SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Obreja a găsit reţeta succesului: Profit sigur cu bani publici!

Rudel Obreja a fost întotdeauna alături de Lucian Bute şi l-a susţinut la fiecare meci
Rudel Obreja a fost întotdeauna alături de Lucian Bute şi l-a susţinut la fiecare meci

Articol de - Publicat miercuri, 08 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2011 10:22

Rudel Obreja este unicul acţionar al Europlus Computers SRL, firma care va promova meciul Bute-Mendy.

În lume, organizarea unei gale de box profesionist este o afacere pur privată, cu profituri atractive pentru promotori. În România, gala "Campion pentru România", din 9 iulie, în care Lucian Bute îşi va pune în joc pentru a 7-a oară centura de campion mondial, se pregăteşte să devină tot o afacere privată, dar cu bani publici. Fiindcă meciul de la Romexpo va fi promovat de către firma Europlus Computers SRL, al cărui unic acţionar este Rudel Obreja, preşedintele FR Box.

Pînă la marele eveniment a mai rămas fix o lună. În aprilie, Rudel Obreja, preşedintele FR Box, a anunţat că pentru organizarea acestui eveniment are nevoie de un buget de cel puţin 4 milioane de euro, din care trebuie asigurată inclusiv bursa lui Lucian Bute, care la ultimul meci a fost de două milioane. Primul ajutor a venit din partea Elenei Udrea. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a semnat un parteneriat cu pugilistul de promovare a turismul românesc şi este interesat ca în cadrul galei de la Bucureşti să promoveze brandul de turism al României prin achiziţionarea unui pachet de publicitate. Acelaşi lucru l-a făcut şi pe 20 martie, la ultimul meci al lui Bute din Canada, cînd a alocat 75.000 de euro.

Următoarele sponsorizări au apărut tot din sectorul de stat. După ce Rudel a trimis solicitări în acest sens la mai multe companii de stat, trei i-au şi dat un răspuns pozitiv. Transelectrica va sponsoriza cu 150.000 de lei (40.000 euro), Transgazul va oferi 400.000 de lei (100.000 de euro), iar Hidroelectrica va veni cu 600.000 de lei (150.000 de euro).

Gală cu pretenţii
Evenimentul de la Bucureşti le va oferi spectatorilor mai multe surprize. Cel mai cunoscut, dar şi cel mai scump ringannouncer din lume, Michael Buffer, va prezenta "Campion pentru România", în care Lucian Bute îşi va apara titlul mondial în faţa francezului Jean Paul Mendy. Buffer este cunoscut în toata lumea pentru celebra frază "Let's get ready to rumble!", pe care o rosteşte înaintea meciurilor. "A fost şi dorinţa ministrului Elena Udrea să avem în cadrul galei mai multe celebrităţi", a declarat Rudel Obreja.

60 de ţări spera Rudel Obreja în 28 mai că vor transmite meciul Bute-Mendy. Ieri, preşedintele FRB a vorbit de 20 de ţări

Rudel Obreja, preşedintele FR Box, a recunoscut că firma lui se va ocupa de promovarea galei lui Lucian Bute, dar susţine că nu va lua nici un ban din finanţarea publică.

- Domnule Obreja, cum se implică firma la care sînteţi acţionar majoritar în organizarea galei "Campion pentru România"?
- Firma mea se ocupă doar de contractele cu sportivii, de exclusivităţi şi de obţinerea licenţelor de promovare. Sînt lucruri pe care federaţia nu le poate realiza, ţinînd cont că este vorba despre o gală de box profesionist. În rest, nu există nici o altă implicare.

- De ce aţi apelat la companii de stat pentru a primi sponsorizări pentru eveniment?
- Am trimis din partea federaţiei un comunicat de presă atît companiilor cu capital de stat, cît şi celor cu capital privat prin care am cerut sprijin pentru organizarea galei. Nu este nimic greşit în asta. Dacă acele firme au acceptat să dea bani, este alegerea lor.

- Nu ar fi fost normal să apelaţi doar la fonduri ale companiilor private?
- De ce? Credeţi că alte competiţii se bazează doar pe sprijinul financiar venit de la privat? Am trimis solicitări, am primit şi răspunsuri, dar nu este nimic clar deocamdată. Mai sînt multe lucruri de aranjat, nu putem să vorbim de acum despre banii. Toate datele le veţi afla după gală.

- Unde vor ajunge banii de la firmele publice şi de la minister?
- Toţi banii se vor îndrepta spre federaţie şi spre cei care se ocupă de promovarea galei. Firma mea nu are nici o legătură, nu va primi nici un leu.

- Dar aţi spus că şi cei care promovează gala primesc bani. Nu se află şi firma dumneavoastră în această situaţie?
- Ba da, dar eu nu am nici un contract semnat legat de finanţarea publică a acestui eveniment. Nu o să iau nici un ban.

- Cine va televiza gala lui Bute?
- Încă nu am semnat nici un contract. Ne aflăm în discuţii cu mai multe posturi, dar nu am ajuns la nici o înţelegere. Oricum, sper ca evenimentul să fie transmis în peste 20 de ţări.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
ligax
ligax  •  08 Iunie 2011, 12:51

Reteta asta functioneaza de vreo 20 de ani asa ca Obreja nu a descoperit...roata...

mosh_vishiniu
mosh_vishiniu  •  08 Iunie 2011, 10:00

banii.....scuze....din graba,nu am mai corectat!

mosh_vishiniu
mosh_vishiniu  •  08 Iunie 2011, 10:00

bani federatiei ar trebui cheltuiti pentru boxul amator,ca sunt bani publici.obreja incalca grosolan legea concurentei neloiale fiind si presedinte al frb si singurul actionar al firmei care are relatii de parteneriat cu frb.o tara corupta,un guvern corupt....si bascosul rade...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează