SPORTURI  »  BOX  »  CAMPIONATELE EUROPENE

Vasile Câtea, președintele FRB, despre scandalul sportivilor dopați la Europene: "Urmează să facem o anchetă, nu știu acum vinovații!"

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2017 15:54

Președintele FRB, Vasile Câtea, i-a retras din competiție pe cei patru sportivi prinși dopați azi la Europene, dar și pe antrenorul federal Valentin Vrânceanu, singurul care putea să-i asiste din colț pe români!

  • CONTEXT. Astăzi, 4 juniori români, Marian Dumitru (categoria 48kg, clubul Horezu), David Andreaș (52kg, Tg Jiu), Ionuț Lupu (54kg, Iași), Ionuț Pălănceanu (63kg, Dinamo), au fost retrași din cadrul Campionatului European de Box de la Albena (Bulgaria) după ce au fost prinși dopați cu furosemid, un medicament pentru slăbire! Toatele detaliile sunt AICI.

Vasile Câtea era azi dimineața în Parlamentul României, el fiind deputat de Iași.

"Zbârnâie telefoanele ca în șapte păcate. Luni seara am primit și eu informarea cu privire la dopajul celor patru, iar marți dimineața am luat decizia să-i retragem din competiție. Vin acasă și urmează să facem o anchetă, să vedem cum s-a ajuns aici. Anchete vor fi, probabil, și la ANAD, și la federația europeană, vom vedea", a declarat președintele federației.

- Ceilalți sportivi rămân în competiție?
- Da, ce treabă ai ei. Își duc crucea până la capăt. Antrenorii de la lotul național, desemnați de Biroul Federal, vor veni însă și ei acasă, împreună cu copiii.

- Care antrenori, frații Anghel?
- Nu numai frații Anghel. Și antrenorul federal Valentin Vrânceanu. Și el a fost cu ei la Brăila. Ei pot să rămână, acolo, la Albena, dar oficial nu ne mai reprezintă!

- Dacă l-ați chemat pe Vrânceanu acasă, cine va sta în colț sportivilor? El e singurul care are categoria 3 stele dintre antrenori!
- O să stea un coleg de-al lor, din altă țară, cel mai probabil din Moldova! Sau o să-l lase pe unul de-al nostru. E o speță cu care nu ne-am mai întâlnit. Bănuiesc că o să găsim înțelegere de la EUBC, să lase un antrenor român, chiar dacă are categorie doar una sau două stele.

"Nu m-a anunțat nimeni că nu trebuie să le mai stau în colț sportivilor. Eu aștept decizia federației. Nu eu am fost antrenorul coordonator al lotului"
Valentin Vrînceanu, antrenor federal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează