SPORTURI  »  BOX  »  CONDAMNARE

Povestea lui Sorin Tănăsie » Ieri visa să ajungă campion mondial, azi la puşcărie

Sorin Tănăsie
Sorin Tănăsie

Articol de - Publicat vineri, 03 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 03 iunie 2011 11:48

Sorin Tănăsie visa să-i calce pe urme lui Lucian Bute şi să semneze un contract cu Interbox


Sorin "Pantera" Tănăsie (31 de ani) a fost considerat întotdeauna un boxer talentat, o mare speranţă a boxului românesc. Campion mondial de juniori, medaliat cu bronz la CE de seniori, din 2002, Tănăsie a trecut în 2004 la profesionism. Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box, a văzut în el un pugilist capabil să ajungă în topul mondial al categoriei cocoş. Şi-a căpătat supranumele de "Pantera" pentru agilitatea de care dădea dovadă în ring, dar şi pentru că era extrem de fioros cu adversarii. În primele 14 partide a cunoscut 13 victorii, iar un meci s-a încheiat la egalitate.

A ajuns campion european al categoriei după ce pe 28 septembrie 2007, la Valencia, l-a învins la puncte pe spaniolul Karim Quibir Lopez. Peste doar trei luni însă şi-a pierdut centura de campion, cunoscînd prima ţi ultima sa înfrîngere la profesionism. A fost făcut KO de belgianul Carmelo Ballone. După aceea a mai boxat doar în două partide, în 2008 ambele cîştigate.

A fost la un moment-dat în discuţii cu Interbox, clubul canadian la care sînt legitimaţi Lucian Bute şi Adrian Diaconu, dar negocierile nu au ajuns la un numitor comun.

Pe cît de talentat a fost ca boxer, pe atît de capricios a fost ca om Tănăsie. În plus, a fost mereu o persoană certată cu legea. A fost amendat pentru că a creat scandal şi s-a bătut cu jandarmii la un meci al Universităţii Craiova, Tănăsie fiind unul dintre şefii galeriei oltene, apoi i s-a deschis dosar penal în 2007 pentru distrugerea maşinii unui craiovean,dar şi port ilegal de cuţit. Joi după-amiază însă a fost încarcerat pentru că pe numele său exista un mandat de închisoare pe doi ani pentru conducere sub influenţa alcoolului.

CITEŞTE AICI MAI MULTE DESPRE CAZUL TĂNĂSIE!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
jemoi11
jemoi11  •  03 Iunie 2011, 12:48

Daca era un fotbalist de rahat se implicau imediat cluburile si-l scapau basma curata.Asa e boxer.Astia n-au relatii la politicieni dar daca era un mingicar prost se schimba problema

doze
doze  •  03 Iunie 2011, 11:33

poate 10 ani l-ar cuminti.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează