SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE ÎNVINS

Titlul din The Sun rezumă în stil englezesc ce s-a întîmplat sîmbătă noapte la Nottingham: "Bute and The Best"

Articol de - Publicat luni, 28 mai 2012 00:00 / Actualizat duminica, 27 mai 2012 22:44

Presa internaţională îl laudă pe merit pe Carl Froch, subliniind falimentul tacticii de aşteptare a lui Bute


" Lucian Bute îşi pierde titlul", anunţă sec publicaţia canadiană La Presse. Trimisul ei la Nottingham, Gabriel Béland, scrie că "Froch a dominat lupta de la început pînă la sfîrşit, după ce a reuşit să-l implice pe boxerul din Québéc într-o încăierare ca pe stradă. În asemenea condiţii, Lucian Bute nu putea cîştiga".

"Românul a arătat timid şi nesigur în repriza a cincea. Froch a lovit atunci cu o dreaptă care i-a zguduit capul, urmată de cîţiva alţi pumni care l-au împins pe Bute în corzi. Arbitrul Earl Brown a fost nevoit să înceapă numărătoarea", se arată în ziarul american The Republic. Pe site-ul canalului tv canadian CBC titlul proclamă că "Lucian Bute suferă prima înfrîngere grea", explicînd că "boxerul din Montréal a simţit muşcătura «Cobrei»". " Carl Froch s-a ţinut de planul meciului, stabilit de antrenorul său, iar rezultatul a fost o victorie răsunătoare asupra lui Lucian Bute", scrie Montréal Gazzette.

În Irish Examiner, verdictul e simplu. "Froch îl distruge pe Bute", în timp ce textul subliniază că "popularul boxer din Nottingham a dovedit că este unul dintre cei mai valoroşi pugilişti de pe planetă sîmbătă seară". Presa engleză nuanţează puţin, fără a renunţa însă la termenii categorici. "Toţi fotografii se strînseseră la marginea ringului, crezînd că meciul se va termina în curînd. Bute a dat dovadă de curaj pentru a continua, deşi pumnii nu se mai opreau", notează The Sun, care titrează "Bute and The Best". "Bute a avut un stil defensiv, bazîndu-se pe rapiditatea braţelor. Această tactică nu a dat roade", opinează Daily Mirror, iar The Telegraph conchide: "A fost un masacru! Froch a fost în priză de la început, nu i-a dat nici o clipă răgaz românului să-şi intre în ritm, apoi l-a îngropat în pumni".

"Carl Froch şi-a relansat cariera după ce l-a distrus pe Bute. A fost o luptă care a părut în multe momente inegală"
boxingscene.com

"A fost unul dintre cele mai surprinzătoare meciuri din ultima vreme. Părea o luptă liniştită, cînd Carl Froch a schimbat totul în cîteva secunde. Bute a pierdut categoric, după ce devenise un adevărat magnet pentru loviturile lui Carl"
boxing.com

PRO
"Tare Froch ăsta. Nici Steluţa nu mai e pe prima pagină!"
romande roman

"E greu în top 10. Baftă, Bute, şi la treabă dacă mai vrei box."
liviu 2408

"Asta e boxul, mai şi dăm, mai şi luăm, important este să ne revenim de fiecare dată, aşa se construiesc victoriile". Citat preluat de la Sylvester Stalone din filmul Rocky Balboa
sharky_04

"Nu vreau să cred că Bute şi-a spus ultimul cuvînt aseară. Capul sus, campionule!"
dan68

"Lucian Bute a ridicat capul nu doar în România sau în Europa, a ridicat capul în toată lumea. Nu e uşor să fii lovit din toate părţile şi tu să ai mîndria, ambiţia de a nu cădea la podea. A rămas un exemplu de urmat chiar şi atunci cînd a pierdut şi pentru asta mă bucur!
bobica

"Ceea ce am văzut a fost o lecţie de anti-tactică în meciul cu Froch !! La Montreal, cu o bună pregătire tactică şi fizică, Bute îl va nimici pe acelaşi Froch de aseară!! Froch nu poate fi mai bun decît a arătat-o aseară în meci... Bute însă poate fi mult, mult mai bun !!
silvercloud

ANTI
"A avut dreaptate Doroftei şi cred că e corect să îi punem deja lui Bute eticheta de boxer categoria B."
andrei-30

"L-am susţinut nonstop pe Bute, însă aseară s-a văzut adevărul despre Lucian, nu este un boxer de categoria A, îmi pare rău să o spun, dar pur şi simplu n-a existat. Am crezut mereu ca Doroftei vorbeşte din invidie şi ură, dar se pare că n-a fost aşa, a avut dreptate în legătură cu cariera lui Bute."
alin899

"Şi-a luat-o Bute rău de tot, măcar dacă mai rezista puţin să-l văd pe Froch cum excelează în ring!!
amusement

"Respect pentru adevăratul boxer al României, Leonard Dorin Doroftei!"
alexvalyano

"Doroftei chiar are dreptul să vorbească despre orice meci de box şi despre orice boxer. A fost campion mondial la categoria lui şi s-a bătut cu cei mai buni la vremea aia"
totdd

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
comunist
comunist  •  28 Mai 2012, 11:30
Postat de biancorossi pe 28 Mai 2012, 04:24

QED comentariile din presa straina, nu doar engleza, sunt de ajuns, sunt elocvente si spun adevarul adevarat. restul e de prisos.

Puteau sa mearga mai departe chiar, sa traduca si restul articolelor in care se explica cum a ajuns Bute sa fie cel mai "overhyped boxer" al momentului.

biancorossi
biancorossi  •  28 Mai 2012, 04:24

QED comentariile din presa straina, nu doar engleza, sunt de ajuns, sunt elocvente si spun adevarul adevarat. restul e de prisos.

ralffy_mr
ralffy_mr  •  28 Mai 2012, 01:57

A dovedit caracter si putere..sa ramana in picioare dupa loviturile primite ..nu stiu cati ar fi ramas atat in picioare...iar modul in care vorbeste dupa o asemenea infrangere arata un carater puternic. CU siguranta va reveni intr-un meci revansa.. Viata si cariera lui Bute nu se rezuma doar la acest moment. Iar Doroftei isi va inghite limba cu care exulta acum. CHiar nu era momentul sa se dea in stamba....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează