SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE-GLEN JOHNSON

GALERIE FOTO liveTEXT/ Victorie muncită » BUTE îşi PĂSTREAZĂ centura în faţa lui Johnson

Bute a reușit cîteva lovituri spectaculoase în fața lui Johnson foto: reuters +10   FOTO
Bute a reușit cîteva lovituri spectaculoase în fața lui Johnson foto: reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 06 noiembrie 2011 10:17

Lucian Bute şi Glen Johnson au boxat într-un meci în care românul şi- a pus în joc pentru a noua oară titlul mondial IBF la categoria supermijlocie.

Click aici pentru VIDEO cu imagini din meciul lui Bute cu Johnson!

Victorie clară a lui Lucian Bute. Chiar dacă nu a reuşit să facă KO, românul a fost dat învingător clar al meciului cu Glen Johnson. Românul şi-a apărat pentru a noua oară titlul mondial IBF. Cei trei arbitri au dat 119-109, 120-108 şi 120-108.

Vezi AICI primele declaraţii ale lui Lucian Bute după victoria cu Glen Johnson!

LIVETEXT

REPRIZA 12

Nici în ultimele minute, jamaicanul, aflat în dificultate, nu a reunţat. Lucian a lovit puternic, a încercat să-l pună în corzi pe Johnson, însă nu a reuşit să-l pună la pămînt pe Johnson. Victorie este decisă de cei trei arbitri-judecători.

REPRIZA 11

Nici de această dată Lucian nu reuşeşte să-l pună la podea pe adversar. Chiar dacă domină din punct de vedere tactic, dar şi fizic, loviturile sale nu reuşesc să-l doboare pe jamaicanul care rămîne periculos şi loveşte foarte des, în încercarea de a-l prinde pe picior greşit pe român.

REPRIZA 10

Deşi s-au scurs 10 reprize, meciul este spectaculos, ambii pugilişti fiind într-o formă fizică foarte bună. Lucian loveşte calculat, încearcă să-l surprindă de Johnson şi reuşeşte un croşeu puternic pe final.

REPRIZA 9

Seria bună a lui Lucian continuă, însă nici Johnson nu se lasă mai prejos. Românul îl domină pe jamaican, reuşeşte două lovituri la corp foarte puternice şi se mişcă foarte rapid.

REPRIZA 8

Lucian Bute e în avantaj, se află la conducerea meciului. Românul loveşte din ce în ce mai bine şi îi pune probleme serioase jamaicanului care nu se mai poate apăra aşa cum trebuie.

REPRIZA 7

O prima repriză în care cei doi pugilişiti au lăsat deoparte apărarea şi au atacat în continuu. Atît Lucian, cît şi Glen au reuşit o serie de lovituri spectaculoase. Românul l-a trimis în corzi pe jamaican, însă acesta a reuşit să se apere foarte bine.

REPRIZA 6

Lupta dintre cei doi se intensifică. Ambii pugilişti atacă din ce în ce mai mult, cu un plus pentru Johnson. Nici Bute nu se lasă mai prejos şi încearcă să contraatace cu lovitura de stînga care l-a făcut celebru.

REPRIZA 5

În cea de-a cincea repriză, Glen Johnson îşi continuă seria bună a loviturilor. Jamaicanul se mişcă din ce în ce mai mult în ring şi reuşeşte să-i pună probleme românului care se vede obligat să aştepte şi să se apere cît mai bine.

REPRIZA 4

Lucian preia conducerea meciului şi e cel care are iniţiativa. Chiar dacă jamaicanului i-au intrat cîteva lovituri, românul nu a avut nici o problemă în a le contacara. După trei reprize în care românul a fost dat cîştigător (cu 10-9, de fiecare dată), cea de-a patra rundă i-a aparţinut lui Johnson, potrivit analizei făcute pe moment.

REPRIZA 3

Cei doi pugilişti atacă din ce în ce mai mult. Lucian se mişcă mult mai bineşi reuşeşte o prima lovitură de stînga puternică, la cap. Românul se apără foarte bine şi reuşeşte să mai lovească de două ori în corpul adversarului.

REPRIZA 2

Glen Johnson se mişcă din ce în ce mai rapid în ring şi începe să lovească precis. Românul reuşeşte să se apere datorită vitezei de reacţie favorabile cu ajutorul căreia anticipează dinainte loviturile jamaicanului şi rămîne în poziţia de atac.

REPRIZA 1

Meciul a început cu mişcări de tatonare din partea ambilor pugilişti. Cu o viteză de reacţie în plus, Lucian Bute a reuşit să-l lovească de cîteva ori pe jamaican şi, în acelaşi timp, a contrat atacurile venite de la acesta.  Spre final, românul deja l-a dus în corzi pe jamaican, punîndu-l în imposbilitatea de a se apăra.

A început partida!

UPDATE 03:47// Cei doi pugilişti au intrat în ring, fac ultimele mişcări de încălzire, în timp ce announcer-ul le face prezentările. În momentul anunţării numelui lui Lucian Bute, toată sala a explodat.

UPDATE 03:40// După o intrare mai puţin entuziasmantă a lui Glen Johnson, Lucian Bute a avut parte de un adevărat spectacol la prezentare. Românul a fost primit ca un adevărat campion, sub uralele celor 15.000 de spectatori prezenţi în sala din Quebec.

UPDATE 03:37// Programul galei a fost modificat, iar cele două meciuri care ar fi trebuit să se dispute înaintea confruntării Bute-Johnson au fost anulate.

Cu aproximativ 40 de minute înainte de ora stabilită pentru intrarea în ring a celor doi pugilişti, în Pepsi Coliseum au fost arătate imagini cu Lucian Bute din vestiar. Împreună cu cei din staff şi sub uralele publicului, românul punea la punct ultimele detalii înaintea debutului marii bătălii.

AVANCRONICĂ

După patru ani în care şi-a apărat cu succes centura mondială în faţa unor boxeri mai mult sau mai puţin redutabili, Lucian Bute se află în faţa celei mai mari provocări a carierei. ”Este cel mai puternic adversar pe care l-am avut pînă acum. Glen Johnson a văzut tot ce se putea în boxul profesionist. A boxat cu cei mai buni, i-a înfruntat pe Tarver, Jones şi Dawson, la începutul carierei a luptat şi cu Bernard Hopkins şi a lăsat o impresie foarte bună. Pot spune că este adversarul cu cea mai mare credibilitate. CV-ul său spune foarte multe despre el. Este un pas mare pentru mine în direcţia bună”, a declarat Lucian Bute.

Vezi AICI clipul de prezentare a duelului dintre Lucian Bute şi Glen Johnson!

1.08 este cota pentru o victorie a lui Lucian Bute, în timp ce Johnson are cota 7

Deşi este trecut de prima tinereţe, la 42 de ani, Glen Johnson are un palmares impresionant realizat de-a lungul celor 18 ani pe care i-a adunat de cînd a intrat în boxul profesionist. Un pugilist jamaican care a urcat în ring de 68 de ori la trei categorii, de 13 ori cu titluri mondiale pe masă.

"Sînt mîndru de cariera mea. Cînd am început nu mă cunoştea nimeni, nimeni nu credea că am talent pentru acest sport. Am fost nevoit să-mi demonstrez valoarea. A trebuit să mă bat, să accept meciuri dificile în situaţii dificile, în oraşe străine. Am acceptat lupte pe care alţii le-ar fi refuzat imediat. A fost singurul mijloc prin care mi-am creat un nume", a explicat boxerul de 42 de ani, primul care a reuşit să-l învingă prin knock-out pe Roy Jones jr şi care l-a doborît şi pe Antonio Tarver.

51-15-2 (35 KO) este  palmaresul lui Glen Johnson la profesionism

Meciul vieţii

Chiar dacă are semnificaţii diferite, confruntarea dintre cei doi pugilişti are o importanţă covîrşitoare pentru viitorul lor.  Glen Johnson este conştient că meciul cu Bute este crucial pentru soarta lui: ”Cariera mea începe după acest meci. Voi deveni campion mondial. Va fi război. Am trăit o mare decepţie la ultima înfrîngere, cu Carl Froch. Nu mai am de gînd să o retrăiesc. Toată cariera am fost considerat un pugilist neglijent. Nu mă deranjează să mi se mai spună încă o dată aşa. Totuşi am o carieră frumoasă pentru un neglijent, nu e aşa?”, a explicat cel supranumit ”Gentleman”, care în iunie 2011 a fost învins, în semifinalele SuperSix, de Carl Froch.

De cealaltă parte, Lucian Bute este conştient că are nevoie de o victorie clară pentru a-şi putea ridica nivelul de credibilitate şi pentru a-şi deschide calea pentru un meci cu cîştigătorul SuperSix: ”Cînd se va auzi gongul, va fi război. Este viitorul meu în joc”, a spus campionul mondial.

LUCIAN BUTE
Născut la Pechea (Galaţi), pe 28 februarie 1980
Rezidenţă: Montreal (Canada)
Vîrsta: 31 de ani
Greutate: 76 kg
Poreclă: Mister KO
Antrenor: Stephan Larouche
Palmares: 29-0-0 (24 KO)

GLEN JOHNSON
Născut la Clarendon (Jamaica), pe 2 ianuarie 1969
Rezidenţă: Miami (SUA)
Vîrstă: 42 de ani
Greutate: 76 kg
Poreclă: Road Warrior, Gentleman
Antrenor: Orlando Culellar
Palmares: 51-15-2 (35 KO)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (122)
strungarul
strungarul  •  03 Decembrie 2011, 14:39

Stiati ca Bute va boxa cu tatal lui GLEN JOHNSON,pentru unificarea centurilor.Un meci extraordinar din toate punctele de vedere,ce nu trebuie pierdut.

rossi46_01
rossi46_01  •  06 Noiembrie 2011, 10:56

Situatia sta cam asa: Doroftei face reclama la Actimel, prostia aia cu campionii... Bute a mai virat doua milioane in cont. Va mai mirati ca e plin de spume cand vine vorba de Bute? Traim intr-o lume perversa si rea, cum spune maneaua aia. daca n-am dormit toata noaptea pentru Bute, asta spune mult pentru mine. 16.000 de locuri vandute in 75 de minute spune iarasi mult. Cui nu-i convine, ia o gura de Actimel si merge mai departe.

totdd
totdd  •  06 Noiembrie 2011, 10:29
Postat de lupul46 pe 06 Noiembrie 2011, 10:27

Natie de spurcati ce suntem!!! In primul rand ca "batranelul" se pare ca nu a fost adus ca oaia pentru taiere si l-a supus pe Bute la un efort fizic fantastic. In al doilea rand, toti campionii au meciuri mai mult sau mai putin dificile...In loc sa ne mandrim cu performanta acestui om si sa ii lasam pe cei care saliveaza la acest titlu sa fabrice critici, tocmai noi romanii suntem primii care sarim sa-i dam in cap. Bine a facut ca a plecat din tara si imi pare bine ca in dreptul numelui de Bute figura ca tara Canada. Noi nu il meritam. Tot ce a facut tara asta pentru el a fost sa-l conteste!

treaba e ca ne-am saturat sa fim luati de prosti.unii dintre noi deschid ochii si citesc printre randuri.repet,felicitari lucian pt victorie...dar atat

Vezi toate comentariile (122)
Comentează