SPORTURI  »  BOX  »  TURNEU PREOLIMPIC

Primul meci, bifat! » Două victorii îi mai despart pe Ionuţ Gheorghe, Nistor şi Andreiana de Londra

La începutul anului, Ionuţ Gheorghe a stat o lună în cantonament la altitudine, la Piatra Arsă Foto: Cristi Preda
La începutul anului, Ionuţ Gheorghe a stat o lună în cantonament la altitudine, la Piatra Arsă Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 17 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 17 aprilie 2012 10:41

UPDATE// Mihai Nistor s-a calificat în sferturile de finală la categoria plus 91 kg după ce a trecut prin knock-out de Otto Vallin (Suedia). Următorul adversar al românului va fi James Yoka (Franţa). Pentru a obţine calificarea la Londra, Nistor trebuie să ajungă pînă în finală.

UPDATE// Cezar Juratoni a ratat calificarea în sferturile de finală de la categoria 91 kg. Românul a pierdut în faţa croatului Marko Calici (13-3) şi a ratat şansa de a se lupta pentru un bilet la Jocurile Olimpice.

Ionuţ Gheorghe a trecut de primul adversar la Trabzor şi îi mai trebuie două victorii pentru a pune mîna pe un bilet la JO de la Londra

Ionuţ Gheorghe şi Răzvan Andreiana sînt boxerii pe care FRB mai mizează să ajungă la Jocurile Olimpice de la Londra în urma turneului ce se desfăşoară în aceste zile la Trabzor (Turcia). Gheorghe a trecut cu bine de primul tur al categoriei 69 kilograme după ce l-a învins ieri, la puncte, (18-5), pe cipriotul Michalis Michaelidis. Andreiana intră în ring abia azi, direct în turul doi, unde-l va întîlni pe polonezul Mateusz Polski.

"Trebuie să înving în trei meciuri şi să devin finalist pentru a mă califica la Olimpiada de la Londra. Acest turneu este ultima mea şansă. Scapă cine poate!", a declarat înainte de a pleca la competiţie Ionuţ Gheorghe, ultimul boxer român care a cucerit o medalie olimpică, bronzul de la Atena 2004. Acesta va lupta în runda următoare cu Marceta Mane, din Bosnia-Herţegovina. În schimb, Andreiana are o şansă în plus pentru a ajunge la Londra 2012. Lui îi sînt suficiente doar două victorii, respectiv să ajungă în semifinale.

Pe lîngă cei doi pugilişti, alţi trei români mai urcă în ringul competiţiei din Turcia: Ştefan Caşlarov (49 kg) şi Mihai Nistor (plus 91 kg). Alexandru Cucuireanu (60 kg) a părăsit de duminică turneul, după înfrîngerea suferită în faţa azerului Elvin Isaiev (14:22).

România are pînă în prezent un singur boxer calificat la JO, Bogdan Juratoni (75 kg), care a cucerit bronzul mondial în toamna anului trecut.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează