SPORTURI  »  BOX  »  SCANDAL

Obreja e încolţit să plece din fruntea FR Box!

Rudel Obreja
Rudel Obreja

Articol de - Publicat joi, 28 ianuarie 2010 00:00

Rudel Obreja a atacat conducerea Federaţiei Internaţionale de Box la Jocurile Olimpice de la Beijing.

A organizat în China o conferinţă de presă şi a demascat mişmaşurile făcute de oficialii AIBA în arbitraj pentru a favoriza unele naţiuni! A fost imediat suspendat doi ani. A făcut apel la Tribunalul Sportiv de la Lausanne, dar pedeapsa a rămas în vigoare. I s-a ridicat doar amenda de 15.000 de franci elveţieni.

Preşedintele Federaţiei Române de Box a fost pîrît apoi la forul internaţional de arbitra Viorica Oşan că a organizat la Iaşi, la finalele Cupei României, meciuri fără cască. Obreja s-a apărat. "Au fost doar meciuri demonstrative, în afara competiţiei". La AIBA însă, la Comisia de disciplină, martor a fost aceeaşi Viorica Oşan. Rudel Obreja a fost suspendat 11 ani pentru că, aflat în stare de suspendare, a organizat acele partide. "Am primit 11 ani, ca la criminali. E clar că cei de la AIBA vor să scape de mine. Dar nu voi ceda. Mă voi lupta cu ei", a declarat Obreja.

Acesta a dezvăluit că va trimite o scrisoare preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Jacques Rogge. "Vreau să-l atenţionez cine este acest Wu Ching-Kuo, preşedintele AIBA, care vrea să candideze la funcţia de vicepreşedinte al CIO. A instituit teroarea în cadrul federaţiei internaţionale de box, toate federaţiile care sînt împotriva lui le-a suspendat", a spus Obreja.

"Sînt atacat acum la mine în ţară de un grup organizat care vrea să mă schimbe din funcţia de preşedinte. Nu au avut şanse să mă schimbe şi au ajuns la AIBA ştiind că eu m-am certat cu forul internaţional. Am mai multă susţinere în afara ţării decît în România. Asta e aberant. Am fost singurul care a avut curajul să demaşte un sistem corupt şi  mi s-a dat în cap. Eu am luptat peste tot pentru boxul romanesc, nu am avut nici un beneficiu. Oameni pe care i-am sprijinit şi i-am ajutat precum Doroftei şi Titi Tudor îmi dau acum în cap", a adăugat Rudel Obreja.

Leonard Doroftei l-a propus deja pentru funcşia de preşedinte al FR Box pe Francisc Vaştag. De asemenea, Mihai Leu, fostul campion mondial WBO, e hotărît să candideze la funcţia de preşedinte. Rudel Obreja a fost ales în fruntea FR Box în 2007, iar mandatul său se va încheia în 2011.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (4)
 •  31 Ianuarie 2010, 12:20

Obreja a avut curaj sa spune ceea ce noi toti stim : ca se fura ca-n codru la box!dar, nu va lasati:dati-i la cap,ca sa nu mai vorbeasca!Si-apoi plangeti-va ca sunt nedreptati pe lumea asta,dar NIMENI NU FACE NIMIC!Si injurati-l pe net,la adapostul anonimatului! Sunteti barbati,bravo voua!De voi avem nevoie,nu de unu'ca Obreja...Sariti-i,tata,la gat,sa ne lase sa traim in mizeria noastra,de ce sa avem noi DEMNITATE?Ca doar nu meritam deloc!!! Macar,nu va mai plangeti...,acceptati-va soarta...

 •  28 Ianuarie 2010, 23:45

Are dreptate OBREJA pai in loc sa lasati omu in pace sa isi gaseasca dreptatea cu toate ca este foarte greu pentru ca se lupta cu AIBA voi va gasiti acum sa dati la cap.Daca la recurs are dreptate Obreja cu toate ca e foarte greu ce ziceti atunci eu sunt convins ca ce spune el an legatura cu ce sa intamplat acolo este adevarat.Voi care vreti schimbarea lui Obreja ati bagato la inaintare pe nevinovata aia OSAN VIORICA si iati dat o scrisorica pe care sa se semneze ia.

varza00
varza00  •  28 Ianuarie 2010, 15:46

Tipic romanesc. A organizat meciuri fara casca. Interzis de regulament. A facut conferinta de presa si a acuzat fara probe niste oficiali. Toti ceilalti sunt vinovati dar Obreja e lacrima. Penibil. Demisia !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează