SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Primit cu limuzina » Lucian Bute a fost aşteptat cu entuziasm la Bucureşti

Lucian Bute a arătat semnul victoriei la sosire // Foto: Alex Nicodim
Lucian Bute a arătat semnul victoriei la sosire // Foto: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat marti, 29 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 28 mai 2012 21:30

Făcut KO de către Carl Froch, Lucian Bute a revenit ieri la Bucureşti tot ca un campion mondial. La aeroport a fost primit la salonul prezidenţial.

Deşi învins la Nottingham, Lucian Bute a fost primit ieri acasă la fel. Ca un campion mondial. Rudel Obreja, care a sosit la Bucureşti mai repede decît pugilistul, a fost cel care s-a ocupat să fie menţinut acelaşi protocol la aeroportul Henri Coandă. Salonul oficial, limuzina Lincoln la scară, flori, prieteni cu pancarde. A lipsit însă elementul-cheie, pe care însă Lucian l-a pomenit încă de la începutul discurului.

"V-am obişnuit să ne vedem aici cu centura de campion, dar acum am pierdut-o. Îmi pare rău, dar a cîştigat cine a fost mai bun", a început Bute să vorbească. "Am pierdut o luptă, dar nu şi un război! Mi-am pus întrebarea şi după acest meci, de ce eu, campionul mondial, m-am dus să boxex la Froch acasă? Dar asta e, acum voi vedea ce decizie voi lua... Trebuie să stăm să ne gîndim foarte atent la tot", a continuat gălăţeanul.

"Eu am greşit!"
Susţinut de preşedintele FR Box, Bute nu a fost în apele lui, chiar dacă pălăria de soare Calvin Klein folosită pe ploaie, la doar cele 14 grade din Bucureşti, îi acoperea foarte puţin ochiul învineţit şi arcada cusută.

"Eu l-am ajutat pe Froch să cîştige! Nu pot să dau vina pe antrenorul meu, nu el e vinovat. Trebuia să stau în mijlocul ringului aşa cum am făcut în prima rundă, dar am acceptat, din păcate, să fiu dominat. A fost decizia mea şi a staff-ului să boxez cu Froch, chiar la el acasă. Puteam bine-mersi să alegem un alt adversar, dar am avut nevoie de unul credibil, care m-ar fi propulsat mai sus", a mai spus pugilistul care nu s-a obişnuit cu faptul că titlul de campion mondial nu-i mai aparţine. De aceea, încă nu doreşte să revadă meciul de la Nottingham.

"Dureros..."
Lucian crede că Froch a obţinut "o victorie categorică", iar el "o înfrîngere foarte dureroasă". "Oricum, publicul a fost un factor decisiv la meci. Loviturile lui erau mult mai puternice, mi-au făcut rău... Nu vreau să caut scuze pentru această înfrîngere pentru că sigur aş găsi. Viaţa merge înainte şi poate ne vom revedea în ring", a încheiat boxerul.

"Am primit multe mesaje după înfrîngere şi toată lumea m-a susţinut! Eu pot şi sînt sigur că voi reveni" (Lucian Bute)

19 televiziuni au filmat ieri sosirea lui Lucian Bute, la salonul oficial de pe aeroportul Otopeni

6 săptămîni doreşte Lucian Bute să stea în vacanţă, acasă, în România

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează