SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Presa canadiană, despre o eventuală revenire a lui Bute » Trupul e OK. Dar psihicul?

Lucian Bute a fost învins prin knockout de Carl Froch
Lucian Bute a fost învins prin knockout de Carl Froch

Articol de - Publicat marti, 29 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 29 mai 2012 16:10

Asta se întreabă presa canadiană despre o eventuală revenire a lui Lucian Bute.

Rejean Tremblay, specialistul în box de la Journal de Montreal, şi-a amintit de o discuţie avută cu Lucian Bute, pe cînd acesta se antrena în Florida, acum vreun an. Jurnalistul l-a întrebat pe pugilist dacă îşi imaginează cum ar putea trăi o înfrîngere, după atîţia ani de victorii. "Nu mi-e teamă. Am pierdut la amatori. Dacă se întîmplă, se întîmplă. Toţi campioni ajung să piardă un meci", a spus atunci Bute.

Duminică, după meci, Lucian a declarat: "Asta e situaţia, este tot ce am putut să fac în aceste condiţii. Am făcut greşeli mari şi mi le asum. Din puncte de vedere fizic, mă simt bine. Văd normal cu ochiul stîng şi în cîteva zile se va retrage şi umflătura. Totul va reveni la normal. Cel mai important este că nu mă doare capul şi că am dormit bine".

Canadienii sugerează însă că nu durerile fizice sînt cele care îi pun probleme lui Bute, ci moralul ar putea fi piatra de încercare. "Cred că Lucian Bute va trebui să înveţe să-şi găsească un alt tip de încredere în forţele proprii. Un gen de încredere care să îi aparţină numai lui, nu să vină de la cei din staff-ul său, care uneori îl sufocă", a scris Tremblay.

Jurnalistul consideră însă că antrenorul Stephan Larouche nu are toate soluţiile şi că Bute va trebui să facă singur pasul către maturizarea sportivă. Tremblay crede că Bute depinde prea multe de Team Bute, deşi aceasta l-a ajutat în trecut să cîştige atîtea meciuri.

"În ring, Bute este de unul singur. Trebuie să găsească forţa de a creşte, de a-şi modela caracterul. Pentru a-l învinge pe Carl Froch în meciul revanşă, Lucian Bute va trebui să-şi călească şi caracterul de om, de stăpîn al propriei sale fiinţe. Dacă Bute a învăţat ceva din lupta cu Froch, dacă nu este intimidat de noul campion, atunci vom vedea o luptă adevărată", a scris Journal de Montreal.

Froch: "Dacă pierdeam, mă retrăgeam!"
Carl Froch, noul deţinător al centurii IBF la categoria supermijlocie, a recunoscut în The Guardian că, dacă ar fi fost învins de Lucian Bute în lupta de sîmbătă seară, ar fi pus punct carierei sale. "Acum însă de-abia aştept să văd ce mă aşteaptă în viitor", a spus englezul.

"Pur şi simplu am ştiut că o să-l zdrobesc. Cînd boxez aşa ştiu că pot bate pe oricine din categoria mea, inclusiv pe Ward, inclusiv pe Kessler. Mi-a luat foarte mult timp să mă adun, dar cariera mea s-a aşezat din nou pe drumul cel bun".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
sorindumitrache
sorindumitrache  •  29 Mai 2012, 02:01

Oana, Rejean Tremblay nu este specialist in box!!! Este un fel de Ioanitoaia, are opinii despre toate sporturile!! Este specialist numai in hockey!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează