SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE - EDISON MIRANDA

Lucian Bute s-a antrenat două luni la Miami pentru meciul cu Edison Miranda!

Lucian Bute, Bute
Lucian Bute, Bute

Articol de - Publicat joi, 15 aprilie 2010 00:00

Lucian Bute a pregătit meciul cu Edison Miranda pe plajele însorite din Statele Unite şi a petrecut sărbătorile de Paşte la Hollywood

Sîmbătă dimineaţa în România, vineri seara la Montreal, Lucian Bute îşi pune pentru a cincea oară în joc centura de campion mondial IBF. Românul e la al 26-lea meci la profesionism, neavînd nici o înfrîngere pînă acum. Adversarul românului va fi columbianul Edison Miranda, un pugilist extrem de experimentat, recunoscut pentru forţa sa din ring.

"E un pugilist foarte puternic, un puncher adevărat. Tot timpul atacă şi trebuie să fii atent. Dintr-un punct te poate pune la pămînt", a declarat Bute. "E cu gura mare, mi-a spus mie să fac poze cu centura! Bla-bla! Lasă că o să vadă el, o să alerge după mine prin ring pînă scoate limba", a adăugat Lucian.

125 de reprize de sparring cu Berrio şi Griffin

Lucian Bute s-a antrenat două luni la Miami. "Ca şi la meciul cu Andrade, m-am pregătit la Miami, am stat în aceeaşi casă, am făcut acelaşi program. Antrenamente peste antrenamente, apoi plajă şi refacere cu apă sărată, în Ocean", a dezvăluit Lucian programul. "E mult mai bine ca la Montreal. Acolo, la Miami, nu te cunoaşte nimeni, nu te deranjează nimeni. Sînt doar eu cu antrenorul Stephane Larouche şi preparatorul fizic Andre Kuleczka ".

Lucian a avut cu el şi doi parteneri de sparring: columbianul Alejandro Berrio, cel căruia i-a luat titlul mondial IBF în 2007, şi americanul Rendy Griffin. "Am făcut cu ei cam 125 de reprize. Îl luam pe unul patru-cinci reprize, apoi pe celălalt alte patru-cinci. Griffin e mai mult pe stilul lui Miranda, puternic şi bun încasator", a declarat Bute.

Trei kilograme de slăbit
Cu doar două zile înainte de cîntarul oficial, Lucian Bute mai are de dat jos trei kilograme ca să intre în categorie. "Sînt în grafic. Nutriţionista mi-a făcut un program şi nu am nici o emoţie. E perioada cea mai grea pentru noi, boxerii, nu mîncăm mai nimic, dar nu ne obligă nimeni să facem asta. Cînd la finalul meciului arbitrul îţi ridică braţul şi centura e pe umărul tău, uiţi de tot şi de toate", a mărturisit Bute.

"Vreau un meci în România!"
Lucian Bute visează ca în această toamnă să boxeze un meci şi în România. "Mi-ar plăcea foarte mult să boxez în faţa românilor mei. Pe stadion, în faţa a 20.000 de suporteri, ar fi ceva de vis", spune Bute. Lucian ar putea în această toamnă să boxeze şi pentru unificarea titlurilor IBF şi WBO. Robert Stiglitz, neamţul care deţine titlul WBO, a refuzat prima ofertă făcută de Inter box. Canadienii îi vor mai face o ofertă şi sper să accepte ca în toamnă să boxez pentru unificare", a încheiat Bute.

Paştele la Hollywood
Sărbătorile Pascale l-au prins pe Lucian Bute în Statele Unite. "Am fost la Hollywood într-o biserică românească. M-am simţit ca acasă. Preotul de acolo m-a cunoscut şi după slujbă m-a invitat la masă. Am mîncat drob, ouă roşii, miel, bine cîte ceva din fiecare. Mi-a dat mîncare şi la pachet ca să le dau şi antrenorului şi preparatorului. A fost bine, mi-a mai trecut dorul de casă", a subliniat Bute.

Nu se televizează
Meciul lui Lucian Bute cu Edison Miranda are şanse mici de a fi văzut şi în România. HBO, televiziunea care deţine drepturile TV, a cerut 150.000 de dolari televiziunilor din România, dar nici una nu s-a arătat interesată. "Mai e o şansă ca domnul Emanoil Savin, primarul din Buşteni, să găsească dînsul suma la prietenii dumnealui. Aşa s-a întîmplat şi la meciul trecut. E păcat că meciul nu se va vedea, îmi pare rău, dar eu nu am ce face", a spus Bute.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (13)
aurul
aurul  •  17 Aprilie 2010, 16:46

MULTA BAFTA TOATA PECHEA E CU SUFLETUL LANGA TINE ,TREBUIE SA CASTIGI PENTRU NOI TOTI ,PENTRU ROMANII CARE NU DORM SAMBATA NOAPTEA. AUR CU TOATA STIMA DE LA PECHEA!!!!!!!!!!!!!

 •  17 Aprilie 2010, 13:45

MARIN URSESCU sa ti fie rusine! Nici nu stii cind e meciul !!!

 •  17 Aprilie 2010, 13:42

Meciul e doar duminica?! Dar cine a scris articolul asta? Marin Ursescu !!! RUSINE !!!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează