 22:05

prima poza e sugestiva. o lupta intre titani. apoi lucian arata in urmatoarele clisee ca un star de la holywood. mare sportiv, mare management ce sustine. reteta de succes, care in romania mu se aplica pentru ca aici afacerile trebuie sa produca inzecit a doua zi dupa investitie. prin sprijin politico-mafiot. daca bute l-ar alunga de linga el pe rudel chiar ca a-si spune ca e cel putin egal cu marii campioni romani. go bute , go.

marius_rapidus
marius_rapidus  •  06 Noiembrie 2011, 19:31

In acest meci nici Bute nici Johnson nu au dat nici o stanga respectiv dreapta serioasa. Nici unul nu a avut nici un moment de dificultate reala iar Lucian a castigat clar dar fara glorie datorita mobilitatii si vitezei si mai ales a dreptei sale, cu care nu daduse nici un KO pana acuma. Nu stiu ce s-a intamplat in repriza a patra, ca amandoi s-au accidentat exact la bratele de forta. Deoarece s-au pregatit atata vreme impreuna e evident ca se cunosc mult prea bine ca sa se mai poata surprinde. Meciul a fost util pentru ca Lucian a putut testa noile dezvoltari ale stilului sau, care devine din ce in ce mai variat. Nu e rau!

laurentiu1996
laurentiu1996  •  06 Noiembrie 2011, 19:24

mandria Romaniei !!

Vezi toate comentariile (50)
Comentează