SPORTURI  »  BOX  »  JOCURILE OLIMPICE

Mihai Nistor, supergreul României, e primul pugilist care a obținut calificarea la JO 2016: ”Visez la o medalie la Rio!”

Mihai Nistor e antrenat de Relu Auraș (dreapta) și de Abalim Ferodin (stînga) Foto: stiintamunicipal.ro
Mihai Nistor e antrenat de Relu Auraș (dreapta) și de Abalim Ferodin (stînga) Foto: stiintamunicipal.ro

Articol de - Publicat vineri, 31 iulie 2015 00:00

Boxerul de la Bacău va participa în acest an la Europene, Mondiale, dar are și meciul cu neamțul Erik Pfeifer pentru titlul de campion APB

Pe 24 iulie, la Marrakech (Maroc), supergreul Mihai Nistor l-a învins la puncte pe reprezentantul gazdelor, Mohammed Arjaoui, și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Partida a avut loc în APB, divizia profesionistă a forului amator, AIBA.

Băcăuanul e foarte fericit după acest succes și spune că e gata să facă totul pentru a urca pe podium la Olimpiadă. "Am făcut mari sacrificii să ajung aici. Mai întîi, m-am pregătit două luni pentru azerul Magomedrasul Medjidov. Acesta însă s-a accidentat și cu o săptămînă înainte am aflat că lupt cu marocanul. Altă tactică, alte antrenamente. Mi-era teamă că nu am timp să mă pun la punct", a povestit Mihai. După partidă, a avut emoții la decizie. "Știam că am cîștigat disputa, dar în box e posibil orice. Cînd arbitrul mi-a ridicat brațul, simțeam că plutesc", a adăugat Nistor.

Șicane de la marocani

Antrenorul său, Relu Auraș, a povestit și condițiile în care s-a antrenat Nistor. "Ne-am antrenat la 50 de grade Celsius. Ceva inuman! Marocanii ne-au făcut apoi tot felul de șicane, ne stingeau lumina în sală, ne mutau dintr-un loc în altul. Mîncarea nu a fost nici ea adecvată, dar cînd îți dorești ceva cu adevărat, treci peste toate", a spus Auraș.

Trei reprize, zece și iar trei

Nistor va participa luna viitoare la Europenele de la Sofia (Bulgaria), apoi în luna septembrie va avea meciul cu neamțul Erik Pfeifer, pentru titlul APB. Iar apoi în octombrie, vin Mondialele de amatori de la Doha (Qatar). "Va fi foarte greu pentru mine. Pînă acum am boxat în AIBA Pro Boxing meciuri de 8 reprize. La antrenamente făceam cîte 16. La amatori, vor fi trei reprize doar de trei minute. Va fi total diferit. Sincer, eu mă încălzesc mai greu, sînt ca un motor disel, dar va trebui să mă adaptez repede", a declarat pugilistul.

45.000 de euro la victorie

Mihai Nistor îl va înfrunta pe germanul Pfeifer într-o dispută de 10 reprize a cîte 3 minute fiecare. "E principalul obiectiv pentru noi. Vor fi puși la bătaie 45.000 de euro. Sigur, nu punem banii pe primul loc, dar ar aduce o stabilitate financiară sportivului. Apoi, vom avea timp să ne axăm pe Olimpiadă", a declarat Auraș. "Iau competițiile pe rînd. Mai întîi Europenele, apoi Mondialele. Sigur că ținta mea va fi Olimpiada și-mi doresc enorm să urc pe podium acolo", a spus și Nistor.

"La noi, la supergrea, knock-out-ul plutește în aer în fiecare moment. Doar o clipă de neatenție și te duci la culcare imediat!"
Mihai Nistor, categoria plus 91 kg

"Dacă nu era antrenorul Relu Auraș, nu mă calificam niciodată. El s-a zbătut, el a făcut rost de bani. Federația m-a ajutat subțirel, de vară cum se spune. Nici măcar nu m-au sunat să mă felicite!"
Mihai Nistor, categoria plus 91 kg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează