SPORTURI  »  BOX  »  DEZVĂLUIRE

Au crezut că glumește » Mike Tyson i-a lăsat mască! Cine e boxerul surpriză pe care l-a avut idol: „Necioplit și rău, exact ca mine”

Mike Tyson (stânga), alături de Roberto Duran (dreapta). Foto: Imago +6   FOTO
Mike Tyson (stânga), alături de Roberto Duran (dreapta). Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 13 februarie 2024 19:38 / Actualizat marti, 13 februarie 2024 20:26

Mike Tyson, 57 de ani, unul dintre cei mai mari boxeri din istorie, a avut un model surpriză de-a lungul carierei sale la profesioniști. Deși și-a manifestat în mai multe rânduri admirația pentru legendarul Muhammad Ali, „Iron Mike” a surprins când și-a numit idolul: Roberto Duran (72 de ani).

Mike Tyson e unul dintre cei mai controversați sportivi din istorie. Un luptător incredibil în ring, un personaj problematic în afara lui. A fost primul campion mondial de necontestat la categoria grea în era celor 3 mari centuri, WBA, WBC și IBF, pe care le-a apărat de 6 ori între 1987 și 1990. Are 50 de victorii victorii la profesioniști, 44 prin KO, multe încheiate chiar în prima rundă!

Roberto Duran, idolul boxerului Mike Tyson

Deși lumea boxului se aștepta ca „Iron Mike” să-l numeasă pe Muhammad Ali drept idolul său, mai ales că l-a lăudat în multe rânduri de-a lungul carierei, Sport Bible a publicat imagini din 1989 cu Tyson, din cadrul emisiunii The Arsenio Hall Show, unde, de față cu Ali, a dezvăluit cine e pugilistul care pe care l-a admirat: Roberto Duran.

+2 FOTO

A fost un luptător de stradă. Era exact ca mine, necioplit și rău. L-am respectat și venerat pe Ali, dar el era foarte înalt, foarte frumos. Eu eram scund și nu foarte frumos, nu arătam bine. El vorbea foarte articulat, eu eram sâsâit.

Ali era un băiat din clasa de mijloc. Avea o mamă și un tată care aveau slujbe. Părinții mei erau în industria sexului. Mama lui Roberto Duran era și ea pe acolo. Mă puteam regăsi în situația lui, așa că am simțit că nu trebuie să mă schimb, nu trebuie să învăț să fiu politicos, să fiu drăguț. Dacă el poate fi acceptat și venerat, atunci și eu pot”, și-a explicat Tyson alegerea.

Cine e Roberto Duran

Au crezut că glumește » Mike Tyson i-a lăsat mască! Cine e boxerul surpriză pe care l-a avut idol: „Necioplit și rău, exact ca mine”
Roberto Duran. Foto: Imago
  • 72 de ani;
  • născut în El Chorrillo, Panama;
  • poreclit Manos de Piedra (Mâini de piatră), Rocky și El Cholo;
  • campion mondial la 4 categorii diferite: ușoară, mijlocie mică, semimijlocie și mijlocie;
  • campion mondial de necontestat la categoria ușoară în 1978-1979;
  • a obținut 103 victorii (70 prin KO) în 119 meciuri;
  • al doilea boxer după Jack Johnson care a luptat în 5 decenii diferite;
  • și-a început carira în 1968, la 16 ani și 252 de zile, și s-a retras în 2001, având 50 de ani și 15 zile la ultimul meci.

Muhammad Ali: „Mike Tyson, un campion adevărat”

Tot la The Arsenio Hall Show, Ali, campion mondial de necontestat la categoria grea în 3 rânduri, 1964, 1967 și 1974-1978, a fost întrebat cine ar fi câștigat un meci între el și Mike Tyson:

Eu nu eram așa puternic. Eram rapid, dar dacă mă lovea... (n.r. - se lasă pe spate pe canapea ca și cum ar fi fost făcut KO). El e modest, umil și simpatic, dar omul ăsta e uriaș. Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă reușea să mă lovească.

Tyson nu era foarte convins că l-ar fi putut învinge: „Știu că sunt foarte bun, dar pot să spun doar că, în situația asta, toate capetele trebuie să se plece, iar fiecare limbă trebuie să spună: Ali este cel mai bun din istorie! L-am văzut în ring cu adevărați «criminali». Încasa loviturile lor fără probleme, asta îl face un campion adevărat”.

Citește mai multe știri din box:

„Am nimerit într-o cloacă” » Leonard Doroftei a oferit detalii uluitoare: „A doua zi eram pe afișe electorale”
INTERVIU
„Am nimerit într-o cloacă” » Leonard Doroftei a oferit detalii uluitoare: „A doua zi eram pe afișe electorale”
Oleksandr Usyk și Tyson Fury au bătut din nou palma! Când va avea loc meciul + Daune uriașe dacă partida se amână din nou
USYK VS. FURY
Oleksandr Usyk și Tyson Fury au bătut din nou palma! Când va avea loc meciul + Daune uriașe dacă partida se amână din nou

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează