SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE

Lucian Bute recunoaşte că problemele din box sînt de ordin mental: “Trebuie să trec pe la psiholog!”

Articol de - Publicat vineri, 14 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 14 februarie 2014 00:04

"Înainte de meciul cu Froch, dădeam cîte 80 de pumni pe repriză. Acum dau 15. În subconştientul meu s-a întîmplat ceva", a spus Bute ieri, la o zi după revenirea în ţară.

Au trecut trei săptămîni de la meciul pierdut de Lucian Bute în faţa canadianului Jean Pascal, la Montreal. A fost al doilea meci pe care fostul campion mondial IBF îl pierdea în cariera sa de profesionist.

Miercuri, Lucian Bute a venit acasă, în România, iar ieri a încercat să dezlege cîteva din necunoscutele ivite imediat după disputa din 18 ianuarie.

1. "Nu ştiu nici acum ce s-a întîmlat!"
Lucian Bute a declarat că nu a tras concluzii concrete după înfrîngerea contra lui Pascal. "Sînt încă în etapa autoevaluării. Cînd o să ştiu care au fost cauzele prestaţiei mele, o să le anunţ", a spus Bute.

Gălăţeanul recunoaşte însă că sînt probleme de ordin psihic. "După meciul cu Froch, cînd am luat o grămadă de pumni, am crezut că pot să trec singur peste acele momente. Sînt orgolios, încăpăţînat, şi am spus că nu am nevoie de psiholog. A venit apoi meciul cu Gracev, am avut probleme pe final, dar am pus totul pe faptul că partida venise prea repede. Înainte de disputa cu Pascal, am lucrat un timp scurt şi cu un psiholog. E clar că mai trebuie să lucrez la psihic".

Pugilistul a adăugat. "Nu e treaba de teamă, de frică. Poate în subconştient s-a creat o aşa-zisă teamă, precauţie. «Creierul parcă îmi spune, fii precaut, fii atent să nu mai iei pumni!» Înainte, la meciurile mele, dădeam 80 de pumni pe repriză. Acum dau 15. E clar că e o problemă. Şi nu voi reveni în ring pînă nu o voi rezolva. Am încredere, cred că pot, că fizic sînt bine. Dacă simt că nu mai pot, mă voi retrage. Am o viaţă în faţă şi nu vreau să o pun în pricol", a declarat Bute.

2. Cine ar vrea acum revanşa?
Românul a spus că revanşa cu Jean Pascal e stipulată în contract, dar "cine îşi doreşte acum un asemenea meci? Nu ar interesa pe nimeni! Trebuie să arăt mai întîi o schimbare, să dovedesc că pot, să arăt în ring la fel ca în perioada în care eram campion mondial. Cred că va fi nevoie să mai fac şi un meci înainte."

3. Nu-l schimbă pe Larouche
Lucian a dezlegat şi misterul vizavi de antrenorul său, Stephane Larouche, pe care mulţi îl consideră vinovat. "Cu Larouche am ieşit campion mondial, cu el mi-am apărat de zece ori titlul mondial. Lucrăm în echipă, vina e a echipei şi a mea implicit. Sîntem prieteni înainte de toate, iar el mi-a spus clar. Dacă vreau să lucrez cu altcineva, dacă vreau să cooptez pe altcineva în staff, o pot face! O să încerc însă, înainte de toate, să înţeleg ce s-a întîmplat. Şi apoi voi lua o decizie. Şi în timpul meciului cu Pascal el îmi spunea să atac, să dau din braţe, dar la mine era blocajul! El nu poate urca în ring în locul meu", a spus Bute.

"Meci revanşă cu Froch? Păi nu l-am bătut pe Pascal, care a fost învins pe Froch, de ce să mă gîndesc la englez? Trebuie să fiu corect, nu să spun că «da, domnule, îl bat şi-l fac!»" (Lucian Bute)

"Pot să boxez şi la supermijlocie, şi la semigrea, nu am nici o problemă cu cîntarul. Unde se vor ivi cele mai bune oportunităţi, acolo voi urca în ring" (Lucian Bute)

"În 2014 îmi doream să fac trei meciuri, dar nu cred că pot urca în ring mai devreme de toamnă. În nici un caz nu o voi face în mai, iunie" (Lucian Bute)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
brancusi
brancusi  •  14 Februarie 2014, 18:01

Soc in lumea boxului!J.P. Mendy a declarat acum 2 ore pe Cartoon Network ca Bute a castigat cu o lovitura norocoasa in fata lui si cere insistent revansa.Lucian a reactionat imediat pe Boomerang, acceptand provocarea si imediat impresarii celor doi,moderati de celebrul Horia Scrofulovici Etno,au stabilit detaliile meciului.Acesta se va desfasura in foisorul din Cismigiu si va avea ca miza "Leather Belt Benvenutti"

nusu_d
nusu_d  •  14 Februarie 2014, 15:14

BUTE LASA-NEEEEEE!!!!!!! tu nu esti boxer!

brancusi
brancusi  •  14 Februarie 2014, 15:13
Postat de brancusi pe 14 Februarie 2014, 15:12

Deh,mai Luciane,daca te gandeai corect ca-ti trebuie un staff adevarat(psihologul pe care acum il cauti,antrenorul la care acum te gandesti daca nu cumva e limitat,desi el e prost ca gardul,sparring-uri adevarate care sa te fi calit si sa-ti fi dat dimensiunea nivelului tau real),nu spun ca il bateai pe d-alde Froch,dar sigur nu te termina ala intr-un asemenea hal umilitor.

sparring-uri si meciuri

Vezi toate comentariile (8)
Comentează