SPORTURI  »  BOX  »  TURNEUL PREOLIMPIC

Mai rău nu se poate! Pugiliștii români au fost eliminați în masă la turneul preolimpic din Samsun

Bogdan Juratoni trebuie să rămână în priză toată vara pentru a mai spera la Rio // FOTO Alex Nicodim
Bogdan Juratoni trebuie să rămână în priză toată vara pentru a mai spera la Rio // FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 15 aprilie 2016 00:00

România a participat cu 11 pugiliști la turneul de la Samsun, dar 10 au pierdut în primul tur și ultimul în cel secund.

Opt boxeri și trei pugiliste din România au participat la primul turneu preolimpic, găzduit în aceste zile de Samsun (Turcia), exclusiv pentru sportivii din Europa. Ca să ajungă la Jocurile Olimpice de la Rio, "tricolorii" ar fi trebuit să termine între primii trei, la fiecare categorie, iar fetele să joace finala!

Dintre români însă, doar unul a reușit să treacă de turul inaugural! E vorba de Bogdan Juratoni (categoria 75 kg), cel care a fost prezent și la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012. Favorit 4 al categoriei sale, Juratoni a trecut la puncte, 3-0, de cehul Vit Kral, dar apoi a fost declarat învins, decizie 2-1, de englezul Antony Fowler. În rest, românii nici nu au contat!

Pentru  Florina Radu (75 kg), Cristina Cosma (60 kg) și Lăcrămioara Perijoc (51 kg), turneul de la Samsun a fost singura șansă de a merge în Brazilia. O șansă ratată!

Încă o speranță

România are în momentul de față un singur pugilist calificat: supergreul Mihai Nistor. Pentru ceilalți opt boxeri, mai există o șansă. E vorba de al doilea turneu preolimpic, care se va disputa între 14 și 26 iunie, la Baku (Azerbaidjan).

Atunci se pun la bătaie cinci locuri pentru fiecare categorie, dar vor veni sportivi din întreaga lume. În plus, pentru boxerii profesioniști va mai exista câte un loc, într-un turneu a cărui locație nu a fost anunțată încă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează